Hiç açılacak gibi durmuyorGeçtiğimiz aylarda ilana çıkacaklardı diye söylemişlerdi yada söylenti vardı akıbeti ne oldu acaba mayıstan önce gelir mi acaba.
Hiç açılacak gibi durmuyorGeçtiğimiz aylarda ilana çıkacaklardı diye söylemişlerdi yada söylenti vardı akıbeti ne oldu acaba mayıstan önce gelir mi acaba.
Hocam 1-2 ay içinde açılır mı bilmiyorum fakat bu sene bitmeden ilan kesin gelir. 529 oldu filo ve teslimatlar beklendiği gibi hatta daha iyi ilerliyor. İran meselesi bitsin küresel talep THY'nin lehine olur gibi duruyor.Hiç açılacak gibi durmuyor
instagram.com
Çok doğru konulara değinmişsiniz. Şu andan itibaren ya cadet tekelciliği kaldırılmalı, ha yok biz cadet ile devam ediyoruz deniyorsa eğer, üniversite ve pilotaj okullarının kapılarına kilit vurulmalıdır. Öğrenci kabulüne izin verilmemeli ve insanlara hayal satılmasının önüne geçilmelidir. Birisi geliyor bir karar alıyor ve peşinde perişan olan binlerce umutsuz genç bırakıyor. Bakınız bu işe insanlar milyonlarını akıtıyor. Bari bir hayat düzeni kurarkar kendilerine. Yapmayın, bu insanların hayatları ile oynamayın artık.Türkiye’de havacılık, hayalleri olan gençlerin değil, sistemin çarkları arasında ezilenlerin sahası haline geldi. Kendi imkanlarıyla ATPL alan, üniversitelerin pilotaj bölümlerinden dereceyle mezun olan binlerce vatan evladı kapı dışarı edilirken; şirketler sadece kendi kurdukları MPL düzenine mahkumları kabul ediyor.
Bunun adı eğitim planlaması değil, haksız rekabettir. Gerçek ortada: Sektör yetişmiş, özgür ve donanımlı pilot istemiyor. Şirketler, lisansını rehin aldığı, borçlandırdığı ve tasmasını tutabildiğini kokpite oturtuyor. Özgür iradesiyle gökyüzünde olmak isteyen binlerce gencin emeği, bu "kontrol edilebilir çalışan" hırsına kurban ediliyor.
Hocam ben halen şu anki tipsiz ilanı kıtlığının sebebini geçmiş olduğumuz senedeki motor ve teslimat sorununa bağlıyorum ve birkaç ay sonradan itibaren bu havanın dağılacağına inanıyorum fakat bu olay "Artık neredeyse dışardan almayacağız." açıklaması ile krize döndü. İnsanların milyonlarını ve geleceğini bağladığı bir durum hakkında şu ana kadar bu işin lokomotifi olmuş bir şirketin yönetim kurulu başkanının bu kadar rahatça can sıkıcı bir açıklama yapıp sonra kör sağırı oynaması can sıkıcı olan. Bu sürecin daha açıklayıcı ve iyi niyetli bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Pandemiden geçtiğimiz seneye dek sürekli THY yöneticilerinden birçok mecrada parası olan pilotaja olmayan cadete başvursun propagandası yapıldı. Ahmet Bolat'ın birçok yerde "Yıllık pilot ihtiyacımız 1000'in üzerinde sektörün çok fazla pilota ihtiyacı var. Hem özel sektördeki uçuş okullarıyla hem de kendi akademimizle bu ihtiyacı karşılayacağız." minvalinde açıklamaları var. Bir anda bunlar hiç yaşanmamış gibi "Artık neredeyse dışardan almayacağız" açıklaması yapmak çok yanlış. Bilmiyorum belki de önceden de dediğim gibi talebi kesmek havuzun daha da genişlemesini önlemek için kasti yapılmış bir açıklama da olabilir. Gerçek şu ki bu sipariş ve lease rakamlarıyla 500 TAFA mezununun savaş,sipariş gecikmesi gibi şartlar haricinde THY ve AJet'e yetmesi mümkün değil. Olay neden bu hale getirildi, niye böyle bir iletişim eksikliği var. Birilerinin artık bu konu hakkında bir şeyler demeleri gerekiyor. Sen bu sektörün lokomotifi olarak gerçekten dışardan pilot almayacaksan herkes kapatsın uçuş okulunu, üniversiteyi.Çok doğru konulara değinmişsiniz. Şu andan itibaren ya cadet tekelciliği kaldırılmalı, ha yok biz cadet ile devam ediyoruz deniyorsa eğer, üniversite ve pilotaj okullarının kapılarına kilit vurulmalıdır. Öğrenci kabulüne izin verilmemeli ve insanlara hayal satılmasının önüne geçilmelidir. Birisi geliyor bir karar alıyor ve peşinde perişan olan binlerce umutsuz genç bırakıyor. Bakınız bu işe insanlar milyonlarını akıtıyor. Bari bir hayat düzeni kurarkar kendilerine. Yapmayın, bu insanların hayatları ile oynamayın artık.
5 değil 15,25 de kabul edilir benceAyrıyeten de şöyle bir durum var ki sen Macaristan'dan eğitim alınıp bu ülkede işe girilmesini engellediysen bu ülkenin kaynaklarını kullanıp mezun olmuş pilotlara sahip çıkman şart. Evet kimse THY'den söz alıp bu işe başlamadı fakat şu cadet planlamasını yerde bekleyen pilotlara göre yapsanız güzel olmaz mı ? Cadet aldığın adayı pilot olabilme potansiyeline göre alıyorsun. Hazır elinde pilot olmuş adayın var. Sok CRM, Simülatör, Kurula. Doğrudan pilotluğunu değerlendirip işe al. Eğer derdiniz 10 sene sözleşme şartıysa yerde tipsiz ilan bekleyen pilotlara da 5 sene sunsan eminim ki hepsi razı olur. Her türlü ilan açacaksınız fakat bu süreci daha iyi yönetebilirsiniz.
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.