Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Ayrıyeten de şöyle bir durum var ki sen Macaristan'dan eğitim alınıp bu ülkede işe girilmesini engellediysen bu ülkenin kaynaklarını kullanıp mezun olmuş pilotlara sahip çıkman şart. Evet kimse THY'den söz alıp bu işe başlamadı fakat şu cadet planlamasını yerde bekleyen pilotlara göre yapsanız güzel olmaz mı ? Cadet aldığın adayı pilot olabilme potansiyeline göre alıyorsun. Hazır elinde pilot olmuş adayın var. Sok CRM, Simülatör, Kurula. Doğrudan pilotluğunu değerlendirip işe al. Eğer derdiniz 10 sene sözleşme şartıysa yerde tipsiz ilan bekleyen pilotlara da 5 sene sunsan eminim ki hepsi razı olur. Her türlü ilan açacaksınız fakat bu süreci daha iyi yönetebilirsiniz.
O kadar haklısınkz ki. Macarda eğitime başlamıştım, ülke döviz kaybediyor diye uçuş okullarının baskıları sebebi ile eğitimi yarıda bırakıp yurda döndük. O da ne tüm uçuş okulları full kapasite yetişemiyor. Yine alel acele önü ve arkası düşünülmeden alınmış bir karardı. Hem EASA pilotu olmamız engellendi, şimdi de burdaki lisansla bizi kaderimize terk edip almayacağız diyorlar. Bari EASA lisansımızın önünü kesmeseydiniz bu kadar düşüncesiz kararlar alacaksanız. İnsanlar sizin deneme tahtanız mı….

• Like
Tepkiler: tyrkae
O kadar haklısınkz ki. Macarda eğitime başlamıştım, ülke döviz kaybediyor diye uçuş okullarının baskıları sebebi ile eğitimi yarıda bırakıp yurda döndük. O da ne tüm uçuş okulları full kapasite yetişemiyor. Yine alel acele önü ve arkası düşünülmeden alınmış bir karardı. Hem EASA pilotu olmamız engellendi, şimdi de burdaki lisansla bizi kaderimize terk edip almayacağız diyorlar. Bari EASA lisansımızın önünü kesmeseydiniz bu kadar düşüncesiz kararlar alacaksanız. İnsanlar sizin deneme tahtanız mı….
Gerçekten canilik. Şu an Ryan Air, Wizz Air, Jet2 Holiday orda tipsiz alımına başladı. Madem ihtiyacınız yok biz de oraya giderdik.

• Like
Tepkiler: MrEnginar
Yolun başında bırakmak en doğrusu heralde en azından sadece PPL i ödemiş olacaksın , farklı ön görüsü olan var mı ilerleyen yıllar için THY dışında

• Like
Tepkiler: Fermin
Yolun başında bırakmak en doğrusu heralde en azından sadece PPL i ödemiş olacaksın , farklı ön görüsü olan var mı ilerleyen yıllar için THY dışında
Bu kadar önemli bir karar hakkında size tavsiye vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat şu ana kadar hep kriz anlarında risk alıp eğitim alan kişiler kazanmış. Bu krizde eğitim alan kişiler de bunu fırsata çevirebilir mi emin değilim. Sitedeki yöneticilerimiz moderatörlerimiz bilgisi varsa duydukları hakkında aktarım yapabilirse seviniriz.

• Like
Tepkiler: devrimdogan97
Nezaketiniz için teşekkür ederim , sizin düşünceniz nedir siz nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz , ben bu durumda SGHM ve Uçuş okulları baskı yapmadığı sürece düzeleceğini ve nu adaletsizliğim biteceğine inanmıyorum

Nezaketiniz için teşekkür ederim , sizin düşünceniz nedir siz nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz , ben bu durumda SGHM ve Uçuş okulları baskı yapmadığı sürece düzeleceğini ve nu adaletsizliğim biteceğine inanmıyorum
Bence uçuş okullarının SHGM'nin baskısıyla düzelecek bir durum yok. TAFA'ya bir sürü eğitim uçağı sipariş edildi, FI istihdam edildi. Kendi apasitesinin altında öğrenci alımı yapılmaz diye düşünüyorum. Bugün yayınlanan raporda 2028'de TAFA mezun sayısının 600 olacağı yazılmış. Bu seneden sonra 4 sene boyunca yıllık ortalama filo büyümesi 25 gibi duruyor. 25 uçaklık bir büyüme için 600 TAFA mezunu yeterli olur gibi duruyor. Bu rapora AJet ve THY filosu birlikte dahil. Geriye SunExpress ve Pegasus kalıyor. Onlar da alsa alsa dışardan maksimum senelik 200-300 kadar alır heralde. O da Pegasus'un cadet stratejisine bağlı. Boeing siparişleri gelir tipsiz alır diyoruz fakat onlar da büyümeye paralel cadet artırımı yaparsa onlar da 1.5 senedir olduğu gibi tipsiz almamaya devam eder.

Öte yandan uçuş okulları öğrenci basmaya devam ediyor. Özellikle AYJET ve ERAH, üniversiteler ile birlikte halen çok fazla kayıt alıyor. Zaten yerde bekleyen yüzlerce pilot var. Bu sene olacak 63 uçaklık büyüme ve 50 uçaklık Pratt Whitney motor tamiriyle beraber bir ilan bu sene bir ilan seneye belki açılır ama sonrası hayra alamet durmuyor. Açılan ilanlarda da yerde bekleyenlerin ne kadarı istihdam edilir muamma. Benim umudum vardı fakat bu yıllık raporu gördükten sonra tadım kaçtı açıkçası.

Bu kadar önemli bir karar hakkında size tavsiye vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat şu ana kadar hep kriz anlarında risk alıp eğitim alan kişiler kazanmış. Bu krizde eğitim alan kişiler de bunu fırsata çevirebilir mi emin değilim. Sitedeki yöneticilerimiz moderatörlerimiz bilgisi varsa duydukları hakkında aktarım yapabilirse seviniriz.
Arkadaş doğru diyor böyle kararlarda herkesin kendi kararını vermesi daha doğru. Sadece girdi olarak şunu belirtmek isterim; eskiden de krizler vardı ve evet kriz sonrası bollukta giren girdi. Yanıltıcı kısım; eskiden 500-600 cadet ve MPL olayı yoktu. Eskiden eğitimler de 2 yıl civarı sürüyordu. Şimdi 2 tane negatif olgu var. İyi düşünün tartın. Gerçekten paranızı hayal satan insanlara kaptırmayın. Taksimetre 100 bin euroları çok rahat buluyor…

Önemli olan bu süreçte gelecek ön görüsünün ne olduğu şu an , işin negatif olan tarafı en azından böyle bilgi gelseydi pilotaj kazanmak için dirsek çürütmek yerine farklı bir bölümden mezun olup cadet denerdik yazık çok yazık

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.