Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Sizce İran olayları bağlantılı olarak alımları etkiler mi ? Çünkü 2-3 ay sürebileceğinden bahsediliyor.Sizin görüşleriniz nedir ?

Yakın zamanda bir alım olacak gibi durmuyor. Bence etkilemez o yüzden.
Hocam bu başlıktaki mesajların hepsini okudum açıkçası kafam oldukça karıştı. Ben mevcut durumdan dolayı tip eğitimi alıp Ajete başvuru yapmayı planlamıştım fakat yazılanları okuduğumda tereddüt yaşadım. Burda yazılanlarda THY’nin 400 adet tipsiz alım yapacağı konuşulmuş bu sene başında ve sonrasında bu durum sene sonuna doğru olacağı şeklinde revize edilmiş. AJET ile ilgilide sene başında tipsiz alım yapılacağı belirtilmiş sonrasında bu konu da yine cadet üzerinden alımlara devam edeceklerine ve alımlara THY’ den ve piyasadan tipli tecrübeli/tecrübesiz olarak devam edecekleri şeklinde revize edilmiş. Hem THY özelinde hem AJET özelinde tipsiz alımların olacağı konusunda bilgisi olan yada bilgilendirilen var mı? AJET özelinde tipli tecrübesiz alımların gerçekten yapıldığına dair bilgisi olan var mı? AJET’in tipli tecrübesiz ilanı var ama sürecin aynı zamanda çok yavaş ilerlediği de konuşulmuş yani yavaş dahi olsa AJET’in bu alımlara devam edeceği konusunda duyum alan yada bu sürecin içinde olan varsa bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Hocam bu başlıktaki mesajların hepsini okudum açıkçası kafam oldukça karıştı. Ben mevcut durumdan dolayı tip eğitimi alıp Ajete başvuru yapmayı planlamıştım fakat yazılanları okuduğumda tereddüt yaşadım. Burda yazılanlarda THY’nin 400 adet tipsiz alım yapacağı konuşulmuş bu sene başında ve sonrasında bu durum sene sonuna doğru olacağı şeklinde revize edilmiş. AJET ile ilgilide sene başında tipsiz alım yapılacağı belirtilmiş sonrasında bu konu da yine cadet üzerinden alımlara devam edeceklerine ve alımlara THY’ den ve piyasadan tipli tecrübeli/tecrübesiz olarak devam edecekleri şeklinde revize edilmiş. Hem THY özelinde hem AJET özelinde tipsiz alımların olacağı konusunda bilgisi olan yada bilgilendirilen var mı? AJET özelinde tipli tecrübesiz alımların gerçekten yapıldığına dair bilgisi olan var mı? AJET’in tipli tecrübesiz ilanı var ama sürecin aynı zamanda çok yavaş ilerlediği de konuşulmuş yani yavaş dahi olsa AJET’in bu alımlara devam edeceği konusunda duyum alan yada bu sürecin içinde olan varsa bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Kimse bir konuda kesin yorum yapamıyor maalesef dinamikler sürekli değişiyor, iç tüzüğünde ne olup ne olmadığını kimse bilemiyor , herkes şaşkın bu durumda, fakat buradaki değerleri abilerim ve hocalarım söylediği şey tip alacaksanız 40 ve sonrası için düşünmek makul olabilir

Kimse bir konuda kesin yorum yapamıyor maalesef dinamikler sürekli değişiyor, iç tüzüğünde ne olup ne olmadığını kimse bilemiyor , herkes şaşkın bu durumda, fakat buradaki değerleri abilerim ve hocalarım söylediği şey tip alacaksanız 40 ve sonrası için düşünmek makul olabilir
Evet malasef çok fazla belirsizliğin ve riskin olduğunun farkındayım. Bu noktada aslında her verilen kararın kendi içinde risk taşıdığını düşünüyorum. O yüzden firmalardan doğrudan yada dolaylı bilgi edinmiş, duyum almış veya sürecin içinde olanların bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları daha mantıklı karar verebilmemize olanak sağlar diye umuyorum. O yüzden güncel durum ile ilgili bilgi ve tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok yararlı olacaktır. Şimdiden bilgi paylaşımı yapan herkese çok teşekkür ederim.

• Like
Tepkiler: devrimdogan97
Bu ilanlar bu sene kesin açılmaz mı
Ben yaz sonrası kış dönemi tipsiz ilanını kaçınılmaz buluyorum. Linkedin'de THY CFO'su Murat Şeker'in bu sene 85 uçak geleceği yönündeki paylaşımı beğendiğini gördüm. Emeklilik, yaş haddi, sağlık, lisans sürekliliği ve benzeri nedenlerle şirketin yılda mevcut pilotunun yaklaşık %5 civarında bir kısmını kaybettiğini varsayarsak ilan kaçınılmaz. @MrEnginar hocam da böyle bir beklentisi olduğunu söylemişti.

• Like
Tepkiler: Mehmet9090
Ben bu sektöre daha fazla para kaptırmayacağım. Cadet olayına bir kota getirilmediği sürece sirkulasyon olup tipsiz ilan gelmediği sürece şu an hold pozisyonda beklemenin en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Bu işin harcamanın sonu yok, her şey para. Sonrasında yerine koyamayacağım parayı da kimse gelip elime saymayacak. Rasyonel düşünüyorum ve özellikle ekonominin bozulduğu, insanların işten çıkarılmaya başlandığı bu dönemde artık gerçekçi olup, paramızı bu çarka sokmamak herkes için en hayırlısı. Bırakın bu işi uçuş okulları ve üniversiteler çözsün. Kimse, ani bir karar ile bu kadar insanı yarı yolda bırakamaz. Tip alıp 1 yıldır çağrılmayı bekleyen ve maillerine cevap verilmesine bile tenezzül edilmeyen bir ortamdan bahsediyoruz. Şapka düştü kel göründü arkadaşlar. Üzücü ama durum bu…

• Like
Tepkiler: ogestrat
Değerli kaptanlarım, Tipsiz tecrübesiz ilanlar ile ilgili herhangi bir gelişme var mı?

• Like
Tepkiler: Mehmet9090

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.