Kardeşim okuduğunu anlamama gibi bir problemin olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda tam olarak dediğini belirttim zaten. Bu iş sadece cadet ile olmaz dedim. Tipli tipsiz cadet hepsi olmalı dedim zaten. Bu iki konu aynı konu değil çünkü üniversite eğitim hakkıdır ve herkese eşit verilmelidir sosyal devletlerde. Pilotluk insanların kendi tercihidir, bir kesmi garantili işe alırken, diğer kesmi yok sayamazsınız. Zaten akıntının tersine yüzüyoruz, kimse de çıkıp bu kapıyı size %100 kapattık diyemez, dememeli. Genel havacılık dünyada bu işin kilometre taşıdır. Bu karar genel havacılığın altına koyulmuş bir dinamittir. Kim hangi riskle artık genel havacılığa yönelsin, eğitim alsın? Burası amerika değil ki hobi amaçla herkes yapsın. İnsanların böyle büyük bütçeleri yok. Güzel örnek vermişsiniz alıyorlar, 6 ay deniyorlar olmayana yol veriyorlar diye. Kardeşim lisansı elinde olan herkes bu işi yapabildiğini ispat etmiş zaten. Şirket crm,sim,kurul mülakatlarını boşuna yapmıyor. Orada beğenmediğinizi elersiniz eskiden olduğu gibi olur biter. Hangi kısmına karşı çıktığınızı anlayamadım.