Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol
@MrEnginar Hocam şu an P5 FO'lar kaç saat uçuyor AJet ve TK'da haberiniz var mı ?
Hocam Ajet’te P5 fo sayısı çok az zaten, ancak TK tarafta ortalama 40-50 saat uçuyor arkadaşlar şu aralar. Bazen artıyor. Yaz dönemi ile özellikle daha fazla artış olacaktır eğerki savaş daha da derinleşmezse.

• Like
Tepkiler: tyrkae
" Problemin asıl kaynağı cadet pilot grubudur. " ve " Ben dışarıda beklerken, benim vergimle başkaları okuyor ve iş garantili pilot oluyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. " cümlelerinle birlikte şikayetçi olduğun tek grubun Cadet grubu olduğunu açıkça dile getirmişsin. Dünyada en iyi 6. olan firmanın personeli senin gördüğün büyük resmi görmüşlerdir heralde ki buna göre bir yol haritası çizmişler.

Benim neyi anlayıp neyi anlamadığıma karar verme yetkinin olduğunu düşünmüyorum. Havacılık büyük bir kültürdür. Cadet - Tipli - Tipsiz herkes bir amaç bir hayal uğruna zamanını, emeklerini ve paralarını harcıyor burda şu grup benim vergilerimle böyle yapıyor demen havacılık kültürüne ters. İşsizliğin, hayal kırıklığının vs ne olduğunu gayet iyi biliyorum yaşadım tecrübe ettim bu konuda seninle bir derdim yok kesinlikle haklısın dış kaynak alımı kesinlikle açılmalı. Bu konuda da en çok üzüldüğüm ve haksızlığa uğrayan grup açıkçası ESTÜ mezunu arkadaşlar.

Allah herkesin hayallerine ulaşmasına nasip etsin umarım tipli veya tipsiz en kısa sürede açılır sonuçta bu insanlarda havacılığa ve pilotluğa gönül vermiş insanlar. Hepimiz kendince bir yoldayız umarım gün sonunda herkesin mutlu ve mağdur olmadığı bir çözüm yolu bulunur.
Hocam haklı olduğun yerler var ancak dünyanın en büyük bilmem ne havayolu doğru karar almıştır vs ifadelerine katılmıyorum. Amerika da bakarsan dünyanın en büyük ülkesi ama gördüğünüz üzere savaş başlatmak gibi ortaçağ kararları alınıyor. Alınan her karar doğru karar değildir. Bakın piyasada pilot kıtlığı olur, hiç pilot olmaz, kimse de lisans almıyordur kendi çözümünüzü bulabilirsiniz. Ya da bir açıklama yaparsınız; 2028 yılından sonra cadet alacağım sadece dersiniz, insanlar ona göre kendi riskini alır. Ancak halihazırda eğitimde olan insanların hakkı alınmamalıdır. Bizler eleştirmezsek, herkes yaptığının doğru olduğunu zanneder. Eleştirmek iyidir, eleştirmekten korkmayınız.

Hocam Ajet’te P5 fo sayısı çok az zaten, ancak TK tarafta ortalama 40-50 saat uçuyor arkadaşlar şu aralar. Bazen artıyor. Yaz dönemi ile özellikle daha fazla artış olacaktır eğerki savaş daha da derinleşmezse.
Airbus tipi alıp Ajet tipli ilanına başvuran arkadaşım şu an Boeing tipi alınmasını önerdi. Boeing tipi olanların süreci ilerliyormuş şu anda. Airbusta bekletiliyormuş.

Airbus tipi alıp Ajet tipli ilanına başvuran arkadaşım şu an Boeing tipi alınmasını önerdi. Boeing tipi olanların süreci ilerliyormuş şu anda. Airbusta bekletiliyormuş.
Hocam Eylül ayında boeing tip alan arkadaş var hiç bir dönüş yapılmadı. Airbus alanların sayısı bir hayli fazla, hiç birine dönüş yok. Kaldı ki savaş derinleşip petrol fiyatları bu seviyede kalmaya devam ederse, havayolları uçuracak insan da bulamayacak bilet pahalılığından. Ben tip alınıp artık sisteme daha fazla para sokmanın saçma olduğunu düşünüyorum. Konu gerçekten bizim değil o uçuş okullarının ve üniversitelerin çözmesi gereken bir noktaya gelmeli. Bizi kimse dinlemez, ancak koca okullar ve üniversiteler bu bölümleri kapatma noktasına gelirse, orda işler değişir. Çünkü bir yandan desteklenen ve “istihdam yaratılan” cadet ekibi varken, bir yandan da işleri artık olmayacak uçuş okulları ve üniversiteler olacak. Buradaki dengeyi kurması gereken devlettir. Bir taraftan istihdamı desteklerken, diğer taraftan işsizlik sorunu yaratmamalısınız.

Merhaba değerli kaptanlarım,
Dün Pegasusun düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldım bu sene kesinlikle ilan açılmayacağını belirttiler 2027 planlaması için bir ihtimal açılabilir fakat bu sene ilan beklemeyin dediler. Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar bunca pilot dışarıda bırakıldı maalesef tablo çok kötü gözüküyor artık bu mesleğin dışında yapılabilecek işlere bakılmalı havacılık aşkı ile her zorluğun üstesinden gelerek lisansı almış bir nesli hiçe sayılarak Cadet planlaması yapıldı teşekkürler.

Pegasus dün Ö
Dün Pegasusun düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldım bu sene kesinlikle ilan açılmayacağını belirttiler 2027 planlaması için bir ihtimal açılabilir fakat bu sene ilan beklemeyin dediler. Şimdi sizlere soruyorum arkadaşlar bunca pilot dışarıda bırakıldı maalesef tablo çok kötü gözüküyor artık bu mesleğin dışında yapılabilecek işlere bakılmalı havacılık aşkı ile her zorluğun üstesinden gelerek lisansı almış bir nesli hiçe sayılarak Cadet planlaması yapıldı teşekkürler.
Ben de tam bu bilgiyi yazacaktım. Özyeğinden bir arkadaşla görüştüm

Şu an gidin bir uçuş okulunun kapısını çalın, 2027’de çok büyük alım yapacakmış PGS diye sizi kandırırlar. Ya da IFTE’ye gidin tüm sektör 2036 ya kadar şu kadar pilot lazım olacak aman geç kalmayın diyecekler. Kaptanlarım durum vahim, herkesin 100-150 bin euro parasını resmen gasbettiler. Bu iş çözülene kadar kimse ne lisans yenilesin ne sisteme para soksun. O üniversiteler ve uçuş okulları finansal tablolarında batma korkusunu görsünler; 6 ayda bu işi çözmezlerse hiç bir şey bilmiyorum.

• Like
Tepkiler: tyrkae
Savaş bitsin, uçak siparişleri gelsin, yaz sezonu başlasın. TK FO'larının uçuş saatini görelim. 80-90 saatlere dayanmazlarsa ilan zor.

• Like
Tepkiler: MrEnginar
Pegasus'tan biri ile görüştüm. 1.5 senedir cadet ile ilerlediklerini fakat önümüzdeki yıllarda full cadet stratejilerinin olmadığını söyledi. Önümüzdeki senenin 2. yarısından itibaren dış kaynağa ihtiyaç duyabileceklerini belirtti. Bu durum da FAA'nın 737 Max 10 sertifikasyonuna bağlıymış. Eğer sertifikasyon ve teslimatta sorun olmazsa 2027 sonlarına doğru ilan beklentileri varmış.

• Like
Tepkiler: MrEnginar
Thy için 2-3 sene ilan gelmeyeceği konuşuluyor, bundan haberdar olan var mı arkadaşlar? Bu sırada diğer şirketler alım yapsa dahi büyük bi alım olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu şekilde olursa birikme artarak devam edecektir. Ne kadar pozitif kalmaya çalışsam da bu şartlar altında zorlaşıyor.

Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.