Tüm dünya savaşlardan ve petrol fiyatlarının yüksekliğinden bıktı. Avrupada da Amerikada da konuştuğum insanlar halkın artık patlama noktasına geldiği yönünde görüş bildirdiler. Bu konu artık sürdürülebilir değil. Dünya kupasının da yaklaşması ve bunun da Amerika kıtasında oynanacak olması öncesi toplu protestoların önüne geçilmek adına, ben savaşın artık son demlerinde olduğunu ve şu aralar en dibin görülmeye başlandığı kanaatindeyim. Özellikle THY’nin geniş uçuş ağı sayesinde Dünya Kupası’nı bir avantaja dönüştüreceği ve daha sonra savaşların son bulması ve uçak teslimatlarının artması ile birlikte güçlü bir toparlanma yapacağı kanaatindeyim. Covid sonrası güçlü sıçrama gibi olmasa da, cadet süreçlerinin durması ile oluşacak Gap’in bizim gibi lisanslı adaylar tarafından fırsata dönüşeceği kanaatindeyim. Ancak ülkede virüs gibi türeyen, iki uçakla uçuş okulu olduğunu iddia eden köksüz kuruluşlar sebebi ile bu durum yaşandı. Bir çok işletmenin bu yüksek maliyetlere dayanamayarak kapanması/küçülmesi durumuna ilerleyen dönemlerde şahitlik edeceğiz. Bu aşamadan sonra özellikle pilot adaylarının kesinlikle uçuş okulu/ üniversite vb. kayıt olmamaları gerekir. Ya haberleri yok durumun vehametinden, ya da gerçekten para ile ilgili hiç bir problemleri yok. Eğitimleri bittiğinde bu acı tablo ile karşı karşıya kalmamaları için ben etrafımı bilinçlendiriyorum. Zira elimize almış olduğumuz bu lisansla dünyada iş bulabilme şansımız %1’i geçmiyor. Dert sahibi olmamak adına herkes etrafını bilinçlendirsin. Çünkü artık piyasada büyük bir işsiz ordusu oluştu. Bunların erimesi 3-5 seneyi bulur…