Hocam böyle değerlendirmek yanlış olabilir. Fazla cadet almak isteyen her halükarda alır. AFA AYJET'e cadet filosu vermek yerine aynı sayıda kendi uçuş okulundan istihdam edebilir. Cadet kapasitesini dilediğince artırmak onların elinde ben bu haberi negatif veya pozitif olarak değerlendirmiyorum. Uçuş okulu satın almasa dahi AFA'da 4 filo açıyorsa 8 filo açar yine cadetini alır. Parayı veren düdüğü çalar.Pegasus durumu son haberiyle verdi. Davut uçuş okulunu satın alıyormuş. Demekki 2028 boeing siparişlerine ciddi hazırlanıyorlar. Yazık yahu bu kadar insan dışarda beklerken eritelim bu insanlara iş kapısı olalım demek yerine iyice durumu çıkmaza sokuyorlar. Çiçek böcek sosyal sorumluluk projelerini bırakıpta şu insanları hayatlarına bir can suyu verelim demiyorlar yazık. Bu saatten sonra uçuş okuluna yazılanın ya da üniversitede pilotaj bölümüne başlayanın aklından şüphe ederim…
Hocam cadet adayı type'a geçmeden önce tekrar kurul, simülatör mülakatına tabi tutulmuyor. Evet eğitime başlamadan önce kalifiye insanlar oluyor fakat 14 ayda pilot yapma fikri bana mantıklı gelmiyor. Lisansını almış aday kurul ve simülatör için ekstra çalışıp efor sarfediyor ki bu bence her şeyden daha değerli.Arkadaşın dediği gibi baktığımız zaman,erah,ayjet,afa,utek,thk,bluewings bir sürü uçuş okulu var isteseler parayı verip oralara filo artırımı yaparlar asıl amaç paranın dışarıya değil kendi iç şirketlerinde kalıp dönmesi diye düşünüyorum,dışa bağımlılığı azaltmak gibi bir nevi,zaten okulun 5 tek motor 2 çok motor uçağı varmış bir anda aşırı bir büyüme yapıp eğitim uçakları, öğretmen pilotlar vs alacaklarını düşünmüyorum,ama el mecbur cadet almak zorundalar açığı kapatmak için,1000 küsür tipsiz pilot var hocam lakin bunların çoğunluğu yetkinlik aşamalarından başarısız oluyor,skytestten kalan,simden kalan,mülakattan kalan bir sürü çevreden tanıdığım insan var,şirketlerde açık var diye her önüne geleni almıyor anlaşılan,o yüzden hem ekonomik hem de eksiklikden dolayı cadete yöneliyorlar B planı gibi arkamızda bulunsun mantığıyla lakin bu kadar filo artımında type sız ilan gelmemesi çok düşük bir ihtimal kalır önemli olan bizim kendimizi hazırlayıp o güne hazır olmamız ayrıyeten savaşdan dolayı olan cadetlerin iptal edilmesi,covid gibi bir ortam olması da bizim lehimize
LIFUS'ta elenmelerin çok fazla çoğaldığını bizzat TRI kaptandan duydum. Cadet arkadaşlara da yazık. TAFA'nın eğitim sistemini gözden geçirmesi gerekiyor. Kaliteden çok niceliğin hedeflendiği bir yer. Apar topar ATPL derslerini verdirip hızlıca uçurup insanları zorluyorlar. 170 bin euro'ya imza atan insanın durumunu da düşünmeleri gerekiyor. Airporthaber de LIFUS'ta elenmelerin %20'yi geçtiğini yazmış.Tabi bende aynı şekilde düşünüyorum hatta çoğu ya eğitimde ya lifus sürecinde eleniyor kurula çıkıyor cidden bu işin mantığını anlamak zor
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.