Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol
Dostum görüşümü her seferinde tekrarlamamın sebebi, durum hala mevcudiyetini koruyor ondan. Sorunlar ortadan kalktı da haberimiz mi yok? Hatta bahsettiğimiz sorunların yanına yenileri de ekleniyor. Ve lisansı olanların işe girememesinin de ana kaynağı budur. Dediğiniz gibi başlık elinde lisansı olanların açtığı bir başlık ve bu insanların işe girmesini engelleyen her olumsuz durum da burada tartışılabilir. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.

Sorunları dile getirince bu kararları alan saçma yöneticilerin rahatsız olmasını beklerken, emeği hiçe sayılmış olan bizlerden garip tepkiler alınca insan garipsiyor. Bu kadar koyun olmayalım lütfen, birisi gelmiş senin de benim de hakkımı gaspetmiş, ses çıkarmayalım mı? Bu işe yeni adım atacak umutları olan insanlara sistemin problemlerinden bahsetmeyelim mi? Yarın bir gün gelip; 2 yıl işe giremeyen insanın lisansı geçersiz deseler demekki buna da karşı çıkmayacaksınız diye anlıyorum. O zaman da herhalde yeniden eğitime başlarız diyeceksiniz. Bunun da sonu yok, yanlışı yapana yanlış yaptığını söylemezsen, ne güzel ben doğru yaptım diye devam eder.

Kamuoyu dediğimiz şey konuşarak ve şikayetlerimizi dile getirerek oluşuyor. Ve elimizden en önemli şeyi çalıyorlar “zamanı”.
Hocam, umarım ilanlar açılana kadar psikolojiniz düzelir, daha sağlıklı düşünebilirsiniz ve konuşabilirsiniz, iyi günler ✌🏽

Hocam, umarım ilanlar açılana kadar psikolojiniz düzelir, daha sağlıklı düşünebilirsiniz ve konuşabilirsiniz, iyi günler ✌🏽
Benim psikolojimi sorgulamak haddiniz değil, bence siz ilan gelmesi için hakkınızı savunabilecek kadar bilgi birikimi ve dünya görüşüne hakim olmak için çabalayınız. Adamlar sen eğitimdeyken hayatını değiştirecek karar almış, hayatınla oynamış, Suçlu olarak senin psikolojin bozulmuş demek biraz garip hocam. Umarım siz de kimi haklı kimi haksız diye tabir edebileceğiniz düşünce yapısına ulaşabilirsiniz. İyi günler.

Lafı atıp kaçmak yok.

Şu ortamda 2 yıldır ilan gelmemişken, savaşların içindeyken, dünyada binlerce uçuş 6 aylık yoğun sezon projeksiyonunda dahi iptal edilmişken, biriken 1500~2000 lisanslı aday varken, şirketler sadece cadet alacağız demişken, insanlara çekilen sıkıntılar söylenmesin mi? Siz hangi taraftasınız, ben anlayamadım? Mesajınız like yağmuruna tutulmuş, bunun 2 sebebi olabilir; ya piyasadan ekip olarak bihabersiniz ve öngörüden ve matematikten yoksunsunuz, ya da bu işten bir çıkarınız var! Başka bir açıklaması olamaz.
Ne yapsın insanlar 100K EUR harcayıp işsizler kervanına mı eklensinler? Kapı kapı dolaşıp tüm kapılar suratlarına mı kapansın?

Düşünelim ki ben yukarıda bahsettiğiniz gibi birisiyim her şeye karşıyım; senin bu işten çıkarın nedir? 2000 işsiz 3000 işsiz olsun istiyorsun da hangi amaçla bunu istiyorsun açıklamak zorundasın. Bu arkadaşın mesajına like atan arkadaşlar şu anki düzenden mutlu musunuz lisans kaba tabirle elimizde patladı niye eleştirmiyorsunuz?
Yanlışa yanlış diyebilmek lazım. Eleştirin, sistemi yalamayın, yalamak kötü bir hastalıktır.

Öncelikle yazdığım mesajdan dolayı özür diliyorum. Sektör şuan büyük bir sıkıntıda ve herkeste bir hayal kırıklığı var. Bazı konularda size katılıyorum ve bazı konularda ise size katılmıyorum. Forumda çok fazla dikkat çektiğiniz için sizi kendimce günah keçisi seçtim ve anonim olmanın verdiği özgüven ile belki de bu zor durumunuzda sizi olumsuz olarak etkiledim. Şuan sektör bizi birilerini suçlamaya itiyor ve filler tepinirken bizde birbirimizle tartışan çimlere döndük. Yeni kurulun da açıkçası umurlarında olduğumuzu düşünmüyorum çünkü THY' de liyakat arayıp bulmak oldukça zor. Herkes bu platformda özgürce görüşünü paylaşabilir ve bizlere de her ne kadar aksini düşünsek de saygı duymak düşer.

İkinci olarak like yağmuruna tutan arkadaşları da tanımıyorum onların da kendince bir argümanları vardır ve görüşlerini böyle dile getirmişlerdir. Ayrıca herhangi bir çıkarım yok bu konuda. Öyle bir derdim olsa size anti tez ile gelirdim veya birşeyleri güzellerdim ki sadece size bir yazı yazıp birşeyleri savunmadım.

Son olarak da yalamak, batmak vs. hoş tabirler değil. Gösterdiğim olgunluğu sizden de bekliyorum. Umarım en güzel yerlere gelirsiniz ve ilerde bu zor günlerinizi hatırladığınızda gülümseyip geçersiniz. Ayrıca göstermiş olduğunuz çabanızı da açıkçası kendimce taktir de etmekteyim hakkınızı savunmaya ve sesinizi çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Öncelikle yazdığım mesajdan dolayı özür diliyorum. Sektör şuan büyük bir sıkıntıda ve herkeste bir hayal kırıklığı var. Bazı konularda size katılıyorum ve bazı konularda ise size katılmıyorum. Forumda çok fazla dikkat çektiğiniz için sizi kendimce günah keçisi seçtim ve anonim olmanın verdiği özgüven ile belki de bu zor durumunuzda sizi olumsuz olarak etkiledim. Şuan sektör bizi birilerini suçlamaya itiyor ve filler tepinirken bizde birbirimizle tartışan çimlere döndük. Yeni kurulun da açıkçası umurlarında olduğumuzu düşünmüyorum çünkü THY' de liyakat arayıp bulmak oldukça zor. Herkes bu platformda özgürce görüşünü paylaşabilir ve bizlere de her ne kadar aksini düşünsek de saygı duymak düşer.

İkinci olarak like yağmuruna tutan arkadaşları da tanımıyorum onların da kendince bir argümanları vardır ve görüşlerini böyle dile getirmişlerdir. Ayrıca herhangi bir çıkarım yok bu konuda. Öyle bir derdim olsa size anti tez ile gelirdim veya birşeyleri güzellerdim ki sadece size bir yazı yazıp birşeyleri savunmadım.

Son olarak da yalamak, batmak vs. hoş tabirler değil. Gösterdiğim olgunluğu sizden de bekliyorum. Umarım en güzel yerlere gelirsiniz ve ilerde bu zor günlerinizi hatırladığınızda gülümseyip geçersiniz. Ayrıca göstermiş olduğunuz çabanızı da açıkçası kendimce taktir de etmekteyim hakkınızı savunmaya ve sesinizi çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Samimi yazınız için teşekkür ederim, kırdıysam sizler de kusura bakmayınız, herkes gergin sadece ancak suçlusu bizler değiliz. Bizler mağdur taraftayız, hepimizin hakkı yendi, dolayısı ile bir birimizle tartışmanın yersiz ve gereksiz olduğunu düşünüyorum ben de. Çünkü bu işin sorumluları dışarıda ve umurlarında değiliz.
Selamlar.

Aslında burada sorun ne cadet adaylarında ne de varını yoğunu satıp uçuş okulundan lisans alan ama açıkta kalanlarda. Artık insanlardan sağlıklı bir psikolojiyle yorum yapmalarını bekleyemeyiz çünkü herkesin sinir uçlarıyla o kadar çok oynandı ki. Bir yanda elini taşın altına koyup devasa borçlarla lisans alan ama işsiz kalanlar diğer yanda tüm umudunu ve emeğini kadet programına bağlayıp 'süreçler iptal edildi' haberiyle yıkılanlar.

O kadar garip bir döngünün içindeyiz ki yarın ne olacağının hiçbir garantisi yokken bu kadar emek verip karşılığını alamamak insanı çaresizliğe sürüklüyor. Herkese hak veriyorum çünkü herkes bir çıkış yolu arıyor. İnsanlar sesini duyurmak istiyor ve o çaresizlikle sinirini etrafındakilerden birbirlerinden çıkarabiliyor. Ama bu onların kötü niyetli veya suçlu olduğunu göstermez. Çünkü hepimiz aynı karanlık süreçlerden geçiyoruz ve belki de yarın öbür gün aynı filoda aynı teyyarenin içinde omuz omuza görev yapacağız.

O kadar yıpratıcı bir dönemdeyiz ki. Aslında sorunun kaynağını hepimiz çok iyi biliyoruz ama sesimizi o asıl yerlere ulaştıramadığımız için dönüp birbirimize nefret kusuyoruz. Bizi bu psikolojiye sürükleyenler biz değiliz. Artık sağlıklı düşünemiyoruz internette gördüğümüz küçücük bir habere bile 'Acaba bize yarar mı acaba bir kapı açılır mı?' diye umut bağlayıp haberi kendi lehimize yormaya çalışıyoruz. Çünkü derinlerde hepimiz aynı umutsuzluğu 'Acaba bunca emeğin karşılığını alabilecek miyiz?' korkusunu yaşıyoruz.

Problem biz değiliz bizi bu belirsizliğe mahkum edenlerdir. Umuyorum ki bunca zaman dişimizi tırnağımıza takarak verdiğimiz tüm bu emeklerin karşılığını eninde sonunda alırız. Çünkü inanın gelinen bu noktada yaşananları anlatmaya artık kelimelerim tamamen kifayetsiz kalıyor. Ne söylesek eksik ne anlatsak havada kalıyor. Gençliğimizi enerjimizi ve tüm umutlarımızı ortaya koyup kendimizi paralarcasına çabalıyoruz ama karşılığında sürekli sağır edici bir belirsizliğe ve kapalı kapılara çarpmak insanın içini tüketiyor. Liyakatsizliğin sistemsizliğin ve başkalarının yaptığı hataların faturasının sürekli bizim hayallerimize kesilmesinden gerçekten çok yorulduk. Yine de içimde bir yerlerde edilen onca masrafın uykusuz kalınan gecelerin o bitmek bilmeyen sınav streslerinin ve dökülen alın terinin bir gün mutlaka hak ettiği değeri bulacağına inanmak istiyorum. Umarım bir gün hepimiz derin bir nefes alıp 'Çok yıprandık, çok yorulduk ama sonunda değdi' diyebiliriz. Çünkü aksi bir senaryoda bu yükü taşımak hepimiz için çok daha ağır olacak.

Tüm forum arkadaşlarımın pilotlar gününü kutlarım 💐 umudumuzu kaybetmeden çabalamaya devam. Hepimizin zorluk içinde olduğu şu günlerde, ümidimizi kaybetmeyelim. Ümit her şeydir, ümit varsa hala bir ihtimal var demektir 🙏 Sevgiler

Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.