Hayırlı olsun kardeşim sürecinihep beraber takip ettik, her şey gönlünce olsun. Merak ettiğim bazı şeyler var, şimdi hepimiz aynı şey için uğraşıyoruz. Çoğumuz hali hazırda zaten çalışıyoruz. Ben maaş skalasını merak ediyorum net söylemene gerek yok ama belli bir aralık paylaşırsan sevinirim. Vardiya düzeni sabah ve akşam mı?
Çok teşekkür ederim kardeşim umarım senin de her şeyin gönlünce olur. Mesajı gördüm ama cevap veremedim kusuruma bakma istenilen evraklar biraz yoğun olduğu için onlara abanmaya çalıştım. Maaş konusunda yıllık bürüt olarak teklif yapıldı söylemem etik olmaz diye düşünüyorum lütfen bu konuda anlayış gösterirsen sevinirim. 🙏 Günümüz ekonomisine göre sunulan tekliflerin tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Çalışma düzenine gelecek olursak, 3 farklı düzen var. Normal düzen, 2'li vardiya düzeni ve 3'lü vardiya düzeni. Saatler lokasyona göre değişiyor. Elden evrak tesliminden sonra bana nerede hangi düzenle çalışacağım bildirilecek.

İlgin için teşekkür ederim tekrardan. :)

Arkadaşlar merhaba, 21.01.2024 tarihinde başvurduğum Teknik Destek Personeli İlanından bugün iş teklifi aldım.

Sizlerde durum nelerdir?
Merhaba, yeni işin hayırlı olsun. Umarım devamında istediğin gibi ilerler her şey. Bir sorum olucaktı mülakatta neler soruluyor? nasıl işliyor?. Biraz bakındım fakat hiç bilgi bulamadım. Neler soruyorlar?, sözlü ing mülakatı oluyor mu?, gibi gibi. Cevaplarsan sevinirim.

• Like
Tepkiler: xRonnie
Merhaba, yeni işin hayırlı olsun. Umarım devamında istediğin gibi ilerler her şey. Bir sorum olucaktı mülakatta neler soruluyor? nasıl işliyor?. Biraz bakındım fakat hiç bilgi bulamadım. Neler soruyorlar?, sözlü ing mülakatı oluyor mu?, gibi gibi. Cevaplarsan sevinirim.
Merhaba, çok teşekkür ederim. :)

2 mülakattanda bahsedeyim ben sizlere isterseniz.

1. Mülakat olan Genel Yetenek ve Genel İngilizce Sınavı. Atatürk Hava Limanı'nda Sınav Merkezinde yapılıyor. Genel Yetenek ve Genel İngilizce sınavı dedikleri gibi gerçekten A1-A2 ve maksimum B1 seviyesinde soruyorlar. Bu soruların bir kaçı cümlede anlamdan oluşuyor. (2-3 cümlelik sorular) Diğer soruların bazıları boşluk doldurma bazıları da cümleyi tamamlama tarzı sorular. Soru kelimelerinden çok soru geldi bana. What, Where, Who, How often vesaire. Size bir cümle veriyor ve konuşmanın akışına göre soru kelimesini seçiyorsunuz. 6-7 soru böyleydi. Yanlış hatırlamıyorsam Genel İngilizce sınavında 30 soru vardı.

Genel Yetenek sınavına gelecek olursak, şekilli sorular, sayısal mantık ve sözel mantıktan oluşan sorular mevcut. Çokta uzun olmayan sorular tam kıvamında size verilen süreye yetecek kadar ayarlanmış tatlı sorular.

1. Mülakattan olumlu sonuç alırsan 2. mülakata davet ediliyorsun.

2. Mülakat İnsan Kaynakları ve Birim Mülakatı. Sabiha Gökçen Hava Limanı'nda yapılıyor. İlk önce Teknik mülakata alıyorlar. Bende Teknik mülakatta mesleğim ile alakalı sohbet havasında bilgiler soruldu ve kumpas ile ölçüm yaptırdı. İnsan Kaynaklarında ise nerelerde çalıştığımı, neden burayı tercih ettiğimi, neden beni işe almam gerektiğini, deneyimlerimi vs sordular. İnsan Kaynakları mülakatında gidişat tamamen sana göre şekilleniyor. Yaptığınız şeylerden bahsettikçe onlarda sana göre şekilleniyor. Tabiki insanız doğal olarak heycanlanabiliyoruz ya da tıkanabiliyoruz. Emin olun ki onlarda bunun farkında. Durum böyle olduğunda sizi rahatlatmak için sohbet havasına çeviriyorlar ortamı. Bunun yanı sıra yer yer kendi soruları olduğunda konu oraya kayıyor. Onun haricinde mülakatı siz yönlendiriyorsunuz. Mülakatın sonunda ise bana bir sayı söylediler ve önümdeki kağıdı çevirmemi istediler. Söylenilen sayıdaki İngilizce cümleyi tercüme etmemi istediler.

Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur kardeşim. Her şey gönlünce olsun. Sınava gireceksen şimdiden başarılar diliyorum.

• Like
Tepkiler: Sin10
Bu arada mülakat sürecimin başından sonuna burda paylaştım. Eğer sana yardımcı olacaksa konu başlıklarını buraya bırakıyorum.

1. '' Teknik Destek Personeli Mülakatları Hk. ''
2. '' Teknik Destek Personeli Genel Yetenek Ve Genel İngilizce Mülakatı Olumlu Sonuç ''
3. '' Teknik Destek Personeli İş Teklifi ''

Merhaba, çok teşekkür ederim. :)

2 mülakattanda bahsedeyim ben sizlere isterseniz.

1. Mülakat olan Genel Yetenek ve Genel İngilizce Sınavı. Atatürk Hava Limanı'nda Sınav Merkezinde yapılıyor. Genel Yetenek ve Genel İngilizce sınavı dedikleri gibi gerçekten A1-A2 ve maksimum B1 seviyesinde soruyorlar. Bu soruların bir kaçı cümlede anlamdan oluşuyor. (2-3 cümlelik sorular) Diğer soruların bazıları boşluk doldurma bazıları da cümleyi tamamlama tarzı sorular. Soru kelimelerinden çok soru geldi bana. What, Where, Who, How often vesaire. Size bir cümle veriyor ve konuşmanın akışına göre soru kelimesini seçiyorsunuz. 6-7 soru böyleydi. Yanlış hatırlamıyorsam Genel İngilizce sınavında 30 soru vardı.

Genel Yetenek sınavına gelecek olursak, şekilli sorular, sayısal mantık ve sözel mantıktan oluşan sorular mevcut. Çokta uzun olmayan sorular tam kıvamında size verilen süreye yetecek kadar ayarlanmış tatlı sorular.

1. Mülakattan olumlu sonuç alırsan 2. mülakata davet ediliyorsun.

2. Mülakat İnsan Kaynakları ve Birim Mülakatı. Sabiha Gökçen Hava Limanı'nda yapılıyor. İlk önce Teknik mülakata alıyorlar. Bende Teknik mülakatta mesleğim ile alakalı sohbet havasında bilgiler soruldu ve kumpas ile ölçüm yaptırdı. İnsan Kaynaklarında ise nerelerde çalıştığımı, neden burayı tercih ettiğimi, neden beni işe almam gerektiğini, deneyimlerimi vs sordular. İnsan Kaynakları mülakatında gidişat tamamen sana göre şekilleniyor. Yaptığınız şeylerden bahsettikçe onlarda sana göre şekilleniyor. Tabiki insanız doğal olarak heycanlanabiliyoruz ya da tıkanabiliyoruz. Emin olun ki onlarda bunun farkında. Durum böyle olduğunda sizi rahatlatmak için sohbet havasına çeviriyorlar ortamı. Bunun yanı sıra yer yer kendi soruları olduğunda konu oraya kayıyor. Onun haricinde mülakatı siz yönlendiriyorsunuz. Mülakatın sonunda ise bana bir sayı söylediler ve önümdeki kağıdı çevirmemi istediler. Söylenilen sayıdaki İngilizce cümleyi tercüme etmemi istediler.

Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur kardeşim. Her şey gönlünce olsun. Sınava gireceksen şimdiden başarılar diliyorum.
Çok teşekkür ederim. İlk mülakatı geçtim ikinci mülakata çağırdılar nisan mayıs ayında davet edileceksiniz tarzı bir yazı vardı. ikinci mülakatı merak ettim o yüzden sormuştum. Teşekkürler tekrardan

• Like
Tebrik ederim sizi benimde 1 ay oldu mülakata gireli henüz dönüş olmadı. Bana 2 3 ay denmişti ama size erken dönüş gelmiş sanırım

• Like
bu bölüm için 14 şubatta başvuru yaptım. 25 gün önce hrpeak sisteminden sınav atanmış ve tamamlandı yazıyor lakin henüz bir dönüş olmadı sürecin bu kadar uzaması normal mi

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.