Merhaba, çok teşekkür ederim.
2 mülakattanda bahsedeyim ben sizlere isterseniz.
1. Mülakat olan Genel Yetenek ve Genel İngilizce Sınavı. Atatürk Hava Limanı'nda Sınav Merkezinde yapılıyor. Genel Yetenek ve Genel İngilizce sınavı dedikleri gibi gerçekten A1-A2 ve maksimum B1 seviyesinde soruyorlar. Bu soruların bir kaçı cümlede anlamdan oluşuyor. (2-3 cümlelik sorular) Diğer soruların bazıları boşluk doldurma bazıları da cümleyi tamamlama tarzı sorular. Soru kelimelerinden çok soru geldi bana. What, Where, Who, How often vesaire. Size bir cümle veriyor ve konuşmanın akışına göre soru kelimesini seçiyorsunuz. 6-7 soru böyleydi. Yanlış hatırlamıyorsam Genel İngilizce sınavında 30 soru vardı.
Genel Yetenek sınavına gelecek olursak, şekilli sorular, sayısal mantık ve sözel mantıktan oluşan sorular mevcut. Çokta uzun olmayan sorular tam kıvamında size verilen süreye yetecek kadar ayarlanmış tatlı sorular.
1. Mülakattan olumlu sonuç alırsan 2. mülakata davet ediliyorsun.
2. Mülakat İnsan Kaynakları ve Birim Mülakatı. Sabiha Gökçen Hava Limanı'nda yapılıyor. İlk önce Teknik mülakata alıyorlar. Bende Teknik mülakatta mesleğim ile alakalı sohbet havasında bilgiler soruldu ve kumpas ile ölçüm yaptırdı. İnsan Kaynaklarında ise nerelerde çalıştığımı, neden burayı tercih ettiğimi, neden beni işe almam gerektiğini, deneyimlerimi vs sordular. İnsan Kaynakları mülakatında gidişat tamamen sana göre şekilleniyor. Yaptığınız şeylerden bahsettikçe onlarda sana göre şekilleniyor. Tabiki insanız doğal olarak heycanlanabiliyoruz ya da tıkanabiliyoruz. Emin olun ki onlarda bunun farkında. Durum böyle olduğunda sizi rahatlatmak için sohbet havasına çeviriyorlar ortamı. Bunun yanı sıra yer yer kendi soruları olduğunda konu oraya kayıyor. Onun haricinde mülakatı siz yönlendiriyorsunuz. Mülakatın sonunda ise bana bir sayı söylediler ve önümdeki kağıdı çevirmemi istediler. Söylenilen sayıdaki İngilizce cümleyi tercüme etmemi istediler.
Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur kardeşim. Her şey gönlünce olsun. Sınava gireceksen şimdiden başarılar diliyorum.