bir de anlamadığım şey ciddi anlamda neden bu kadar sınava giriyoruz? Ben çok seyahat eden bir insanım havalimanında çok vakit harcıyorum ve çokta arkadaşım çalışıyor ama ben hiç birinde adam akıllı göremiyorum. Çalışan arkadaşlar varsa aramızda üstlerine alınmasın ama yok yani. Farklı şeylerin döndüğü bi ülkede yaşadığımız için şeffaf bir şekilde işe alımların olduğunu da düşünmüyorum. Sınav sonuçlarını bizimle paylaşabilirler mesela? Örnek veriyorum 50 alan biri şu an mülakata davet edilmiş olabilir ama ben 70 aldığım halde sırf torpilim olmadığı için bekletiliyor olabilirim.

• Like
Tepkiler: sahrahak
bir de anlamadığım şey ciddi anlamda neden bu kadar sınava giriyoruz? Ben çok seyahat eden bir insanım havalimanında çok vakit harcıyorum ve çokta arkadaşım çalışıyor ama ben hiç birinde adam akıllı göremiyorum. Çalışan arkadaşlar varsa aramızda üstlerine alınmasın ama yok yani. Farklı şeylerin döndüğü bi ülkede yaşadığımız için şeffaf bir şekilde işe alımların olduğunu da düşünmüyorum. Sınav sonuçlarını bizimle paylaşabilirler mesela? Örnek veriyorum 50 alan biri şu an mülakata davet edilmiş olabilir ama ben 70 aldığım halde sırf torpilim olmadığı için bekletiliyor olabilirim.
Bu kadar sınava girmenizin sebebi başvuru sayısının çok olması. Bir şekilde bazı adayları elemeleri gerekiyor.

Bu yorumu yapmak için kaydoldum ki bazı arkadaşların aklındaki soruları cevaplayabileyim.

İlk olarak hrpeak online sınavından başarıyla geçtikten sonra 24.01.2025 tarihli yerinde ingilizce ve genel yetenek sınavına davet edildim. Sınav sabah saat 10:30daydı, yaklaşık 100 kişiyle birlikte bir sınav oturumuna girdik. Aynı gün öğleden sonra 4 civarında sınavdan başarıyla geçtiğime dair bir mesaj aldım ve 29.01.2025 tarihindeki kurul mülakatına davet edildim.

Mülakat günü geldi çattı, yaklaşık 20-25 kişilik bir grubu ilk önce seminer/tanıtım vs için bir sınıfa topladılar, bu tanıtımın yaklaşık 15. dakikasında sınıftan müsaade isteyip ayrıldım.
Sebebine gelecek olursak, erkek adayların TGS adı altında çalışabilmesi için hepsinin tek tip ve kısa saçlı olması zorunluluğu varmış. Toplu, düzenli olması halinde sorun teşkil edip etmediğini sordum ve kabul edilmediğini söylediler. Keşke bunun bilgisini bu kadar sınava katılmadan önce verselerdi. Hem harcanan zaman, verilen emek hem de yarım kalan bir hevesle sonuçlandı.
Maaş skalası olarak da rakam vermeyeceğim fakat beni kesinlikle tatmin etmedi. Özellikle işin temposu ve verilen izin günlerinin sayısı göz önünde bulundurulduğunda.

edit: İlk başvuru sırasında yüklediğim fotoğrafta da saçım uzundu :)

Yani demem o ki, erkekseniz ve saçınız uzunsa, kestirmeyi düşünmüyorsanız boşuna vaktinizi harcamayın.

• Like
Tepkiler: gunes

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.