Bu yorumu yapmak için kaydoldum ki bazı arkadaşların aklındaki soruları cevaplayabileyim.

İlk olarak hrpeak online sınavından başarıyla geçtikten sonra 24.01.2025 tarihli yerinde ingilizce ve genel yetenek sınavına davet edildim. Sınav sabah saat 10:30daydı, yaklaşık 100 kişiyle birlikte bir sınav oturumuna girdik. Aynı gün öğleden sonra 4 civarında sınavdan başarıyla geçtiğime dair bir mesaj aldım ve 29.01.2025 tarihindeki kurul mülakatına davet edildim.

Mülakat günü geldi çattı, yaklaşık 20-25 kişilik bir grubu ilk önce seminer/tanıtım vs için bir sınıfa topladılar, bu tanıtımın yaklaşık 15. dakikasında sınıftan müsaade isteyip ayrıldım.
Sebebine gelecek olursak, erkek adayların TGS adı altında çalışabilmesi için hepsinin tek tip ve kısa saçlı olması zorunluluğu varmış. Toplu, düzenli olması halinde sorun teşkil edip etmediğini sordum ve kabul edilmediğini söylediler. Keşke bunun bilgisini bu kadar sınava katılmadan önce verselerdi. Hem harcanan zaman, verilen emek hem de yarım kalan bir hevesle sonuçlandı.
Maaş skalası olarak da rakam vermeyeceğim fakat beni kesinlikle tatmin etmedi. Özellikle işin temposu ve verilen izin günlerinin sayısı göz önünde bulundurulduğunda.

edit: İlk başvuru sırasında yüklediğim fotoğrafta da saçım uzundu :)

Yani demem o ki, erkekseniz ve saçınız uzunsa, kestirmeyi düşünmüyorsanız boşuna vaktinizi harcamayın.
Çok kolay bir araştırmayla, hatta burada bile bir konu açarak uzun saçın kabul olmayacağını bilme imkanınız vardı. Bu biraz sizin ihmaliniz olmuş. Hatta TGS'yi geçin tüm havayolu şirketlerinin HQ çalışanları hariç tüm erkek çalışanların saçının kısa olması gerekiyor. Başvurduğunuz şirketi/ havacılık sektörünü araştırmalıydınız. Öte yandan, yine de deneyiminizi anlattığınız için teşekkür ederiz.

• Like
Tepkiler: lolname
Çok kolay bir araştırmayla, hatta burada bile bir konu açarak uzun saçın kabul olmayacağını bilme imkanınız vardı. Bu biraz sizin ihmaliniz olmuş. Hatta TGS'yi geçin tüm havayolu şirketlerinin HQ çalışanları hariç tüm erkek çalışanların saçının kısa olması gerekiyor. Başvurduğunuz şirketi/ havacılık sektörünü araştırmalıydınız. Öte yandan, yine de deneyiminizi anlattığınız için teşekkür ederiz.
Merhabalar; yara,yanık izi vb. sıkıntı yaratır mı? Ben bunu çok araştırdım. Pilotaj ve kabin memurluğunda sıkıntı yarattığını biliyorum ancak yer hizmetlerinde bilgiye ulaşamadım. Sizin bir bilginiz var mıdır?

Merhabalar; yara,yanık izi vb. sıkıntı yaratır mı? Ben bunu çok araştırdım. Pilotaj ve kabin memurluğunda sıkıntı yarattığını biliyorum ancak yer hizmetlerinde bilgiye ulaşamadım. Sizin bir bilginiz var mıdır?
Yara veya yanık izi üniforma giydiğinizde gözükmeyecek veya en azından yüzünüzde değilse sorun olmaz diye düşünüyorum. Mantığı ise sonuç olarak çalışan olarak siz şirketin yüzüsünüz. Müşterilerle veya havalimanındaki diğer ekosistem parçalarıyla direkt olarak iletişim halinde olacaksınız. Bu iletişim sonucunda etki bıraktığınız kişilerde şirketle alakalı iyi bir algı oluşturmalısınız. Mantığı bu, umarım anlatabilmişimdir. Yine de en doğru bilgiyi kurul mülakatında veya direkt olarak İK ekibiyle iletişime geçerek alabilirsiniz.

Yara veya yanık izi üniforma giydiğinizde gözükmeyecek veya en azından yüzünüzde değilse sorun olmaz diye düşünüyorum. Mantığı ise sonuç olarak çalışan olarak siz şirketin yüzüsünüz. Müşterilerle veya havalimanındaki diğer ekosistem parçalarıyla direkt olarak iletişim halinde olacaksınız. Bu iletişim sonucunda etki bıraktığınız kişilerde şirketle alakalı iyi bir algı oluşturmalısınız. Mantığı bu, umarım anlatabilmişimdir. Yine de en doğru bilgiyi kurul mülakatında veya direkt olarak İK ekibiyle iletişime geçerek alabilirsiniz.
Bir de şunu ekleyeyim: Bu işe veya herhangi bir işe talep çok arkadaşlar. Ne yazıkki şirketler sizi tatmin etmeye çalışmıyor, siz onları tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Bu olay da aslında, şirketlere böyle yara yanık izi veya dövme gibi adayları direkt eleme gibi güçler veriyor. Olayın böyle bir tarafı da var.

• Like
Tepkiler: kilic
Merhaba arkadaşlar. 24 ocakta yerinde sınava girdim. 30 ocakta kurul için davet aldım 7 şubat için. Yavaştan davetler gelmeye başlıyor gibi. Bekleyen herkes inşallah kurul daveti alır. Hayırlı günler herkese.

• Like
Tepkiler: Kerim3477
23 Ocakta girdim hala dönüş olmadı 😞 Umudumu artık kaybediyorum ya. Benim gibi böyle bekleyen var mı mülakat için?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.