Sizleri anlıyorum, ben de iyi düşünmek istiyorum ancak TAFA’nın kapasitesindeki artışı ve diğer havayollarının Pegasus ve Sunex cadet öğrenci sayısındaki artış sektörü tamamen kapattı gibi bir durum mevcut. THY son alımlarda o kadar fazla personel aldı ki elindeki fazlalığı türlü bahanelerle eğitim sürecinde eliyorlar. Davalık bir sürü insan var. Ayrıca aylık 30-40 saat uçuyorlar uçanlar da. Yani olumlu bir sinyal yok o yüzden daha realist bakıyorum olaylara. Arkadan gelen birikmiş öğrencileri saymıyorum bile. Yerde yatan uçaklar 1 günde alınan bir kararla hatta dönebilecek durumda değil en erken 2027 ortasına kadar peyderpey bakım çalışmaları ile hatta almaya çalışıyorlar. Bunun yanında 2026 tedarik süreçlerinin en zor olacağı yıl. Veriler ışığında maalesef bu yıl da pozitif bir görüntü yok…
Şu an Boeing için teslimatlar iyi başladı. Sunex'e 4 Ajet'e 3 tane 737 geldiSizleri anlıyorum, ben de iyi düşünmek istiyorum ancak TAFA’nın kapasitesindeki artışı ve diğer havayollarının Pegasus ve Sunex cadet öğrenci sayısındaki artış sektörü tamamen kapattı gibi bir durum mevcut. THY son alımlarda o kadar fazla personel aldı ki elindeki fazlalığı türlü bahanelerle eğitim sürecinde eliyorlar. Davalık bir sürü insan var. Ayrıca aylık 30-40 saat uçuyorlar uçanlar da. Yani olumlu bir sinyal yok o yüzden daha realist bakıyorum olaylara. Arkadan gelen birikmiş öğrencileri saymıyorum bile. Yerde yatan uçaklar 1 günde alınan bir kararla hatta dönebilecek durumda değil en erken 2027 ortasına kadar peyderpey bakım çalışmaları ile hatta almaya çalışıyorlar. Bunun yanında 2026 tedarik süreçlerinin en zor olacağı yıl. Veriler ışığında maalesef bu yıl da pozitif bir görüntü yok…
bu ay. AJet'in alacağı Airbusların çoğu dry lease olarak gelecek diye biliyorum. 50 uçak havalansın yeni siparişler gelsin. Sipariş sayıları devasa şu anda. Anormal bir büyüme moduna geçecekler. Bu sene bitmeden olumsuz hava geçer 2027'de 2 senenin acısı çıkar diye düşünüyorum. Bu sene 61 uçak sadece AJet teslim alacak. Bu olumsuz hava illa bi yerde kırılacak terse dönecek ama ne zaman bilmiyorum.