Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Pegasusun bazı adaylara lisans yenileyin dedikten sonra ceosunun 2026 sonuna doğru ilan olabilir şeklinde bir ihtimal gibi söz etmesi diğer şirketlerin tecrübesiz ilanı hiç açmaması çok şaşırtıcı bu yoğun sirkülasyonda hiç mi açık oluşmuyor oluşuyorsa sadece cadet ile nasıl karşılanabiliyor bu uzun süredir olan ve ne kadar süreceği belli olmayan durgunluk beni düşündürüyor

Pegasusun bazı adaylara lisans yenileyin dedikten sonra ceosunun 2026 sonuna doğru ilan olabilir şeklinde bir ihtimal gibi söz etmesi diğer şirketlerin tecrübesiz ilanı hiç açmaması çok şaşırtıcı bu yoğun sirkülasyonda hiç mi açık oluşmuyor oluşuyorsa sadece cadet ile nasıl karşılanabiliyor bu uzun süredir olan ve ne kadar süreceği belli olmayan durgunluk beni düşündürüyor
Yoğun bir sirkülasyon yoktu 2025 senesinde. Ne Pegasus ne THY eskisi gibi büyüdü. Sayıları incelerseniz görebilirsiniz.

AJet, geçen yıl TK’dan aktarılan 54 tipsiz adayın 40’ını işe almış. Bu kapsamda iki ayrı 20 kişilik sınıf açılmış ve TK tarafından 737 tipi verilecek.

Şu anda kış dönemi olmasına rağmen AJet’in Boeing filosundaki ekipler yaklaşık 70–80 saat uçuyormuş. Airbus tarafında ise uçuşlar azmış, ancak bu yıl 24 adet A321/A320neo gelmesi bekleniyor. Ayrıca tipli tecrübesiz aday alımlarına da devam ediyorlarmış.Hala TK'dan pilot kaydırılmaya devam ediliyor.

• Like
Tepkiler: ronin23 ve gunes
Yarın 17.00'da Ahmet Bolat APara programında konuşacak. İkramiye ve filo büyümesi hakkında bilgiler verir.

• Like
Tepkiler: gunes
AJet, geçen yıl TK’dan aktarılan 54 tipsiz adayın 40’ını işe almış. Bu kapsamda iki ayrı 20 kişilik sınıf açılmış ve TK tarafından 737 tipi verilecek.

Şu anda kış dönemi olmasına rağmen AJet’in Boeing filosundaki ekipler yaklaşık 70–80 saat uçuyormuş. Airbus tarafında ise uçuşlar azmış, ancak bu yıl 24 adet A321/A320neo gelmesi bekleniyor. Ayrıca tipli tecrübesiz aday alımlarına da devam ediyorlarmış.Hala TK'dan pilot kaydırılmaya devam ediliyor.
737 tipi almak mantıklı mı sizce?

Hocam burada eksik bilgi olabilir 54 adaydan sadece 20 si kurul daveti alıp 16 kişi sanırım işe alındı.

• Like
Tepkiler: Pilot444
Hocam burada eksik bilgi olabilir 54 adaydan sadece 20 si kurul daveti alıp 16 kişi sanırım işe alındı.
Bana dün AJet'ten öyle söylendi. 2 filo 20/20 Boeing açıldı dendi. İşe başlama eğitimi olan Company conversion sınıflarında ise çok sayıda yabancı kaptan pilotlar varmış. Sınıfın nerdeyse yarısı kadar.

737 tipi almak mantıklı mı sizce?
Hala 50 tane Neo uçak yerde motor bekliyor. İGA'da motor onarımları yapılıyormuş. Şu ana kadar 12 tanesi havaya kaldırıldı.2 seneye hepsinin düzelmesi bekleniyor.Ayrıca THY'nin 238 adet A321 neo siparişi de var. Her iki uçaktan da fazla fazla gelecek gibi duruyor.2026 için 737 daha avantajlı. Şu anki ekipler doğru düzgün uçamıyor çünkü Airbus'ta.

• Like
Tepkiler: Bbbnnn
Bana dün AJet'ten öyle söylendi. 2 filo 20/20 Boeing açıldı dendi. İşe başlama eğitimi olan Company conversion sınıflarında ise çok sayıda yabancı kaptan pilotlar varmış. Sınıfın nerdeyse yarısı kadar.
Ben de bu şekilde 16 kişinin davet aldığını biliyorum. Daha MCC almayan adaylara da eğitim vs alın denmiş. Dolayısı ile o grubun tipe başlaması en erken 1 ay. Eğitim de minimum 3-4 ay sürer

• Like
Tepkiler: Pilot444

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.