Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Önce insanlar EASA, FAA lisansı alıyorlar paralarımız yurtdışına gidiyor diye baskı kurup, bu yolun önünü tıkadılar, herkesi TR’de eğitim almaya mahkum ettiler, şimdi de dışarıdan pilot almayacağız diyip tüy diktiler. Bu nasıl talihsiz bir açıklama ve yönetim şekli! Sesimizi yükseltip, devlet kademelerinden yardım istemeliyiz, neden insanlar böylesine mağdur ediliyor, kimsenin umrunda değil…

Bugün ki açıklamardan sonra tecrübesiz FO ilanı bekliyor musunuz arkadaşlar 2025 yılı son ayları ya da 2026 yılı başı gibi?

Bugün ki açıklamardan sonra tecrübesiz FO ilanı bekliyor musunuz arkadaşlar 2025 yılı son ayları ya da 2026 yılı başı gibi?
Hayır, umut dağıtmaya gerek yok. Sesimizi yükseltip konuyu gerekirse cimer’e taşımak gerektiği kanaatindeyim. Havacılık kimsenin keyfi uygulama mercii olmamalıdır. 70-80 bin EUR maliyeti olan bir meslek dalıdır. Halihazırda yetişmiş insan gücü yerine, yabancı pilot alımı derhal sıfırlanmalıdır. Cadet/dışardan pilot alımına da bir denge getirilmelidir. Zira bizim ülkenin yabancı ülke pilotlarına kucak açtığı gibi, bize kucak açan bir ülke yok!!!

Diğer havacılık sosyal medya organlarını gördünüz mü? Sesini çıkaran, haksızlığa dur diyen insanları engellemek için dışarıdan alım yapılmayacak post’ları çok ses çıkınca yoruma kapatmışlar. Böylesine mecralar, demekki ilgili havayolu şirketleriyle danışıklı dövüş halindeler. Susmayın, hakkımızı her postun altına yorum yaparak dile getirelim. Havapersonel ekibine de, korkmadıkları ve tarafsız davrandıkları için teşekkür edelim. Sezarın hakkını Sezar’a teslim edelim.

• Like
Tepkiler: korkutan
THY nin pilot ihtiyacını tafa ile karşılayacağını açıklamasıyla beraber havacilik sektörü an itibariyle ayvayı yemiştir.... üniversitelerin pilotaj bölümleri kapatılmalı veya kontenjanlar yüzde 70 80 azaltılmalı. Pilotaj bölümlerinden mezun olacak yüzlerce binlerce mağdur öğrenci olacak . Onu geçtim ayt yi fulleyip burslu okuyan öğrenciler var !!!! boşa miydi yani hepsi ??? Uçuş okulları da kara kara düşünüyordur ne yapcaz diye . Ahmet bolatın beyninde aniden şimşek çakıp beyler hadi gelin pilotlari full tafadan mi karşılayalım dedi 😅😅 büyük ihtimalle bu 5 6 sene önceden düşünülmüş bir plan programdı . Niye şimdi aniden açıklayıp milletin tüm hayallerini suya atıyorlar?? Dahası yakında airbusta tek pilot sevdasıyla havaciligin içinden geçecek. Yapay zekayla beraber yardımcı pilotlar iyice demode olmaya başladılar. Emirates ceo su da buna vurgu yapmıştı. A350 her şeyi kendi yapıyor. A350 de uçan arkadaşlar hak vereceklerdir bana . Eninde sonunda a350 ve yeni model a320 neo lar tek pilota lisanslanacak ve yardımcı pilotlara yol gözükecek , pilot / istihdam durumu karmaşık bir hale bürünecek.

Saygıdeğer kaptanlarım Tecrübesiz FO alımı hakkında bir gelişme var mıdır ? Haberi olan var mı ?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.