Saçma bir yorum. Emirates e başvurdum. Aslında İstanbul'daki etkinliklerindeki tek lise mezunu da bendim. Gelen görün ki ülkemiz üniversiteli vasıfıszlarla dolu. Ben şahsen üni terkim. O etkinlikte İTü, Boğaziçi mezunu arkadaşlar vardı dediğiniz gibi ancak son mülakata çağırılan 3-5 kişiden biriydim. Parmağımdaki dövme henüz tam silinmediği için mülakata almadılar ve 3 ay sonra tekrar başvur dediler. Buradaki koşul tahsil değil, yapılacak iş hizmet sektörü nihayetinde. Dil seviyeniz yeterli dahi olsa geçmiş tecrübeleriniz üniversitelerin önünde. Oradaki görüşmelerinizi vs zaten söylemeye gerek yok. Ancak bilip bilmeden insanların içini karartmayın. Böyle bir şey olsa lise mezunu açmazlar o ilanı.
Emirates’i örnek göstererek sen saçmalamışsın. Daha ne yazdığımı anlamadan atlamışsın. İlk önce okuduğunu anla ondan sonra cevap ver. Nickine thy yazmışsın ama daha önce thy ya da herhangi bir iştirakinde iş görüşmesinde bile bulunduğunu zannetmiyorum. Bulunsaydın emirates örneğini vermek gibi bir saçmalık yapmazdın. Neyse umarım sınavı geçersin de kendin bizzat tecrübe edersin. Ayrıca seni not ettim bizzat takip edecem buradan durumunu.

Ayrıca tekrar söylüyorum Lise mezunu arkadaşlar yanlış anlamasın lütfen.

Gayet net anlaşılır yazdıklarınız. Ancak elle tutulur bir yanı yok. İlanda özellikle tecrübesiz yani havacılık tecrübesi bulunmayanlara yönelik olduğu yazıyor. Aynı ilanda lise mezunu ibaresi de belirtiliyor. Ayrıca bizzat tandığım ona yakın THY kabin memuru çalışanlarından duyduğum kadarıyla geçmiş iş tecrübelerimizin eğitimlerimizden daha önemli olduğu söyleniyor. Ki beni de iş konusunda bilgilendirip motive edenler onlardı. Kaldı ki, sizin lise mezunu olup bu işe kabul edilenleri kayırma iddiası görüyor oluşunuz saçmalık. Şuan global bir şirkette çalışan, ve yine buradaki tek lise mezunu bir birey olarak konuşuyorum, buraya ya da buradan önceki işlerime de mi torpille girdim? Kurum koşulları açıkça belirtmiş, bunun üzerine insanları karamsarlığa itmenize gerek yok.

Gayet net anlaşılır yazdıklarınız. Ancak elle tutulur bir yanı yok. İlanda özellikle tecrübesiz yani havacılık tecrübesi bulunmayanlara yönelik olduğu yazıyor. Aynı ilanda lise mezunu ibaresi de belirtiliyor. Ayrıca bizzat tandığım ona yakın THY kabin memuru çalışanlarından duyduğum kadarıyla geçmiş iş tecrübelerimizin eğitimlerimizden daha önemli olduğu söyleniyor. Ki beni de iş konusunda bilgilendirip motive edenler onlardı. Kaldı ki, sizin lise mezunu olup bu işe kabul edilenleri kayırma iddiası görüyor oluşunuz saçmalık. Şuan global bir şirkette çalışan, ve yine buradaki tek lise mezunu bir birey olarak konuşuyorum, buraya ya da buradan önceki işlerime de mi torpille girdim? Kurum koşulları açıkça belirtmiş, bunun üzerine insanları karamsarlığa itmenize gerek yok.
İyi okursan yazmışım zaten “daha önce havacılık sektöründe hatrı sayılır tecrübesi varsa” diye. Evet tecrübesiz yazmışlar. Eğer senin daha önce bu sektörde veya bu sektöre yakın herhangi bir sektörle alakan yoksa, extra dilin veya herhangi bir özelliğin yoksa, seninle aynı koşullarda başvuran mühendis, hukukçu veya sağlıkçıyı mı seçerler seni mi seçerler. Sadece soruyorum? Karakterden bağımsız. Karakteri, görünüşü, olup olmayacağına zaten kurul mülakatında bakıyorlar. Ülkedeki eğitimin dibe vurduğunu bende yazmışım zaten o ayrı. Ben sadece şartları söylüyorum. Çok fazla başvuran var. Sadece bu forumdan ibaret değil yani. İşin torpill boyutunu da tecrübe ettikten sonra göreceksin eğer o thy’deki tanıdıkların sana yardımcı olmayacaksa. Dediğim gibi seni not ettim buradan takip edecem. Konuyu dağıtmayalım.

Üniversiteye gitmek üniversiteli olmak değildir mezun olsanız bile sadece diplomanız oluyor. THY'nin istediği senin okuduğun mezun olduğun okulun değil, onlara ne katabileceğin şirkete ne gibi fayda sağlarsın bu. Üniversite mezunlarının çoğu egosuna yenik düşüyor. Öğretmen olarak başvuran yüksek lisans yapıp başvuran dediğiniz kişiler 4 5 ay sonra işi bırakıyor. Herkese bol şans.

Hala sınav sonucu hakkında dönüş maili göndermediler umarım bugün artık gönderirler sonuçları.

1 hafta veya 10 gün içinde geliyor tarzında bilgiler okumuştum bugün 11. gün halen cevap gelmedi, Pazartesi gelecek sanırım

Lise mezunu arkadaşların hevesini kırmak istemem yanlış anlamayın lütfen ama değil üni çok fazla yüksek lisans mezunlarının bile başvuru yaptığını biliyorum. mühendisler falan havada uçuşuyor mülakatlarda. Bu sektörle uzaktan yakından alakası olmayan, çok iyi ünilerden mezun insanlar hem maaş hem de gezmek düşüncesiyle başvuruyorlar. Çok garip uzmanlığı olan insanlarla tanışacaksanız mülakatlarda. Ben kimyager bile gördüm yani. Ailesinin fabrikası olan biriyle tanışmıştım mesela(ne alakaysa)

Yani benim düşüncem Lise mezunu biri ancak torpille işi alır maalesef onun dışında 2. Ya da 3. Dili de iyi seviyede bilmesi gibi extra özellikleri olmalı ya da havacılık sektöründe daha önce hatrı sayılır tecrübesi olmuşsa. Başka bir neden aklıma gelmiyor. Tekrarla belirtmek istiyorum yanlış anlamayın lütfen. Bölümünü İngilizce okuyup İngilizce mülakatı geçemeyenlerde gördüm.

Ülkede kimse kendi alanında refaha erecek şekilde iş bulamadığı için durum bu maalesef.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.