Buraya başvuran tek lise mezunu ben miyim gerçekten ya.
Ben de lise mezunuyum :D ayrıca Türkiye'de verilen ingilizce eğitimine göre katbekat zor bir sınav üniversitede eğitim dilim ingilizce ben bile zorlandım baya akademik bir sınavdı normal bir vatandaş zor geçer 32 de 23'ü

Sağlık kontrolünün mülakattan önce olması gerekmiyor mu, mülakatı geçip sağlıktan elenmek üzücü olur bence, İlk başta sağlık kontrolü olması daha doğru bence en azından neyin ne olduğu en baştan belli olur, diğer türlü tam mülakatı geçtim diye sevinirken sağlıktan elenince insan üzülür bence

Lise mezunu arkadaşların hevesini kırmak istemem yanlış anlamayın lütfen ama değil üni çok fazla yüksek lisans mezunlarının bile başvuru yaptığını biliyorum. mühendisler falan havada uçuşuyor mülakatlarda. Bu sektörle uzaktan yakından alakası olmayan, çok iyi ünilerden mezun insanlar hem maaş hem de gezmek düşüncesiyle başvuruyorlar. Çok garip uzmanlığı olan insanlarla tanışacaksanız mülakatlarda. Ben kimyager bile gördüm yani. Ailesinin fabrikası olan biriyle tanışmıştım mesela(ne alakaysa)

Yani benim düşüncem Lise mezunu biri ancak torpille işi alır maalesef onun dışında 2. Ya da 3. Dili de iyi seviyede bilmesi gibi extra özellikleri olmalı ya da havacılık sektöründe daha önce hatrı sayılır tecrübesi olmuşsa. Başka bir neden aklıma gelmiyor. Tekrarla belirtmek istiyorum yanlış anlamayın lütfen. Bölümünü İngilizce okuyup İngilizce mülakatı geçemeyenlerde gördüm.

Ülkede kimse kendi alanında refaha erecek şekilde iş bulamadığı için durum bu maalesef.

• Like
Tepkiler: cihangirefe
Lise mezunu arkadaşların hevesini kırmak istemem yanlış anlamayın lütfen ama değil üni çok fazla yüksek lisans mezunlarının bile başvuru yaptığını biliyorum. mühendisler falan havada uçuşuyor mülakatlarda. Bu sektörle uzaktan yakından alakası olmayan, çok iyi ünilerden mezun insanlar hem maaş hem de gezmek düşüncesiyle başvuruyorlar. Çok garip uzmanlığı olan insanlarla tanışacaksanız mülakatlarda. Ben kimyager bile gördüm yani. Ailesinin fabrikası olan biriyle tanışmıştım mesela(ne alakaysa)

Yani benim düşüncem Lise mezunu biri ancak torpille işi alır maalesef onun dışında 2. Ya da 3. Dili de iyi seviyede bilmesi gibi extra özellikleri olmalı ya da havacılık sektöründe daha önce hatrı sayılır tecrübesi olmuşsa. Başka bir neden aklıma gelmiyor. Tekrarla belirtmek istiyorum yanlış anlamayın lütfen. Bölümünü İngilizce okuyup İngilizce mülakatı geçemeyenlerde gördüm.

Ülkede kimse kendi alanında refaha erecek şekilde iş bulamadığı için durum bu maalesef.
Bir önceki alımda lise mezunu (üniversite öğrencisi) arkadaşım işe alındı. Bildiğim kadarıyla herhangi bir torpili de yoktu. Kötü niyetle yazmadığınızın farkındayım tabiki; ancak kimse moralini bozmasın arkadaşlar. Lise mezunu olarak da mülakatları geçmeniz mümkün :)

• Like
Tepkiler: Afitap
Kimse torpille girdiğini söylemez zaten. Ben sadece gözlemlerime göre yorum yapıyor ya da tahminde bulunuyorum. 15 yıl önce falan lise mezunları için oldukça uygun bir işti. Hatta belki de şuanki kabin amirlerinin çoğu lise mezunu olabilir ama son 15 yılda çok fazla üniversite açılması, eğitim kalitesinin düşmesi, işsizliğin artması, ekonominin çökmesi falan derken bu işe şartları nedeniyle talep çoğaldı. Hatta belki sadece vize alabilmek için bile bu işe başvuranlar vardır(yukarıda belirttiğim gibi) Malum vize almakta zorlaştı statü farketmeksizin. Eğer gerçekten bahsettiğiniz gibi örnekler varsa ne güzel.

Online ingilizce sınavı sonuçları ne zaman açıklanır bilginiz var mı ? Sınav için bana mail gelmemişti gelen sms ile sınava girebildim. Bunun için nereye yazabilirim

Saçma bir yorum. Emirates e başvurdum. Aslında İstanbul'daki etkinliklerindeki tek lise mezunu da bendim. Gelen görün ki ülkemiz üniversiteli vasıfıszlarla dolu. Ben şahsen üni terkim. O etkinlikte İTü, Boğaziçi mezunu arkadaşlar vardı dediğiniz gibi ancak son mülakata çağırılan 3-5 kişiden biriydim. Parmağımdaki dövme henüz tam silinmediği için mülakata almadılar ve 3 ay sonra tekrar başvur dediler. Buradaki koşul tahsil değil, yapılacak iş hizmet sektörü nihayetinde. Dil seviyeniz yeterli dahi olsa geçmiş tecrübeleriniz üniversitelerin önünde. Oradaki görüşmelerinizi vs zaten söylemeye gerek yok. Ancak bilip bilmeden insanların içini karartmayın. Böyle bir şey olsa lise mezunu açmazlar o ilanı.

Saçma bir yorum. Emirates e başvurdum. Aslında İstanbul'daki etkinliklerindeki tek lise mezunu da bendim. Gelen görün ki ülkemiz üniversiteli vasıfıszlarla dolu. Ben şahsen üni terkim. O etkinlikte İTü, Boğaziçi mezunu arkadaşlar vardı dediğiniz gibi ancak son mülakata çağırılan 3-5 kişiden biriydim. Parmağımdaki dövme henüz tam silinmediği için mülakata almadılar ve 3 ay sonra tekrar başvur dediler. Buradaki koşul tahsil değil, yapılacak iş hizmet sektörü nihayetinde. Dil seviyeniz yeterli dahi olsa geçmiş tecrübeleriniz üniversitelerin önünde. Oradaki görüşmelerinizi vs zaten söylemeye gerek yok. Ancak bilip bilmeden insanların içini karartmayın. Böyle bir şey olsa lise mezunu açmazlar o ilanı.
Yanlış anlamayın ancak belli sağlık kriterleri zaten belirtiliyor hastalıklar dövme yara izleri falan ona göre başvurulsa yığılma olmaz süreçler daha hızlı ilerler diye düşünüyorum. Aksi durumda bizim gibilerin süreci uzuyor. Zaten pek çoğu kişi sağlık aşamasından eleniyor en son aşamada.

Yanlış anlamayın ancak belli sağlık kriterleri zaten belirtiliyor hastalıklar dövme yara izleri falan ona göre başvurulsa yığılma olmaz süreçler daha hızlı ilerler diye düşünüyorum. Aksi durumda bizim gibilerin süreci uzuyor. Zaten pek çoğu kişi sağlık aşamasından eleniyor en son aşamada.
Şu anda bir iz kalmadı zaten hocam. O dönemde de silinme aşamasındaydı. Zaten çok minimal. İşe alınmama engel değil artık.

• Like
Tepkiler: orqok95

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.