Ben de lise mezunuyumBuraya başvuran tek lise mezunu ben miyim gerçekten ya.
Bir önceki alımda lise mezunu (üniversite öğrencisi) arkadaşım işe alındı. Bildiğim kadarıyla herhangi bir torpili de yoktu. Kötü niyetle yazmadığınızın farkındayım tabiki; ancak kimse moralini bozmasın arkadaşlar. Lise mezunu olarak da mülakatları geçmeniz mümkünLise mezunu arkadaşların hevesini kırmak istemem yanlış anlamayın lütfen ama değil üni çok fazla yüksek lisans mezunlarının bile başvuru yaptığını biliyorum. mühendisler falan havada uçuşuyor mülakatlarda. Bu sektörle uzaktan yakından alakası olmayan, çok iyi ünilerden mezun insanlar hem maaş hem de gezmek düşüncesiyle başvuruyorlar. Çok garip uzmanlığı olan insanlarla tanışacaksanız mülakatlarda. Ben kimyager bile gördüm yani. Ailesinin fabrikası olan biriyle tanışmıştım mesela(ne alakaysa)
Yani benim düşüncem Lise mezunu biri ancak torpille işi alır maalesef onun dışında 2. Ya da 3. Dili de iyi seviyede bilmesi gibi extra özellikleri olmalı ya da havacılık sektöründe daha önce hatrı sayılır tecrübesi olmuşsa. Başka bir neden aklıma gelmiyor. Tekrarla belirtmek istiyorum yanlış anlamayın lütfen. Bölümünü İngilizce okuyup İngilizce mülakatı geçemeyenlerde gördüm.
Ülkede kimse kendi alanında refaha erecek şekilde iş bulamadığı için durum bu maalesef.
Saçma bir yorum. Emirates e başvurdum. Aslında İstanbul'daki etkinliklerindeki tek lise mezunu da bendim. Gelen görün ki ülkemiz üniversiteli vasıfıszlarla dolu. Ben şahsen üni terkim. O etkinlikte İTü, Boğaziçi mezunu arkadaşlar vardı dediğiniz gibi ancak son mülakata çağırılan 3-5 kişiden biriydim. Parmağımdaki dövme henüz tam silinmediği için mülakata almadılar ve 3 ay sonra tekrar başvur dediler. Buradaki koşul tahsil değil, yapılacak iş hizmet sektörü nihayetinde. Dil seviyeniz yeterli dahi olsa geçmiş tecrübeleriniz üniversitelerin önünde. Oradaki görüşmelerinizi vs zaten söylemeye gerek yok. Ancak bilip bilmeden insanların içini karartmayın. Böyle bir şey olsa lise mezunu açmazlar o ilanı.Lise mezunu arkadaşların hevesini kırmak istemem yanlış anlamayın lütfen ama değil üni çok fazla yüksek lisans mezunlarının bile başvuru yaptığını biliyorum. mühendisler falan havada uçuşuyor mülakatlarda. Bu sektörle uzaktan yakından alakası olmayan, çok iyi ünilerden mezun insanlar hem maaş hem de gezmek düşüncesiyle başvuruyorlar. Çok garip uzmanlığı olan insanlarla tanışacaksanız mülakatlarda. Ben kimyager bile gördüm yani. Ailesinin fabrikası olan biriyle tanışmıştım mesela(ne alakaysa)
Yani benim düşüncem Lise mezunu biri ancak torpille işi alır maalesef onun dışında 2. Ya da 3. Dili de iyi seviyede bilmesi gibi extra özellikleri olmalı ya da havacılık sektöründe daha önce hatrı sayılır tecrübesi olmuşsa. Başka bir neden aklıma gelmiyor. Tekrarla belirtmek istiyorum yanlış anlamayın lütfen. Bölümünü İngilizce okuyup İngilizce mülakatı geçemeyenlerde gördüm.
Ülkede kimse kendi alanında refaha erecek şekilde iş bulamadığı için durum bu maalesef.
Yanlış anlamayın ancak belli sağlık kriterleri zaten belirtiliyor hastalıklar dövme yara izleri falan ona göre başvurulsa yığılma olmaz süreçler daha hızlı ilerler diye düşünüyorum. Aksi durumda bizim gibilerin süreci uzuyor. Zaten pek çoğu kişi sağlık aşamasından eleniyor en son aşamada.Saçma bir yorum. Emirates e başvurdum. Aslında İstanbul'daki etkinliklerindeki tek lise mezunu da bendim. Gelen görün ki ülkemiz üniversiteli vasıfıszlarla dolu. Ben şahsen üni terkim. O etkinlikte İTü, Boğaziçi mezunu arkadaşlar vardı dediğiniz gibi ancak son mülakata çağırılan 3-5 kişiden biriydim. Parmağımdaki dövme henüz tam silinmediği için mülakata almadılar ve 3 ay sonra tekrar başvur dediler. Buradaki koşul tahsil değil, yapılacak iş hizmet sektörü nihayetinde. Dil seviyeniz yeterli dahi olsa geçmiş tecrübeleriniz üniversitelerin önünde. Oradaki görüşmelerinizi vs zaten söylemeye gerek yok. Ancak bilip bilmeden insanların içini karartmayın. Böyle bir şey olsa lise mezunu açmazlar o ilanı.
Şu anda bir iz kalmadı zaten hocam. O dönemde de silinme aşamasındaydı. Zaten çok minimal. İşe alınmama engel değil artık.Yanlış anlamayın ancak belli sağlık kriterleri zaten belirtiliyor hastalıklar dövme yara izleri falan ona göre başvurulsa yığılma olmaz süreçler daha hızlı ilerler diye düşünüyorum. Aksi durumda bizim gibilerin süreci uzuyor. Zaten pek çoğu kişi sağlık aşamasından eleniyor en son aşamada.
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.