Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Sizin sektör içinden tanıdığınız çok sanırım kaynağı belirsiz bir şekilde sürekli aynı cümleyi yazıyosunuz "ücretsiz izin, maksimum saat" fakat bunlar dönemlik operasyonel dengeleme için yapılan şeyler, tek başına ilan açılmayacağı anlamına gelmiyor.
Ayrıca izine gönderilen bir uçuş ekibine dair de hiçbir kaynak duymadık, bu "izin ve max saat " olayı nerden çıktı çözemiyorum?
Havacılıkta personel ihtiyacı filo planlaması, yeni uçak teslimleri, emeklilikler, ayrılan personeller ile yönetiliyor. Siz tamamen bireysel yorumunuzu dayatırken bir başkasına "sektörü tiktoktan takip ediyorsun " demeniz çok mantıklı sanırım :D
Daimi olarak körfez havayollarının petrol kaynağı vurgusu bir o kadar altı boş. Bu adamların ülkesine, hava sahasına açık bir saldırı var. Petrol zenginleri olmaları daimi olarak bir tehdit içinde olduğunu göstermiyor. Hava sahaları tamamen tehlike içinde olsa dahi operasyonları devam ediyorum. İnsanlar burda objektif bir sonuça varmaya çalışırken subjektif olumsuz basan yorumlarınızı kendinize saklayın <3
Olumsuz basmıyorum realistim işime geldiği gibi odaklanmıyorum bu bir ikincisi buradaki her yorumdan olumsuz etkileniyorsanız bu sizin probleminiz üçüncüsü petrolle alakalı söylediğim şeyi anlamayıp yanlış tarafından yorumlayıp ülkelerin bombalanmasına kadar çekiyorsunuz konuyu. Sonuncusu da kalkıp sizi burada bişeye ikna etmeye çalışmıyorum 😂 bekleyip görücez hep birlikte ne olacağını ne diyim 😂😂

Hayır söylediğin hiçbir şey bizi olumsuz etkilemiyor bu arada çünkü senin gibi yok yakıt yok bilmem ne diye bahane anlatan çok adamakıllı kanıt ile gel

• Like
Tepkiler: Burak4
Hayır söylediğin hiçbir şey bizi olumsuz etkilemiyor bu arada çünkü senin gibi yok yakıt yok bilmem ne diye bahane anlatan çok adamakıllı kanıt ile gel
Ahahahaha şaka mısınız ya dünya şu an bi yakıt kriziyle karşı karşıya ve daha geçtiğimiz günlerde bir havayolu battı tüm dünyada en yakın ekim ayına kadar frekanslar azaltılıyor karsız hatlar kapatılıyor yakıt sorunundan ve öngörülemezlikten ve buna kalkıp bahane diyip adamakıllı kanıt istiyorsun siz şu an ne yaşadığımızı idrak edemiyosunuz durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz galiba lütfen cevap yazıp uzatmayın komiksiniz cidden 😂😂😂 asıl ben sizin gibi kendi işime geldiği gibi yok istifa edenler emekli olanlar var diyip bahane arayıp kendi tarafımdan olumlu olan faktörlere bakmıyorum sadece havacılık şu an bir durgunluk sürecinde ve havayolları en verimli şekilde kendi personelini kullanıyor zaten şu an dediğim gibi siz bekleyin bi umut açılır belki hazıranda

Ahahahaha şaka mısınız ya dünya şu an bi yakıt kriziyle karşı karşıya ve daha geçtiğimiz günlerde bir havayolu battı tüm dünyada en yakın ekim ayına kadar frekanslar azaltılıyor karsız hatlar kapatılıyor yakıt sorunundan ve öngörülemezlikten ve buna kalkıp bahane diyip adamakıllı kanıt istiyorsun siz şu an ne yaşadığımızı idrak edemiyosunuz durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz galiba lütfen cevap yazıp uzatmayın komiksiniz cidden 😂😂😂 asıl ben sizin gibi kendi işime geldiği gibi yok istifa edenler emekli olanlar var diyip bahane arayıp kendi tarafımdan olumlu olan faktörlere bakmıyorum sadece havacılık şu an bir durgunluk sürecinde ve havayolları en verimli şekilde kendi personelini kullanıyor zaten şu an dediğim gibi siz bekleyin bi umut açılır belki hazıranda
Batan şirket ile Türk havayollarını mı kıyaslıyorsun biz her şeyin farkındayız sadece senin gibi bu yaz alım olmaz demiyoruz çünkü alımla bu çok bağlantılı değil anlatabiliyor muyum çünkü uçaklar yerde beklemiyor vs ayrıca konu öngörülemez olaylar değil bunlara biz de katılıyoruz o konuda gerçekten çok haklısın ama buraya gelip bu yıl ilan yok falan filan diye kimseyi yanıltma çabasına girmiyoruz ayrıca her an her şey değişebilir bu kadar kesin konuşman rahatsız edici biz olayların pozitif taraflarını aramıyoruz biz sadece senin gibi gelip vay efendim şöyle oldu o yüzden şöyle olacak diye uğraşanlardan sıkıldık artık hepsi bu. Onun haricinde tabi ki bir kemer sıkma politikası ve tasarruf etme durumu var ve bunu inkar eden yok kısacası belirsizlik var ama alım olamaz yazın demen de kesinlik belirtiyor hani her şey belirsizdi anlatabildim mi durumu

• Like
Batan şirket ile Türk havayollarını mı kıyaslıyorsun biz her şeyin farkındayız sadece senin gibi bu yaz alım olmaz demiyoruz çünkü alımla bu çok bağlantılı değil anlatabiliyor muyum çünkü uçaklar yerde beklemiyor vs ayrıca konu öngörülemez olaylar değil bunlara biz de katılıyoruz o konuda gerçekten çok haklısın ama buraya gelip bu yıl ilan yok falan filan diye kimseyi yanıltma çabasına girmiyoruz ayrıca her an her şey değişebilir bu kadar kesin konuşman rahatsız edici biz olayların pozitif taraflarını aramıyoruz biz sadece senin gibi gelip vay efendim şöyle oldu o yüzden şöyle olacak diye uğraşanlardan sıkıldık artık hepsi bu. Onun haricinde tabi ki bir kemer sıkma politikası ve tasarruf etme durumu var ve bunu inkar eden yok kısacası belirsizlik var ama alım olamaz yazın demen de kesinlik belirtiyor hani her şey belirsizdi anlatabildim mi durumu
Ayrıca pozitif taraflarını arasak ne değişecek ya her kesin görüşü kendine ve hiçbir şeyi değiştirmeyecek sonuçta İK ne derse o günün sonunda biz pozitif açıdan bakmaya devam değiştiremeyeceğim şeyler için üzülemem ama umut içimizde bizi canlı tutan bir tutku bu işe karşı kimseye anlatmaya çalışmayın arkadaşlar onlarda bu duygu olmadığı için anlamıyorlar pozitif düşünce pozitif ortam oluşturur negatif insanları ignorlayın gitsin😹😹😹

• Like
Ha ayrıca sektörü tiktokdan takip etmen de ayrıca bi komik
sizi bilmiyorum ama benim mesleğim havacılık mazuniyetim havacılık 2 senedir de iga da yer hizmetlerinde çalışıyorum emirates e biz hizmet veriyoruz tk da çalışan arkadşlarım var ayrıca kız arkadaşım ve ingilizce öğretmenim emirates te kabin memuru ben havacıyım siyasetçi veya jeopolitik uzmanı değilim bu işi dışardan özenerek veya yan haklarrı yüzünden girmedim şimdi sadece sektörü içerden izleyip yorum yapıyorum üst kademe tanıdığım yok peki şimdi siz ban söyleyin siz bu işin neresindesiniz havacımısınız yoksa jeopolitik uzmanı mısınız ?

arkdaşlar kuveyt havalimanı bombalandı adamların kulesini bombaladılar havlimanını kapatttılar şimdi kuveyt petrol zengini olsa ne fayda buna rağmen dış istasyondan bir kişiyi bile işten çıkarmadılar bütün uçuşları iptal oldu birkaç ay daha sonra ist damm yapıp damam üzerinden otobüsle yolcu getirttiler kuveyt e operasyon herzaman büyümeye ve devam etmeye mecbur başka ulaşım aracı mı var belki yarın belki 1 ay sonra ben burda kimseye ümit verme derdinde değilim ama sizxin gibi boş atıp insanlarıda korkutmuyorum

Merhaba arkadaşlar bugün havalimanı metrosunda karşılaştığım bir tk kabin memuru ile ettiğim sohbeti paylaşmak istedim. Kendisene alım ile ilgili sorular sordum o da bu sene alımın zor olduğunu frekans arttıramadıklarını 1.000 civarı fazla kadrolarının olduğunu normalde bu sezonda izin verilmezken isteyen personele ücretsi izin talebinde bulunanları veriliyormuş ilan olmaz gibi bu durumda ama yedekler için net birşey söylemedi sadece sizi unutmazlar dedi bu biraz beni unutlandırdı ama yinede genel olarak sohbetimiz alım olmıyacağı olursa da süpriz olabileceği yönündeydi bu sohbeti paylaşmak istedim bunları kendisi söyledi ama bu şekilde olacağı anlamına da gelmez sonuçta karar mercihi kendisi değil sonuçta

Ayrıca anladığım kadarıyla anlatacağım bu kısmı kendisi tecrübesizlerin bike 80-90 saat uçtuğundan bahsetti bu rakamın kötü mü iyi mi olduğunu sorduğumda iyi dedi normalde o kadar yazmazlar gibilerinden konuştu. Geçen sene aynı döneme göre bu sene sizin saatleriniz nasıl dedim bir değişim olmadığını söyledi. Şunuda eklemek isterim ki tk nın yakıt problemi gittiği yerler ile alakalıymış gittiği bazı destinasyonlarda yakıt almakta zorlanıyormuş

Ayrıca anladığım kadarıyla anlatacağım bu kısmı kendisi tecrübesizlerin bike 80-90 saat uçtuğundan bahsetti bu rakamın kötü mü iyi mi olduğunu sorduğumda iyi dedi normalde o kadar yazmazlar gibilerinden konuştu. Geçen sene aynı döneme göre bu sene sizin saatleriniz nasıl dedim bir değişim olmadığını söyledi. Şunuda eklemek isterim ki tk nın yakıt problemi gittiği yerler ile alakalıymış gittiği bazı destinasyonlarda yakıt almakta zorlanıyormuş
Ya arkadaşlar kabin memuru şirketin alım yapıp yapmayacağını bilemez alım tamamen ik nın işi şirketin büyümesi uçak destinasyon sayısı vs bunlarla ilgili hepimizin bir fikri var zaten benimde çalışan kabin memuru arkadaşım var ama sadece ona bakarak anlamam mümkün değil alım olup olmayacağını ayriyeten 1000 kadro fazlasını şirketteki kabin memuru bilemez onlara daha yeni mail gittiği yeni personel alımı kısmıda vardı verimlilik ile ilgili mailde bu süreçte thy alımları thy nin bu seneki planlarına devam etmesi kararına bağlı olur çünkü istihdamda bir büyüme planında yapılıyor ve yedekler istihdamdan bağımsız da çağrılabilir bence bu yazı sakince bekleyerek geçirelim durumlar iyiye gidecek diğer şirketler zararlarına rağmen büyümek için planlarına devam ediyor thy sadece geciktirecek koskaca şirket km nin dediği mantıkla hareket etmez bir sürü plan programla ince ince düşünerek yapıyorlar alımları önünü gördüğü an thy yeni alım açar bir sürü uçak aldı 2033e kadar planı var mutlaka seyri o tarafa döner yıl sonuna doğruda savaş yakıt netleşir bizi de mağdur etmezler bu covid gibü bir şey değil

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.