Normal sordum benim tanıdığım var diye değil merak ettim sadece nasıl öğrendiğiniziSizin tanıdığınız sorabileceğiniz biri varsa sorup gelen maili okuyabilirsiniz. Bire bir söylediğim ifadeler yer alıyor.
Normal sordum benim tanıdığım var diye değil merak ettim sadece nasıl öğrendiğiniziSizin tanıdığınız sorabileceğiniz biri varsa sorup gelen maili okuyabilirsiniz. Bire bir söylediğim ifadeler yer alıyor.
Bir iki tane siteyede düştü söz konusu içerik ama link paylaşmak doğru olmaz araştırırsanız çıkacaktırNormal sordum benim tanıdığım var diye değil merak ettim sadece nasıl öğrendiğinizi
İnanıp inanmamak size kalmış doğrulaması çok basit. Bahsettiğim yazının gerçekliğini sorguluyorsanız THY'de çalışan birine sorabilirsiniz. MUHASEBEBASKANLIGI@thy.com üzerinden herkese iletildi. Sizin için ekran alıntısı alıp yüklüyorum: https://hizliresim.com/bocj0m3Daha dün (malum mailin geldiğinin söylendiği gün) kurul mülakatına giren adaylar varken,
Daha 2 hafta öncesine kadar cadet ilanı açıkken,
Devasa TAFA yatırımı yapılmışken,
Cadet programlar iptal olacak aynen. Buna inanlara başarılar.
bunu gördüm, ve bunu gören herkes gibi cadet programının iptal olduğu çıkarımının yapılmayacağının aşikar olduğunu da görüyorum.İnanıp inanmamak size kalmış doğrulaması çok basit. Bahsettiğim yazının gerçekliğini sorguluyorsanız THY'de çalışan birine sorabilirsiniz. MUHASEBEBASKANLIGI@thy.com üzerinden herkese iletildi. Sizin için ekran alıntısı alıp yüklüyorum: https://hizliresim.com/bocj0m3
Kesinlikle doğru düşünüyorsunuz. Ben de bunun iptal değil geçici bir durdurma ve tasarruf tercihi olduğunu belirttim. Kimse üzülmesin, kesinlikle cadet sistemi devam edecek.bunu gördüm, ve bunu gören herkes gibi cadet programının iptal olduğu çıkarımının yapılmayacağının aşikar olduğunu da görüyorum.
Lisans eğitimini almış adayın hak kaybına dair bir “oh çekmişliğim” yok, nicki “son cadet bükücü” olan arkadaşın aksine. Herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim ancak şirketin kendi içerisinde aldığı karar değişikliğini sürece emek veren ve hayal eden cadetler üzerinden bu şekilde bir öfkeyle yorumlamak hakkında da “objektif” yorumlarınızı rica ederiz.PACE ve CRM aşaması pilotajda çekilen zorluğun yanında devede kulak kalıyor fakat mesele bu değil. "Bana göre üniversite pilotaj bölümleri hariç yapılan alımlar elinde imkan olmayıp pilot olmak isteyen gençlere haksızlık" derseniz tipsiz pilot adayı da sana üniversitede burslu kazansaydın o zaman der. Herkes birbirinin hakkına sahip çıkarsa kimseye haksızlık yapılmaz. Sizi anlıyorum, süreçler geçici olarak duracak belki de ama bunun kalıcı bir karar olmayacağı kesin ama nolur bu işe milyonlarca TL, emek, zaman harcayıp 1 sene işsizliğin üstüne bir de "bir daha dışardan pilot almayacağız" açıklamasıyla psikolojisi bozulmuş insanlarla bu şekilde konuşmayın. İnsanların isyanı lisansını alıp mülakata bile dahi çağrılmadığı için. Simülatöre kurula sokulup elense baş üstüne.
Aslında planlamalar emeklilerin yerine cadet, filo büyümesinden oluşacak ihtiyacın ise tipsiz pilotlarla kapatılması şeklinde yapıldı ama Ahmet Bolat'ın geçen aylarda yaptığı açıklama şu andaki tipsiz ilanlarının olmama sebebinin cadet adaylarmış gibi görünmesine sebep oldu ve bu suni olarak yaratıldı. Aslında asıl problem planespotter sitesi üzerinden de verilere erişilebileceğini belirterek hem TK hem AJet filosunda 80'den fazla uçağın motor revizyon sorunları sebebiyle park pozisyonuna çekilmesi. 2 hafta önce Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları, yanına 2 adet değerli Özyeğin Pilotaj mezunu kaptan ile Özyeğin Üniversitesi'nde mezun pilotlar ile buluştu. Bu buluşmada tipsiz ilanlarından asla vazgeçilmediğini, sadece cadet değil dengeli bir politika izleneceği adaylara belirtildi. Yakın zamanda bir ilan gündemi olmadığını fakat 1 gün sonra dahi bir ilan açılabileceğini geçmişte bunların 1 günde kararının alındığı mezun pilotlara anlatıldı. Herkes bu farkındalığa sahip olup sağ duyusuyla hareket ederse hiçbir sorun yaşanmaz zaten yaşanmaması da gerekirdi. İyi geceler dilerim hayali olan herkesin kokpite oturup yıllar sonunda emekli olması dileğiyleLisans eğitimini almış adayın hak kaybına dair bir “oh çekmişliğim” yok, nicki “son cadet bükücü” olan arkadaşın aksine. Herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim ancak şirketin kendi içerisinde aldığı karar değişikliğini sürece emek veren ve hayal eden cadetler üzerinden bu şekilde bir öfkeyle yorumlamak hakkında da “objektif” yorumlarınızı rica ederiz.
Tipsiz pilot adayı elbette bana burslu pilotaj kazansaydın veya kazandığın halde tercih etseydin diyebilir haklı şekilde ama ben de her fırsatta belirttiğin “milyonlarca lira” harcamak yerine sen kazansaydın veya B planını oluştursaydın diyebilirim.
Mantıklı olan bu konuları dile getirip birbirimize sarmamak. Ancak bu konu altında gördüğüm bugün açılmış birkaç hesap buradan cadet düşmanlığı yapınca sistem cadetten lisanslı aday alımına dönecek sanacak kadar havacılık gündeminden ve sistemden habersiz.
Hak edenin hakkını alması dileğiyle.
Saygılarımla
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.