Verilen pdf’i detaylı okuyup mantığını anlamanı tavsiye ederim, sınava gidildiğinde her aşama öncesi ortalama 5-7 dk alıştırma imkanı veriliyor. Gün sonunda Dlr mic benzeri teste giriliyor, skytest üzerinden çalışman yeterli olur.DLR-1'in ardından yapılacağı söylenen yeni nesil psikometrik teste giren arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olur
Onur selamlar. Çalışmalarımda ppt benim en güçlü modülümdü, nitekim sınavda da benzer bir performans çıkardım. İlk denememde %45 çıkarırken son çalışmalarımda istisnasız %100 yaptım. Bence zamanla geliştirebileceğin bir modül. İtem başına ayırdığın sürenin farkında olmak çok önemliSelamlar, bu ppt modülünde 40 item'i 20dk yapabilen var mı gerçekten çok merak ediyorum![]()
Selamlar tekrardan, teşekkür ederim. Haftaya cuma sınavım var. Mek, ppt ve rms modülü çalışıyorum şuan. rmsde patlayacak gibiyim. 3 üzeri tutamıyorum aklımda bir türlü. Mek de aynı şekilde zorlu geçiyor. Bakalım ne olacak. Ppt’nin eşleniği cube rotationda yüzde 100 yapıyor o bir şekilde hallolur ama mek ile rms birbirinin eşleniği. Bakalım 1 hafta var daha çalışmaya devam. Siz dlr-1 sınavına yeni mi girdiniz acaba? Matematik ve fizik hakkında bilgi vermeniz mümkün mü acaba?Onur selamlar. Çalışmalarımda ppt benim en güçlü modülümdü, nitekim sınavda da benzer bir performans çıkardım. İlk denememde %45 çıkarırken son çalışmalarımda istisnasız %100 yaptım. Bence zamanla geliştirebileceğin bir modül. İtem başına ayırdığın sürenin farkında olmak çok önemli
Sınavdan önce ben de MEK ve RMS'te çok iyi değildim. Sınavda MEK, RMS'e kıyasla çok daha rahat geçti. RMS'te sayılar oldukça hızlı geçiyor, sınavda afalladım. Dlr bilgi modüllerine gelecek olursak; matematik zor bir sınav değil ama süreye çok dikkat etmek gerekiyor. İlk etapta hızlıca yapabildiklerini yapıp ardından daha uzun vakit isteyen sorulara dönmek en mantıklı taktik. Fizik ise beklediğimden çok zordu. Bazı görsellerin ne anlatmaya çalıştığını bile kavrayamadım. “Reklam kapsamında değerlendirilebileceği için ilgili kelime sansürlenmiştir.” sorularını hatim etmiş biri olarak, belki yarısından fazlası hiç görmediğim ve bahsi geçmeyen sorulardı. Direkt soruları ezberlemek yerine konuların/sistemlerin temelde nasıl çalıştığını/işlediğini öğrenmek gerekiyor. Fiziğe nasıl çalışılır gerçekten bilmiyorum ama matematik için mevcut soruları kısıtlı sürede çözmek yeterli olacaktır. Şimdiden başarılar.Selamlar tekrardan, teşekkür ederim. Haftaya cuma sınavım var. Mek, ppt ve rms modülü çalışıyorum şuan. rmsde patlayacak gibiyim. 3 üzeri tutamıyorum aklımda bir türlü. Mek de aynı şekilde zorlu geçiyor. Bakalım ne olacak. Ppt’nin eşleniği cube rotationda yüzde 100 yapıyor o bir şekilde hallolur ama mek ile rms birbirinin eşleniği. Bakalım 1 hafta var daha çalışmaya devam. Siz dlr-1 sınavına yeni mi girdiniz acaba? Matematik ve fizik hakkında bilgi vermeniz mümkün mü acaba?
Teşekkür ederim. Sınav sonucunuz ne oldu acaba? CRM'e mi kaldınız? Birde bir şey daha sormak istiyorum. Geçme hakkında bir bilgi yok fakat sunexpress de şöyle bir olay var, sizin yaş aralığınızda olanlarla çan eğrisi yapıp ona göre kaldı geçti deniliyor. DLR da böyle bir şey var mı? yoksa örneğin en düşük %70 alman lazım gibi bir şey mi var.Sınavdan önce ben de MEK ve RMS'te çok iyi değildim. Sınavda MEK, RMS'e kıyasla çok daha rahat geçti. RMS'te sayılar oldukça hızlı geçiyor, sınavda afalladım. Dlr bilgi modüllerine gelecek olursak; matematik zor bir sınav değil ama süreye çok dikkat etmek gerekiyor. İlk etapta hızlıca yapabildiklerini yapıp ardından daha uzun vakit isteyen sorulara dönmek en mantıklı taktik. Fizik ise beklediğimden çok zordu. Bazı görsellerin ne anlatmaya çalıştığını bile kavrayamadım. “Reklam kapsamında değerlendirilebileceği için ilgili kelime sansürlenmiştir.” sorularını hatim etmiş biri olarak, belki yarısından fazlası hiç görmediğim ve bahsi geçmeyen sorulardı. Direkt soruları ezberlemek yerine konuların/sistemlerin temelde nasıl çalıştığını/işlediğini öğrenmek gerekiyor. Fiziğe nasıl çalışılır gerçekten bilmiyorum ama matematik için mevcut soruları kısıtlı sürede çözmek yeterli olacaktır. Şimdiden başarılar.
9 ekimde normal dlr girdiniz, 10 ekimde bu anlattıklarınız değil mi?Merhaba sınava 9-10 ekim tarihinde girdim. Toplam 7 modül var.
İlk modül Görsel İşitsel Bellek testi. Bu testte 10 adet hava koridoru var. İlk olarak size İstanbul'dan kalkan uçaklar olan 2 koridoru veriyor. 1 ve 3 gibi. Sonrasında Giden uçaklar ve kalkacakları koridorları söylüyor. 1 ve 3 koridorunun dolu olduğunu bildiğimiz için, 1 ve 3'den kalkan uçaklar dışındakileri aklımızda tutuyoruz. Sonra şehir isimleri bulunan listeyi açıyor ve bunları işaretliyoruz. Başta 3-4 şehir söylerken, 9-10 şehire kadar çıkabiliyor. Akılda tutmak benim için zordu. 2-3 şehri tutabildim ancak kafamda. Süre kısıtlaması bulunuyor yani hızlıca girmeniz gerekiyor.
Sözel Bellek Testinde ise ard arda sayılar gösteriliyor. Bir öncekinden büyük sayıyı aklınızda tutuyorsunuz. Tek kural her zaman ilk sayıyı hatırlamak. Örnek pdf'te okursanız anlarsınız. RMS iyi çalışanlar bunu hızlıca yapar diye düşünüyorum. En fazla 12 sayı gösterdiler diye hatırlıyorum. Süre kısıtlaması var.
Uzamsal Oryantasyon testi ise klasik labirent testi. Labirentin simetrileri var ve bunlar kendi içinde değişiyor. Topu çıkışa götürmeniz isteniyor. Yanlış hatırlamıyorsam 4 labirent çıktı ve her biri öncekinden daha karışıktı. İlk 2 labirenti hızlıca yaptım ama son labirent beni çok zorladı. Bunda bir süre kısıtlaması yok diye biliyorum.
Üç Boyutlu Uzamsal Algı en zorlandığım modüldü. Bir evin farklı 2 açısını gösteriyor ve şıklarda 4 farklı açıdan hangisinin doğru olduğunu bulmanızı istiyor. Bence şekiller okunur değildi. Süre kısıtlaması var 15 sn içinde diğerine geçiyor sanırım.
Sürüdürülebilir Dikkat testi ve Bilişsel Çeviklik testi pdfte yazıldığı gibi. Uzun uzun anlatmayacağım ama genel olarak kolaydı. Sadece dikkat ve hız gerekiyor. Bilgisayar oyunu oynayanlar kolayca yapabilir diye düşünüyorum.
Psikomotor Koordinasyon testi MIC modülünün aynısı. Sadece MIC'e göre joystick hassasiyeti çok yüksekti ve bu yüzden çoğu kişi afalladı. Çift-tek sayılar yerine, Alfa, Bravo, Charlie gibi havacılık alfabesi terimlerini okuyor. 3 art arda sesli harf ile başlayan olunca beyaz tuşa, sessiz harf olunca kırmızı tuşa basmanız isteniyor. Bu test öncesinde 7 pratik yaptırıyor.
Matematik ve Fizik DLR'ye göre çok kolaydı. 40 soru 30 dk bulunuyordu. Matematik özellikle inanılmaz kolaydı, problemler, trigonometri, üslü sayılardı daha çok. Fizik DLR konularıyla benzer ama daha kolayıydı. Temel bir fizik bilginiz varsa çözersiniz diye düşünüyorum. Genellikle elektrik, kuvvet konularından oluşuyordu.
Sınav DLR den farklı olarak seperatörlerle ayrılmış masalarda yapılıyordu ve laptop üzerinden çözüyordunuz. Sınava başlarken birçok kişinin laptopunda sorun çıktı. Ben matematikteyken ekranım dondu, sınavımı tekrar başlattılar farklı bir masaya geçirerek.
Her modül öncesi pratik imkanı vardı ama instructionlar çok yetersizdi.
Sınavdan çıkınca sınava giren biri bu testin deneme amaçlı olabileceğini muhtemelen değerlendirmeye alınmadığını söyledi ama ben öyle düşünmüyorum. İllaki değerlendirilir fakat hemen hemen herkesin zorlandığına ve skorların çok yüksek olmadığına eminim.
Hızlıca yazdığım için kaçırdığım noktalar olabilir sorular varsa yanıtlayabilirim.
evet9 ekimde normal dlr girdiniz, 10 ekimde bu anlattıklarınız değil mi?
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.