Pozisyon veya İlan Adı
TİPSİZ PİLOT
Herkese selamlar.Siz değerli arkadaşlarımızın bilgisi vardır diye yazıyorum.En son ki konuşmalardan sonra yeni bir bilgi var mıdır ? 2025 yani bu sene için tecrübesiz FO alımı olur mu sizlerce ? Bilgisi olan arkadaşımız varsa çok iyi olur.Şimdiden teşekkür ediyorum.

Herkese selamlar.Siz değerli arkadaşlarımızın bilgisi vardır diye yazıyorum.En son ki konuşmalardan sonra yeni bir bilgi var mıdır ? 2025 yani bu sene için tecrübesiz FO alımı olur mu sizlerce ? Bilgisi olan arkadaşımız varsa çok iyi olur.Şimdiden teşekkür ediyorum.
2025 de tipsiz bir alım olmayacakmış gibi duruyor hocam şu anda, fakat havacılık bu her an değişiklik olabilir.

• Like
Tepkiler: MrEnginar
Maalesef hiç olumlu bir haber yok. THY açsa ilan hareketlilik olur ancak, açmayacak gibi duruyor. Ajet elindeki başvuruları sene sonuna kadar zor eritir. Sonrası da ihtiyaç olur mu bilinmez. Pegasus 2027 yazına kadar çok büyük bir değişiklik olmazsa cadetlerle devam. Başka seçenek kalmadı maalesef. Elimizde lisans bekliyoruz, bu kadar yetişmiş insan yerine cadet tercih edilmesi de yönetimsel kararlar. Ancak bu insanlara bir çözüm bulunmalı artık. İnsanların dayanacak gücü kalmadı.

Haklısınız hocam şöyle bir haber var bilginiz vardır muhtemelen ama THY “300 adet boeing” siparişi vericek diye doğru mudur ? Gelirse ne zaman gelir bizim gibi hazırda bekleyen pilot arkadaşlarımıza etki eder mi ? Ne zamana planlanır ? Böyle bir haber gördüm ben sizinle paylaşmak istedim.

Haklısınız hocam şöyle bir haber var bilginiz vardır muhtemelen ama THY “300 adet boeing” siparişi vericek diye doğru mudur ? Gelirse ne zaman gelir bizim gibi hazırda bekleyen pilot arkadaşlarımıza etki eder mi ? Ne zamana planlanır ? Böyle bir haber gördüm ben sizinle paylaşmak istedim.
Valla sanki hiç bir yer ilan açmayacak gibi duruyor.artık tip eğitimi almayı düşünüyorum.almak mantıklı mı sizce

tip egitimli tecrubesizi şuan sadece ajet aliyor eger onlar da vazgecerse ortada kalma ihtimali yuksek, ayrica tip egitim sinifi bulmak da zor diye biliyorum bana mantikli gelmiyor
Öyle ama Thy 2026 yılında da alım yapmayacak deniliyor pegasus içinde aynısı geçerli .ajet in daha ato yetkisi yok deniliyor bu şekilde beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum

Öyle ama Thy 2026 yılında da alım yapmayacak deniliyor pegasus içinde aynısı geçerli .ajet in daha ato yetkisi yok deniliyor bu şekilde beklemek ne kadar mantıklı bilemiyorum
şuan tek secenek ajetin alim yapmasi gibi duruyor. thy uzerinden ajet icin mail alan 55-60 kisiyle beraber surec biraz daha netlesir. sektorel durgunluk mevcut malesef

Doğru ancak bu siparişler yakın tarihli değil. Pegasus’un uçakları bile en erken 2027 sonu gelmeye başlayacak. Dolayısı ile bu siparişlerin 2 yıl içinde bizim gibi NTR pilotlara etkisi olacağını düşünmüyorum. Tek ihtimal, devlet büyüklerinin olaya el atarak Cadet/NTR arasında bir denge bulması. Bu kadar lisanslı pilot varken sürekli yurtdışından FO ve Captain transferi de cabası. Firmalar biraz olsun ellerini taşın altına koymalı.

Anladım Hocam çok teşekkür ederim bugün çıkan haberde 250 adet Boeing için imza noktasına gelindiği hakkında.Bir heycanlandım evet teslimat vb durumlar hemen olucak şeyler değil ama sizin düşüncelerinizde gayet mantıklı.2026 yılı için bize bir ilan açılması muhtemel değil mi sizce ?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.