Ben de geçen hafta mülakata girdim. Benim denk geldiğim kişi çok rahat bir beyefendiydi, sohbet havasında geçti. İngilizce mülakatta ilk olarak kendimi tanitmam istendi. Söylediklerimden yola çıkarak sorular soruldu örneğin İstanbul'dan farklı bir şehirden geldiğimi soyledigimde ne zaman geldiniz nerede kaldınız burada nereleri gördünüz ve sevdiniz şeklinde sorular soruldu. Daha sonra kitap okumayı çok sevdiğimi söylediğimde genelde ne tür kitaplar okuduğum soruldu ve hatta yazarın adını da sordu tam emin olmadan cevap verdim o da emin olmayınca merak edip telefondan check etti merak ettim diyerek

bu kitabın yazariyla bir akşam yemegi yesen ne sorardin şeklinde bir soru geldi. onun dışında genelde online alışveriş mi yaparsin magazadan mi diye bir soru soruldu. Bir de bir konu seçip onun hakkında konuşmam istendi. Benim ingilizce mülakatım bu şekildeydi. Şu anda da kurul mülakatı sonucumu bekliyorum. Kurul mulakatimda da genelde CV üzerinden sorular soruldu kendi meslegimle ilgili. Bir de kabin memurluğunun sana göre en zor kısmı ne veya ne seni zorlar şeklinde bir soru geldi. Benim aklımda kalanlar bunlar mulakatimdan...