Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
merhaba online mülakatta ne gibi sorular geldi, benim de bu hafta online mülakatım var. yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. şimdiden size başarılar.
Öncelikle prova sorusu geliyor, sanırım bu yıl herkese aynı geldi (Nerede yaşamak isterdin, neden?)
Ardından 30 saniye düşünme süresiyle birlikte soru geliyor. Herkese farklı sorular geliyor ama genel mantık aynı kriz yönetimi, takım çalışması, yaşadığın zorluk, sinirlendiğinde ne yaparsın gibi. Aslında sınav öncesi kategoriler halinde cevap düşünürseniz her soruya uyarlayabilirsiniz.
Atlamadan tüm sorulara elinizden geldiğince yanıt verin ve bence sorunun kavram alanından benzer sözcükleri kullanmaya çalışın. Mesela size takım çalışması sorusu gelirse teamwork, group activitiy, collaboration, synergy, collective effort, leader vb.

Öncelikle prova sorusu geliyor, sanırım bu yıl herkese aynı geldi (Nerede yaşamak isterdin, neden?)
Ardından 30 saniye düşünme süresiyle birlikte soru geliyor. Herkese farklı sorular geliyor ama genel mantık aynı kriz yönetimi, takım çalışması, yaşadığın zorluk, sinirlendiğinde ne yaparsın gibi. Aslında sınav öncesi kategoriler halinde cevap düşünürseniz her soruya uyarlayabilirsiniz.
Atlamadan tüm sorulara elinizden geldiğince yanıt verin ve bence sorunun kavram alanından benzer sözcükleri kullanmaya çalışın. Mesela size takım çalışması sorusu gelirse teamwork, group activitiy, collaboration, synergy, collective effort, leader vb.
çok teşekkür ederim, tekrardan başarılar dilerim umarım mülakat iyi geçer.

sizin mülakat deneyiminiz nasıl geçmiştiii çok zorladılar mı 🥹
dürüst olmak gerekirse nasıl geçtiğini ben de anlamadım insan orada iyi geçti gibi hissediyor ama üzerinden bir hafta geçince tekrar tekrar mülakatı düşünüp acaba iyi değil miydi kötü cevap mı verdim diye sorguluyorum ister istemez :ROFLMAO:
ingilizce mülakat çok güzeldi, benimle konuşan kadın çok tatlıydı çok neşeli şen şakrak bir mülakat oldu. türkçe mülakat daha resmi, daha zorlayıcıydı açıkçası uzun sürdü çok soru soruldu bu mülakatta çok sakindim hiç heyecanlanmadım ama sakin olmak kadar verilen cevaplar da önemli tabi ki ve en önemlisi güler yüzlü olmak, dik bir duruş, vs bence.

• Like
Tepkiler: quenn12 ve adam123
dürüst olmak gerekirse nasıl geçtiğini ben de anlamadım insan orada iyi geçti gibi hissediyor ama üzerinden bir hafta geçince tekrar tekrar mülakatı düşünüp acaba iyi değil miydi kötü cevap mı verdim diye sorguluyorum ister istemez :ROFLMAO:
ingilizce mülakat çok güzeldi, benimle konuşan kadın çok tatlıydı çok neşeli şen şakrak bir mülakat oldu. türkçe mülakat daha resmi, daha zorlayıcıydı açıkçası uzun sürdü çok soru soruldu bu mülakatta çok sakindim hiç heyecanlanmadım ama sakin olmak kadar verilen cevaplar da önemli tabi ki ve en önemlisi güler yüzlü olmak, dik bir duruş, vs bence.
umarım güzel sonuçlanırr, ne tarz sordular ingilizce ve türkçede hangi konu üzerinde daha çok durdular nereye dikkat etmeliyiz haftaya gireceğim ve biraz heyecanlıyım açıkcası

umarım güzel sonuçlanırr, ne tarz sordular ingilizce ve türkçede hangi konu üzerinde daha çok durdular nereye dikkat etmeliyiz haftaya gireceğim ve biraz heyecanlıyım açıkcası
ingilizcede herkeste sorular değişiyormuş aslında sohbet amaçlı diyebiliriz karşı taraf çok akıcı ve hızlı konuşuyor ben o. yüzden adaylardan da akıcılık beklediklerini düşünüyorum genellikle sohbet havadan sudandı cv'ye dair pek bir şey sormadılar ama türkçe mülakatta daha çok cv ve kişilik özellikleri üzerinden sorular gelebiliyor işte geliştirmek istediğimiz yönlerimiz, güçlü yönlerimiz, kriz ve stres yönetimi vs. herhangi bir mülakatta karşımıza çıkan sorular gelebiliyor aslında çok spesifik bir şey yok bir de burada yazılanlara göre kurul mülakatında içeriye adım attığınız andan çıktığınız ana kadar nasıl davrandığınıza, ne giydiğinize, nasıl bir duruşunuzun veya takınızın/saçınızın olduğuna kadar dikkatli bakıyorlar diye okumuştum ama ik'cı olmadığım için bilemiyorum tabi yine de hazırlıklı olmakta fayda var

Ben de geçen hafta mülakata girdim. Benim denk geldiğim kişi çok rahat bir beyefendiydi, sohbet havasında geçti. İngilizce mülakatta ilk olarak kendimi tanitmam istendi. Söylediklerimden yola çıkarak sorular soruldu örneğin İstanbul'dan farklı bir şehirden geldiğimi soyledigimde ne zaman geldiniz nerede kaldınız burada nereleri gördünüz ve sevdiniz şeklinde sorular soruldu. Daha sonra kitap okumayı çok sevdiğimi söylediğimde genelde ne tür kitaplar okuduğum soruldu ve hatta yazarın adını da sordu tam emin olmadan cevap verdim o da emin olmayınca merak edip telefondan check etti merak ettim diyerek 😄 bu kitabın yazariyla bir akşam yemegi yesen ne sorardin şeklinde bir soru geldi. onun dışında genelde online alışveriş mi yaparsin magazadan mi diye bir soru soruldu. Bir de bir konu seçip onun hakkında konuşmam istendi. Benim ingilizce mülakatım bu şekildeydi. Şu anda da kurul mülakatı sonucumu bekliyorum. Kurul mulakatimda da genelde CV üzerinden sorular soruldu kendi meslegimle ilgili. Bir de kabin memurluğunun sana göre en zor kısmı ne veya ne seni zorlar şeklinde bir soru geldi. Benim aklımda kalanlar bunlar mulakatimdan...

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.