Geçen yıl depremzedeler için açılan poziyonlara başvurmuştum take off 101'de. Tam net hatırlayamıyorum ancak grup mülakatında verdikleri vakada bir tablo paylaşmışlardı, üç şirket ve çalışanların bilgileri vardı. Gelir giderler, çalışan sayıları vs. Bir de çalışanların yorumları vardı galiba. Ayrıca bütçe verilmişti ve bu bütçeyi şirket içinde neye harcayacağımız bize bırakılmıştı.
1 saatlik mülakatın bir kısmı tanışma olarak geçti, mülakat yürütücüleri ekran paylaşımı ile bahsettiğim tabloların olduğu sayfayı açtı, on dakika not alma ve düşünme süremiz oldu, ardından bir süre kendi aramızda şirketin durumu ile ilgili yorum yaptık. Söz alma kısmı biraz zorlu olabiliyor ya da liderlik için atlayan ve kimseye söz bırakmayan kişiler olabiliyor, yine aynı şekilde sırayla söz alma kararımıza uymayanlar da oldu bunların hepsi göz önünde bulundurulmuştur eminim. Sonrasında, bu tartışmaların ardından buna bir çözüm geliştirmemiz ve bunu da sunmamızı istediler. Şirketin yararına olacağını düşündüğümüz şeyleri tartıştık, bütçe planlaması yaptık. Ardından da son on dakikaydı galiba, bunu sunduk. Bu şekilde geçmişti geçen yılki deneyimim.
Önemli olanın vaka ile ilgili fikir yürütebilmek ve grup çalışmasında uygun şekilde yer alabilmek olduğunu düşünüyorum. Fikrimi belirtip çözüm önerisi geliştirmiştim ve sunum kısmında da çok kısa genel bir özet geçmiştim. Bu şekilde grup mülakatını başarıyla atlatmıştım. Dilerim bu sene de hem kendim hem sizler için iyi haberler gelir video mülakat sonuçlarında da, sürecin geri kalanında da. Deneyimlerim de yardımcı olur umarım.