Evet dogru. Çok farklı dengeler var bir şey diyemiyorum. Eskiden havacılık diye bir bölüm yoktu. Lise mezunu yapıyordu bu işi. + olmuştur yinede tercihen havacılık mezunu alıyorlardır belkide
Ben havacıyım, hiç bir ayrıcalığı yok şuan ki aklım olsa hiç okumazdım. Gider İngilizcemi geliştirir başvuru yapardim, havacılıkta çalışmak için bölümü okumanın bir avantajı olmuyor ne yazık ki.
Benim ablam turuzm otel otel mezunuydu stajını thy de yapıyordu. Havacılık diye bölüm zaten yoktu. Garip olmuş. Kesinlikle dil önemli. En azından bölümü ingilizce okuyorsunuz + sı çoktur

• Like
Tepkiler: 145306
Yanlış hatırlamıyorsam saydığım mesleklerde önlisans mezunu olanlardı.aslinda hepsi yapıyor bunu pegasusta çelebide havaşta kısıtlama gelmeli diye düşünüyorum özellikle sağlık okuyanların oranı çok fazla içlerinde hemşire olan bile vardı ama bu thy kabindeydi farketmiyor ki yani hepsi yapıyor bunu ben havacılara çok üzülüyorum
+sonsuz

• Like
Tepkiler: rumay
Ben havacıyım, hiç bir ayrıcalığı yok şuan ki aklım olsa hiç okumazdım. Gider İngilizcemi geliştirir başvuru yapardim, havacılıkta çalışmak için bölümü okumanın bir avantajı olmuyor ne yazık ki.
Bu kadar zorladıklarına göre aşamalarda, artık biz havacılık mezunlarının da bi tık önde olacağını düşünüyorum

• Like
Tepkiler: Conrada
Ben bazı havayolu şirketlerinin ilanlarında gördüm tercihen havacılık mezunu diye. Bu şekilde de yayılmasını umuyorum yer hizmetlerinde de

• Like
Bu kadar zorladıklarına göre aşamalarda, artık biz havacılık mezunlarının da bi tık önde olacağını düşünüyorum
Olması gereken bu, artısı yoksa da üniversiteler kapatmalı bu bölümü insanlar boşu boşuna masraf yapmasın emek vermesin. Daha önce bu bölüm yoktu deniyor da ben 10 sene önce olmayan onlarca önlisans bölümü sayarım.

Olması gereken bu, artısı yoksa da üniversiteler kapatmalı bu bölümü insanlar boşu boşuna masraf yapmasın emek vermesin. Daha önce bu bölüm yoktu deniyor da ben 10 sene önce olmayan onlarca önlisans bölümü sayarım.
Hayır havaalanında çalışmak için bu bölüme bi ihtiyaç yoktu. Yanlış anlamıssınız dediğimi. Bölüm açıldıysada tercihen havacılık mezunu diye ilan şartı olmalı. Aksi halde kapatılmalı.Burada tercih edenlerin farklı bölüm mezunlarının tercih etmesinde bi sakınca yok sartlar bu şekilde olunca.

• Like
sadece havacılık değil her şey için böyle, nereye başvursak kendi bölümümüzle alakalı almıyor alternatif işlere yönleniyoruz mecburen.

A
sadece havacılık değil her şey için böyle, nereye başvursak kendi bölümümüzle alakalı almıyor alternatif işlere yönleniyoruz mecburen
Tabiki de herkes başvurabilir, demek istediğim bu bölümü okumuş uzmanlaşmış bir kişinin farklı sektörden başvuran kişiye göre bir avantajı olmalı, olmayacaksa kapatılmalı zaten bölüm. Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz da anlaşamadık:)

• Like
Tepkiler: Ayşeemm

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.