Merhabalar, 9 martta girdiğim teknik destek personeli genel yetenek ve ingilizce sınavının sonucu 25 martta olumlu olarak sonuçlandı. İnsan kaynakları ve birim mülakatı nisan mayıs ayında yapılacak diye mail geldi. İngilizce ortalama A2 B1 seviyesinde idi. Dikkatli okunup yapılması gereken sorular var idi önceki ingilizce sınavına kıyasla. Genel yetenek sınavıda kişisel olarak zorlamadı pek, sıkıntısız yaptım diye düşündüm sınavdan çıkar çıkmaz emindim. Bir sorum var burada ki bilgi sahibi olanlara. Bu ünvanla tdp olarak işe girer isek uçak bakım teknisyeni bağlamında bir geleceğimiz olacak mı yada kendimizi geliştirip ünvan değiştirme gibi durum olabilir mi acaba? Çünkü hedefim yetkili uçak bakım teknisyeni olmak. Tdp olarak sabit kalırsam işe girmenin ne manası olur diye düşünüp duruyorum açıkçası, tdp olarak başvurmamın sebebi de lise mezunu olmam, üniversiteyi açıktan okuyorum. Teşekkürler şimdiden.

Merhabalar, 9 martta girdiğim teknik destek personeli genel yetenek ve ingilizce sınavının sonucu 25 martta olumlu olarak sonuçlandı. İnsan kaynakları ve birim mülakatı nisan mayıs ayında yapılacak diye mail geldi. İngilizce ortalama A2 B1 seviyesinde idi. Dikkatli okunup yapılması gereken sorular var idi önceki ingilizce sınavına kıyasla. Genel yetenek sınavıda kişisel olarak zorlamadı pek, sıkıntısız yaptım diye düşündüm sınavdan çıkar çıkmaz emindim. Bir sorum var burada ki bilgi sahibi olanlara. Bu ünvanla tdp olarak işe girer isek uçak bakım teknisyeni bağlamında bir geleceğimiz olacak mı yada kendimizi geliştirip ünvan değiştirme gibi durum olabilir mi acaba? Çünkü hedefim yetkili uçak bakım teknisyeni olmak. Tdp olarak sabit kalırsam işe girmenin ne manası olur diye düşünüp duruyorum açıkçası, tdp olarak başvurmamın sebebi de lise mezunu olmam, üniversiteyi açıktan okuyorum. Teşekkürler şimdiden.
teknik destek personeli ünvanı hakkında mülakatta bilgi vericekler. Bana şirkette 5 seneyi doldurduktan sonra teknisyen kadrosuna geçiş olabileceğini söylediler ama şirketin ozaman ki politikasına bağlı oldugunu söylediler. En iyisi mülakatta teknik destek personeli hakkında bilgi iste yardımcı oluyorlar.

teknik destek personeli ne iş yapıyor acaba uçak bakım teknisyenlerinin kullandığı malzemeleri tedarik eden bir birim falan mı merak ediyorum

Merhaba, teşekkür ederim. Genel Yetenek ve Genel İngilizce sınavı dedikleri gibi gerçekten A1-A2 ve maksimum B1 seviyesinde soruyorlar. Bu soruların bir kaçı cümlede anlamdan oluşuyor. (2-3 cümlelik sorular) Diğer soruların bazıları boşluk doldurma bazılarıda cümleyi tamamlama tarzı sorular. Soru kelimelerinden çok soru geldi bana. What, Where, Who, How often vesaire. Size bir cümle veriyor ve konuşmanın akışına göre soru kelimesini seçiyorsunuz. 6-7 soru böyleydi. Yanlış hatırlamıyorsam Genel İngilizce sınavında 30 soru vardı.

Genel Yetenek sınavına gelecek olursak, şekilli sorular, sayısal mantık ve sözel mantıktan oluşan sorular mevcut. Çokta uzun olmayan sorular tam kıvamında size verilen süreye yetecek kadar ayarlanmış tatlı sorular.
Merhaba ingilizce ve genel yetenek soruları şıklımıydı

Hangi ilandan sınavda olumsuz aldınız? Bende 2 sene önce sınavdan olumsuz alınca sizin gibi düşünüyordum ama a2-b1 arası ingilizce bildikten sonra sınavlardan hep olumlu aldım.Şuana kadar 3 kez mülakat aşamasına geçtim. ikisi olumsuz oldu bu seferkinden umutluyum beklemedeyim :)
Son girdiğiniz mülakatta ne gibi sorular sordular bilgi verebilir misiniz

Son girdiğiniz mülakatta ne gibi sorular sordular bilgi verebilir misiniz
Mülakatını kendin şekillendiriyorsun .kısaca kendini tanıtma , iş veya staj yaptıysa onların üzerinde dururlar.Benim genelde staj üzerine gitti çünkü iş tecrübem yok.Stajı anlattım.Geri kalan klasik İnsan kaynakları muhabbetiydi. Şirket hakkında bilgi edin. Bence tüm sorulara net cevap ver fazla ayrıntıya girme seni fazla sıkıştırmasınlar :D

• Like
Tepkiler: Teknikbey

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.