İngilizce mülakatı için mi geldi mail, yoksa ingilizce mülakatının sonucu mu geldi?
kusura bakmayın yanlış mesaja yanıt vermişim. Mülakatın zamanıyla ilgili mail geldi, sonucuyla ilgili değil. Yukarıda muhtemelen bahsetmişsinizdir ama sizin mülakatınız nasıl geçti? Karşınızda bir kişi mi oluyor sadece? Detaylı bilgi veren kişi sosyoekonomik karşılaştırma falan yazmış da, terimsel gitmiyor konuşma diye tahmin ediyorum?

Değerli arkadaşlar merhaba tekrar,

Like atan aday dostlarım için geç olmadan bilgilendirmede bulunayım ve birkaç ipucu vereyim.

1. Öncelikle en az B2 seviyesinde bir İngilizceye sahip olmanız gerektiğini düşünüyorum. Speaking konusunda ise tecrübeli değil iseniz gerçekleşen bu mülakatta yaklaşık 12-15 dk arası sürede takılma ihtimaliniz yüksek. O nedenle mülakata kadar ayna karşısında kendiniz hakkında bazı temel sorulara cevap vererek pratik yapmanızı tavsiye ederim.

2. Belirli konular bulunmadığı için konuşmanın gidişatına göre ilerleyen sohbette rahat olabilmek için bahsedeceğiniz konular hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Örneğin bir arkadaşıma yaşadığı lokasyonun artı ve eksilerini sorup değerlendirmesi istendi. Bana ise detaylı bir analiz olarak iki farklı şehrin ekonomik sosyokültürel büyüklüğü gibi konuların kıyaslanması istendi. Bu nedenle İngilizce pratiğiniz çok önemli.

3. Son olarak ise beni değerlendiren arkadaşlar görüşme sonunda scoreun İK ya iletileceğini söyledi. Burdan anladığıma göre puanlandırma sistemi üzerinden ilerliyor. O nedenle çeşitli kelimeler kullanarak vocabulary hakimiyeti göstermenizi de tavsiye ederim.

** Önemli Uyarı: Birkaç tanıdığım insan gelebilecek sorulara ezber yanıtlar hazırlamıştı. Akış üzerinden direkt karşıdaki insanlarla görüştüğünüz için bir video mülakat gibi olmadığından bunu KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM. Sizinle mülakata giren kişiler yıllardır bu işin içindeler ve arkadaşımın bu hamlesini anlayacak olacaklar ki, ona çok daha farklı noktalardan tahmin edilmesi güç sorular sormuşlardı. Ayrıca bu durumda kopya ve ezbere cevaplardan şüphelenildiğinde ( emin olun anlaşılıyor :) ) eksi puan yazılıyor. Üniversite özel ilanında bu şekilde elenen 2 kişiyi tanıyorum.

Sorularınız için ve eğer memnun kaldıysanız bu mesajı Like'layıp alıntılayarak sorabilirsiniz. Yardımcı olabilirim.

Sevgiler.
iki farklı şehrin ekonomik sosyokültürel büyüklüğü kıyaslanması derken? Bu sizin konuşma akışınızda gerçekleşen doğaçlama bir konu muydu? Yoksa random bir şekilde bir konu hakkında fikrinizi de isteyebiliyorlar mı? (Hani atıyorum ülkedeki eğitim sistemi hakkında ne düşünüyorsun gibi..) yoksa tamamen gündelik sohbet havasında mı?

Benim mülakatımda önce bölümümü sordular. Makine mühendisliği mezunu olduğumu söyleyince makine müh. ne iş yapar, nerelerde çalışabilir vb. sorular geldi. Bitirme tezimin konusunu ve içeriğini sordu, başta yüzeysel cevap verdim ama detay soru sorunca ben de detaylı bir şekilde teknik kısımlarını anlattım. Stajımı nerde yaptığım, ne üzerine yaptığım ve staj sürecinde çalıştığım proje üzerine konuştuk, yine biraz teknik konulara girmek gerekti (doğrusal eyleyicilerin çalışma prensiplerini vesaire anlattım). En son kişisel bir soru sormak isterim dedi ve hiç yurt dışına çıktın mı, çıktıysan favori şehrin neydi, neden o şehir favorin? diye bir soru geldi. Mülakat 15 dk. falan sürdü. Mülakat sonunda bu kadar yeter dedi ve mülakat sonrası süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. Projelerde kullanılan parçaların İngilizce isimlerine pek hakim olmadığım için teknik kısmı anlatırken biraz zorlandım açıkçası. Mühendislik okuyan arkadaşlar biraz teknik ingilizce çalışsa bence iyi olur, malum sorular nereden gelecek belli değil.

Benim mülakatımda önce bölümümü sordular. Makine mühendisliği mezunu olduğumu söyleyince makine müh. ne iş yapar, nerelerde çalışabilir vb. sorular geldi. Bitirme tezimin konusunu ve içeriğini sordu, başta yüzeysel cevap verdim ama detay soru sorunca ben de detaylı bir şekilde teknik kısımlarını anlattım. Stajımı nerde yaptığım, ne üzerine yaptığım ve staj sürecinde çalıştığım proje üzerine konuştuk, yine biraz teknik konulara girmek gerekti (doğrusal eyleyicilerin çalışma prensiplerini vesaire anlattım). En son kişisel bir soru sormak isterim dedi ve hiç yurt dışına çıktın mı, çıktıysan favori şehrin neydi, neden o şehir favorin? diye bir soru geldi. Mülakat 15 dk. falan sürdü. Mülakat sonunda bu kadar yeter dedi ve mülakat sonrası süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. Projelerde kullanılan parçaların İngilizce isimlerine pek hakim olmadığım için teknik kısmı anlatırken biraz zorlandım açıkçası. Mühendislik okuyan arkadaşlar biraz teknik ingilizce çalışsa bence iyi olur, malum sorular nereden gelecek belli değil.
bu kadar detaylara inmeye çalışmanız ve teknik konulardan bahsetmeniz bile size artı puan olarak geri dönmüştür bence.

Henüz ing. mülakatı sonlandırmadık biliyorum ama bu aşamayı geçersek kurul mülakatının eleyiciliği nasıl oluyor, bilen var mı? Zaten çoktan cv'mizi görmüş oluyorlar. Esas aldıkları tavır ve duruş mu oluyordur?

• Like
Tepkiler: Üye silindi 3941
kusura bakmayın yanlış mesaja yanıt vermişim. Mülakatın zamanıyla ilgili mail geldi, sonucuyla ilgili değil. Yukarıda muhtemelen bahsetmişsinizdir ama sizin mülakatınız nasıl geçti? Karşınızda bir kişi mi oluyor sadece? Detaylı bilgi veren kişi sosyoekonomik karşılaştırma falan yazmış da, terimsel gitmiyor konuşma diye tahmin ediyorum?
Teknik çok fazla sorun yaşadım, kameramın kimliğimin okunması için yeterli olmaması, internet bağlantımın zayıflığı gibi… zaten baştan bir sıfır yenik başladım ama sonrasında kendini tanıt, bölümün, şu an ne yapıyorsun, pandemide eğitim nasıldı, yurtdışına çıktın mı, çıktığın ülke ve tr farkları, ai kullanıyor musun, insan yerini alabilecek mi vs vs muhabbet ediyormuşuz gibi geçti, her şey benim için çok rahattı ama benim zaten ielts academic 8 skorum var o yüzden zorluğunu kestiremiyorum, herkese tekrar başarılar diliyorum

selam herkese, ingilizce mulakatin sonucu tahmini ne zaman gelir bir fikri olan var mi

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.