İyi günler hocam. Eğitim ve araştırma (devlet) hastanesine gittim. Cuma öğleden sonra olduğu için çok yoğunluk yoktu. Kurul ücretini yatırdım. Sonra raporun işe giriş için olduğunu ilettim görevliye. Bana bir kağıt verdi. Sırayla 10 adet poliklinik gezeceğimi, her poliklinikte heyet doktoru olduğunu ve sıra beklemeden hızlıca işimi halledebileceğimi söyledi. Gerçekten de öyle oldu. 2 saat içinde 6 adet polikliniği hallettim. İstenen tetkikleri unutmayın. İlgili polikliniğe girdikten sonra şu şu tetkikler isteniyor demeyi ihmal etmeyin ( örneğin dahiliye hemogram, kbb işitme testi vs. gibi) Ben İstanbul’da girmedim bu arada.
Bir diğer önemli durumu söyleyeyim : eğer eğitim araştırma ya da devlet hastanesine gidecekseniz, MHRS üzerinden sağlık kurulu randevusu almanız gerekiyor Randevusuz işlem yapmanız imkansız. Bulunduğunuz ilde randevunuzu alın. Randevunuzu alırken sağlık kurulları ayrılmış olabilir. Benim aldığım randevuda üç tane ayrı sağlık kurulu vardı bir tanesi askeriyeye bir tanesi engelliye bir tanesi de işe giriş gibi durumlar için kullanılıyordu. Bunları göz önünde bulundurarak mutlaka en erken süre içerisinde randevunuzu alın. Yoksa sıkıntı çekebilirsiniz. Bu arada istenilen tetkikler uzun sürecek tetkikler değil. Günün başında başlarsanız akşam mesai bitimine kadar çok rahat halledebilirsiniz (bu durum şehirden şehire doktordan doktora değişebilir). Geriye sadece hazırlanacak raporlar kalabilir onların da zaten sizle bir alakası yok hastane kurulu ayarlayacaktır. Örneğin siz muayenenizi oldunuz gereken tetkikleri verdiniz ancak raporunuzun iki gün sonra düzenleneceği size söylendi. Buna göre zaman ayarlamanızı yapabilirsiniz . Önemli olan sizin yapmanız gereken işin bitmesi, ve heyet raporunun alınabilmesi için heyetin ne zaman toplanacağı konusunda bilgi sahibi olmanız. Şimdiden herkese kolay gelsin. Umarım açıklayıcı olmuştur.