8.30 - 6 çalışan biri olarak aynen böyle hissediyorum+++ Eskiden 9-5 mi çalışılır diyodum şimdi inşallah 9-5 çalışırım diyorumyemek molası veremediğim günler oluyor. Micromanagement ve mobbing de cabası
8.30 - 6 çalışan biri olarak aynen böyle hissediyorum+++ Eskiden 9-5 mi çalışılır diyodum şimdi inşallah 9-5 çalışırım diyorumyemek molası veremediğim günler oluyor. Micromanagement ve mobbing de cabası
1 saat önce video mülakatı bitirdim fena kasmışlar ama yinede akıcı cümleler kurdum yapay zeka neye göre puanlama yapıyor acaba bilen varmı? Umarım herkes güzel haberler alırArkadaşlar yeni konu başlığı açmanın zamanı gelmiştiDiğer başlık çok uzadığı için mülakata girip haber bekleyenler olarak buradan konuşmaya başlamamız daha doğru olur
![]()
Hocam yanlış başlığa yazdınız galiba.Burası take off jr.1 saat önce video mülakatı bitirdim fena kasmışlar ama yinede akıcı cümleler kurdum yapay zeka neye göre puanlama yapıyor acaba bilen varmı? Umarım herkes güzel haberler alır
Tamamen katılıyorum. Daha önce özel sektörde deneyimi olan arkadaşlar çok iyi bilir ki mola suistimali işin en can alıcı yeridir… 5-10 dakika haftada bir gün aksaması ile başlar sonra bir bakmışsınız mola kavramı çok uzak diyarlarda… Karanlık yollardan geçtik maalesef hatırlayınca dahi fenalaşıyorumDaha önce çalıştığım yerleri kötülemek istemediğim için önceki iş deneyimlerimi anlatamıyorum ama anlatabilseydim, o zaman aradaki fark çok net anlaşılırdı. Yine de sebeplerimden kendimce bahsedeyim. Öncelikle çalışan olarak değer göreceğimi hissediyorum, bunu anlamak konusundaki kıstasım şu an için çalışma koşulları ve yan hakları. Bunun yanında çalıştığım yerdeki insanların belli bir seviyede olmasını isterim, çok yanlış anlaşılmaya açık bi şey bu yazdığım ama buraya kadar gelen insanlar az çok kendini geliştirmiş kendine bir şeyler katmış ve THY’nın da bir şeyler gördüğü insanlar. Çalışma ortamında çok farklı tipte ve gelişmişlikte insanlar olması bazen insanı çok zorlayan bir şey olabiliyor. Yani her yerde her çeşit insan vardır tabiki, orada çalışan herkes mükemmel demiyorum, ben de mükemmel değilim zaten ama çoğunluk olarak aynı seviyede insanlar olacaktır diye düşünüyorum ve bu benim gerçekten önemsediğim bir şey (daha önceki deneyimlerim sağolsun). Ekstra olarak uzman yardımcısı pozisyonunda başladığımızda kaç yıl çalışırsak hangi pozisyona terfi alacağımız belli (daha önce bir yerde görmüştüm bunu) ve gelecekte daha iyi bir konumda olabileceğini bilerek bir işe başlamak çok güzel bir şey her yerde karşılaşılabilecek bir durum değil. Maaş konusunda daha önce de söylemiştim kişiden kişiye değişebilir ama bildiğimiz tutarı baz alarak konuşursam benim özel sektörde karşılaştığım başlangıç maaşlarının üstünde ve hepimiz bi hayat kurmanın başlangıcındayız o yüzden bu da bir artı. Çalışma saatlerinin ve günlerinin belirli olması, mola saatlerinin belirli olması çok kıymetli şeyler arkadaşlar, bunlar zaten olması gereken şeyler diyebilirsiniz ama inanın öyle olmuyor daha önce bunlarla karşılaştım, bahsettiğim şey mesai değil bu arada mesai her yerde olabilir bunda bir problem yok. Mola saatlerinizin, çalışma saatlerinizin suistimal edilmesinden bahsediyorum ve 5-10 dakika az mola yapmaktan ya da yarım saat fazla çalışmaktan da bahsetmiyorum gerçekten ve sürekli suistimal edilmesinden bahsediyorum, çalışma gününüz 5 iken bi bakıyosunuz her hafta 6 gün çalışmaya başlamışsınız, resmî tatillerde de çalışıyosunuz ve karşılığında yasal hak olan mesai ücretini bile alamıyosunuz, işten çıkmanız gereken saatte asla çıkamamaktan bahsetmiyorum bile. Yani bakınca saydığım şeyler çok basit tamamen insani şartlarda çalışmak, ve yine söylüyorum belki daha iyisini bulan vardır ama bu insani şartları sağlayan başka bir yere (benim başvurduğum yerler arasından) denk gelmedim. İnanın orası öyle değildir diyeceğiniz yerlerden bile öyle şeyler duydum ki, “her gün başka bir şubede çalışacaksın biz sana 1 gün önceden yarın şu şubeye git diyeceğiz (ki İstanbulda bunun ne kadar zor olduğunu hayal edebilirisiniz) ama yol parası bile vermeyeceğiz sen kendi imkanlarınla halledeceksin” diyene bile rastladım. (Bu arada herkesin adı gibi bildiği bir şirket bu bahsettiğim yer, 1 kişi bile ben burayı daha önce duymadım diyemez öyle düşünün) Neyse çok uzattım daha çok şey vardır belki de sayabileceğim ama ben her anlamda makul buluyorum THY’nı, yani en azından benim tecrübelerimden yola çıkarak oluşturduğum kriterleri fazlasıyla karşılıyor, bu yüzden de bu iş beni daha çok heyecanlandırıyor.
Çalıştığım yerlerden birinde mola saati diye bir şey yoktu, onlarca kişinin çalıştığı yerde aynı anda sadece 4 kişinin oturup yemek yiyebileceği bir alan vardı sırayla dörderli şekilde gidip 10-15 dakikada yemeğini yeyip tekrar masana dönüyordun, eğer süre uzarsa “daha sizden sonrakiler gelecek biraz acele edin” diye baskı yapıyorlardıTamamen katılıyorum. Daha önce özel sektörde deneyimi olan arkadaşlar çok iyi bilir ki mola suistimali işin en can alıcı yeridir… 5-10 dakika haftada bir gün aksaması ile başlar sonra bir bakmışsınız mola kavramı çok uzak diyarlarda… Karanlık yollardan geçtik maalesef hatırlayınca dahi fenalaşıyorum![]()
O sırada 8-7 molasız çalışan benÇalıştığım yerlerden birinde mola saati diye bir şey yoktu, onlarca kişinin çalıştığı yerde aynı anda sadece 4 kişinin oturup yemek yiyebileceği bir alan vardı sırayla dörderli şekilde gidip 10-15 dakikada yemeğini yeyip tekrar masana dönüyordun, eğer süre uzarsa “daha sizden sonrakiler gelecek biraz acele edin” diye baskı yapıyorlardıO 10-15 dakikanın haricinde de ekstra bi çay molası falan filan asla yoktu masanızda istediğiniz kadar çay kahve içebilirsiniz zaten diyolardı
Zaten genelde 09.00-18.00 görünümlü olanlarda bile 08.30-20.00 oluyor çalışma saatleri, ırgat gibiyiz gerçekten Allah yardımcımız olsunO sırada 8-7 molasız çalışan ben![]()
Sorma hocam , az biraz lavaboda fazla kalınca neredeydin diye soruldu bana skmspdöwlf İzin günümde neden telefonum geç açılmış bi de mesela ..Zaten genelde 09.00-18.00 görünümlü olanlarda bile 08.30-20.00 oluyor çalışma saatleri, ırgat gibiyiz gerçekten Allah yardımcımız olsun![]()
Ay tövbe tövbe tuvalet mevzusuna hiç denk gelmedim Allahtan, insan kafayı yerSorma hocam , az biraz lavaboda fazla kalınca neredeydin diye soruldu bana skmspdöwlf İzin günümde neden telefonum geç açılmış bi de mesela ..
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.