Nasıl bu kadar duyarsız bir süreç yürütüldü cidden şoklar içerisindeyim. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemem ama w p grubunda gördüğüm kadarıyla "brüt" yerine "bürüt" kelimesini kullanan bir adaya teklif götürülüp nice kalifiye insanların burada teklif maili beklemesi benim aklıma başka türlü bir yaklaşım yürütüldüğünü getiriyor. Gerçekten çok yazık
Bu çaptaki büyük firmalarda genelde alımlar İK ekipleri arasında bölüştürülür. Başka bir ilanın açıklanması bu ilanı yarım bıraktıkları anlamına gelmez. Zor biliyorum ama olumsuz mesajı gelene kadar umudunuzu diri tutun.

Şu uslüpla mail atın da yitirdiğimiz umudumuz tekrar yeşersin. Bu şekilde mail atmanın veyahut iletişime geçmeye çalışmanın anlamı yok. Başta olumlu giden adaylar olup diğerlerine dönüş yapılmamasının sebebinin kabul etmeyecek olanların yerine yeni adaylara teklif göndermek olduğunu ve durumu değiştirmeyeceğini bildiğiniz halde içinizi rahatlatmak için şu mailleri atarak halen mevcut olan şansınızı da kaybedebilirsiniz. Şirket elbette kendi çıkarları için böyle bir yol izleyecek ve söylediğinden farklı bir alım takvimi izleyecek. Sizin çıkarınıza iş yapacak hali yoktu ya :(
Üslup konusunu bilemem, ben kendi adıma kendimi gayet iyi açıkladığım ve daha açık bilgi paylaşılmasını istediğim bir mail yazdım. 6 aydır sürecin içerisindeyiz ve hepimiz çok yorulduk, netlik yok, bilgi alamıyoruz, mail dışında bir iletişim kanalımız da yok. Süreçle ilgili tedirgin olduğum için mail atıp bilgi istememin olumsuzluk yaratacağını düşünmüyorum, bu durum çok anormal bir şey değil bence. Sizin ne düşündüğünüzü de anlıyorum ama gerçekten üzülüyoruz, günlük hayatımız etkileniyor. Bu şartlar altında daha net bir bilgi sahibi olmak istemek neden olumsuz karşılansın ki?

Arkadaşlar mülakatım gerçekten çok iyi geçmişti en ufak olumsuz bir durum yaşamadım. Daha iyi bir mülakat geçiremezdim muhtemelen ben yapabileceğimin en iyisini yaptım kabul edilmediysem yapacak bir şey yok.

• Like
Tepkiler: airrot
Süreç tam olarak kesinleşsin gördüğüm bildiğim şeyleri anlatmak istiyorum sizlere ama şunu demeden edemeyeceğim, w** grubunda bir arkadaşa teklif gitmiş ve kendisinin sorduğu soru "arkadaşlar çalışma yeri İHL yazıyor burasının neresi olduğunu bilen var mı?" : D

yorumu size bırakıyorum

bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum ama kurul bu denli eleyici bir asamaysa, kurula kadar elemeler cok daha ciddi sekilde yapilmali BENCE. kurula kadar gelip hicbir sebep yokken elenmek aci veriyor gercekten o kadar gecen zaman ve emekten sonra. ennn son asamada elenmek cok ama cok kotu herkes bu asamaya cok umut bagliyor her seyi gectim bir kurul asamasi kaldi diye. keske hic girmeseydim diyorum video mulakatta falan elenseydim.

Süreç tam olarak kesinleşsin gördüğüm bildiğim şeyleri anlatmak istiyorum sizlere ama şunu demeden edemeyeceğim, w** grubunda bir arkadaşa teklif gitmiş ve kendisinin sorduğu soru "arkadaşlar çalışma yeri İHL yazıyor burasının neresi olduğunu bilen var mı?".. : D

yorumu size bırakıyorum
ya hahahah gerçekten aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık gerçekten şok içerisinde takip ediyoruz her şeyi

bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum ama kurul bu denli eleyici bir asamaysa, kurula kadar elemeler cok daha ciddi sekilde yapilmali BENCE. kurula kadar gelip hicbir sebep yokken elenmek aci veriyor gercekten o kadar gecen zaman ve emekten sonra. ennn son asamada elenmek cok ama cok kotu herkes bu asamaya cok umut bagliyor her seyi gectim bir kurul asamasi kaldi diye. keske hic girmeseydim diyorum video mulakatta falan elenseydim.
Katılıyorum geçen sene giren arkadaşlarım kurul aşamasında fazla eleme yapmıyorlar artık neredeyse kesin demişti bana da. Kurula kadar daha incelikli eleme yapılabilirdi bence de. Herkes burdan sonrası artık olur düşüncesiyle olumsuzu hiç düşünmedi ama süreçte gelen teklif sayısı beklediğimizden çok çok az. Bakalım sabrın sonu selamettir olumsuz maili alana kadar %1 de olsa umudumuz devam edecek.

Arkadaşlar bu iş biraz da nasip galiba.Kurula kadar gelip elenmek tabi ki kötü ama sen ben elenmezsek de birileri yine elenecektir.Süreçte hatalar yapıldı mı ? evet.Ama neden ben diye sormanın şu anda anlamı yok.Hatta tek yanlış bence olumlu/olumsuz maillerin aynı anda gitmemesi olarak görüyorum.Ben de çok üzüldüm ama yapacak bir şeyimiz yok.Hesabımı da kapatacağım birazdan.Sizlerle tanışmak büyük bir onurdu.kabul alan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum ✨

Arkadaşlar bu iş biraz da nasip galiba.Kurula kadar gelip elenmek tabi ki kötü ama sen ben elenmezsek de birileri yine elenecektir.Süreçte hatalar yapıldı mı ? evet.Ama neden ben diye sormanın şu anda anlamı yok.Hatta tek yanlış bence olumlu/olumsuz maillerin aynı anda gitmemesi olarak görüyorum.Ben de çok üzüldüm ama yapacak bir şeyimiz yok.Hesabımı da kapatacağım birazdan.Sizlerle tanışmak büyük bir onurdu.kabul alan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum ✨
Bence olumsuz mailler gelene kadar hesabın kalsın

• Like
Tepkiler: puzzle13 ve narius

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.