çok sevindim sizin adınıza bende yarın giricem heyecanlıyım biraz. Nasıldı sizce sınav ne tarz geldi sorular hatırlıyor musunuz
Çok teşekkür ederim, umarım sizinde güzel sonuçlanır. Envanter kişilik testi oluyor psikolojik sorular vardı. Hatırladığım kadarıyla 188 soruydu ve kamera yoktu. Stresli durumlarda… mısınız evet, kesinlikle evet, hayır, kesinlikle hayır gibi seçenekler vardı. Sizin bu soruları cevaplarken kabin memuru görevine göre cevaplamanızı öneririm. Soğukkanlı, iletişimi güçlü, insiyatif alabilen biri gibi cevaplayabilirsiniz. İngilizce sınavı ise kolaydı. İngilizce seviyem c1 fakat sınavın seviyesi A2-B1 arasıydı. Would, can, could, should, have to, present perfect, past perfect çalışın. Dinlemeler orta seviyeydi. Tüm şıklar birbirine çok benziyor ilk şıkları okuyun ve anlayın. Ardından, dinleyin. Yazmak kısmında mail atınız diyordu. Profesyonel bir şekilde mail örneği çalışabilirsiniz. Konuşma kısmında ise şaka yapmayı sever misiniz? Sorusunu hatırlıyorum ses kaydında konuşuyorsunuz. Bu soruları cevaplarken kabin memuru olarak kendinizi düşünün ve cevaplayın. Ciddiyet gerektiren bir meslek olduğundan cevaplarınızı onların duymak istediği şekilde hazırlayın. Hiç stres olmayın. İngilizce öğretmenliği yapmış olmama rağmen sınav öncesi stresliydim 😂 Hiç gerek yok, rahat olun geçeceksiniz.

Çok teşekkür ederim, umarım sizinde güzel sonuçlanır. Envanter kişilik testi oluyor psikolojik sorular vardı. Hatırladığım kadarıyla 188 soruydu ve kamera yoktu. Stresli durumlarda… mısınız evet, kesinlikle evet, hayır, kesinlikle hayır gibi seçenekler vardı. Sizin bu soruları cevaplarken kabin memuru görevine göre cevaplamanızı öneririm. Soğukkanlı, iletişimi güçlü, insiyatif alabilen biri gibi cevaplayabilirsiniz. İngilizce sınavı ise kolaydı. İngilizce seviyem c1 fakat sınavın seviyesi A2-B1 arasıydı. Would, can, could, should, have to, present perfect, past perfect çalışın. Dinlemeler orta seviyeydi. Tüm şıklar birbirine çok benziyor ilk şıkları okuyun ve anlayın. Ardından, dinleyin. Yazmak kısmında mail atınız diyordu. Profesyonel bir şekilde mail örneği çalışabilirsiniz. Konuşma kısmında ise şaka yapmayı sever misiniz? Sorusunu hatırlıyorum ses kaydında konuşuyorsunuz. Bu soruları cevaplarken kabin memuru olarak kendinizi düşünün ve cevaplayın. Ciddiyet gerektiren bir meslek olduğundan cevaplarınızı onların duymak istediği şekilde hazırlayın. Hiç stres olmayın. İngilizce öğretmenliği yapmış olmama rağmen sınav öncesi stresliydim 😂 Hiç gerek yok, rahat olun geçeceksiniz.
çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim. Gramer dinleme kısmını yaparım diye düşünüyorum ama konuşurken bazen strese girince unutuyorum konuşmayı 😂 o yüzden stresim. Siz ne yaptınız girdiniz mi mülakatlara ne durumdasınız

Deneyiminizi aktardığınız için teşekkür ederiz. Bir şeyi düzeltmek istiyorum. Online sınavlardaki speaking kısımlarında sizden istenen soğukkanlı olmanızı veya hayatınızdaki gerçekleri aktarmanız vs. değil. Böyle bir sorumluluğunuz yok. Konuşmanızın akıcı, telaffuzunuzun iyi olması ve ilgili konu çerçevesinden çıkmamanız dışında önemsemeniz gereken bir şey yok. Ki mülakatlardaki İngilizce Speaking'te de kabin memuru gibi soğukkanlı olmanızı beklediklerini düşünmeyin. Kendiniz olun.

Sunexpress online sınav test ardından 2 listening, 2 speaking ve 2 writing sorusu oluyor. Writing sorularının her biri için sizden 80 kelime yazmanızı istiyorlar.

Writing sorularından birini hatırlıyorum "İş hayatında mailleşmenin avantaj ve dezavantajları nelerdir, mailleşmek hakkında ne düşünüyorsunuz".

Speaking sorusu ise "Haftasonu izinli olsanız ve bir ünlü ile tanışacak olsanız o kim olurdu, neden, onunla ne konuşurdunuz ?" ,
"Unutamadığınız bir tatili anlatır mısınız".

Toplam 35 soru test soruları 60 saniye ve writing soruları her biri 450 saniye sanırım. Speaking sorularının süresini anlamadım.

Test genelde gramer hatta tamamen gramer odaklı tüm zamanlardan sorular geliyor. Sınava sadece zamanlara çalışarak girerseniz geçersiniz tabiki writing ve speaking sorularını da geçmelisiniz.
Kac gun tahmini geri dönüş oluyor bazen yoğunluktan bır ıkı hafta duruyormuş deniyor uc ıkı gun oldu ben gırdım

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.