Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
sorulara cevap verebildiniz mi peki bilmediğiniz oldu mu siz ne zaman girmiştiniz hocam ve sizle beraber giren diğer kişilere sağlık maili gitti mi acaba bilginiz var mı
Teknik bir soruyla karşılaşmadım o yüzden bilmediğim bir soru olmadı. Bana sağlık maili gelmedi sağlık maili gelmeyen herkes olumsuz aldı, sağlık maili gidenlerin sürecinin akıbetini bilmiyorum.

Neden pilot olmak istiyorsunuz tarzı bir soru demek istedim.
Ben böyle bir soruyla karşılaşmadım sadece bu ilanı nereden gördüğüm soruldu başka da ne pilotluk ne havacılık o tarz sorularla karşılaşmadım. İçerik %95 CRM ağırlıklıydı ve zaten ben böyle bir mülakat beklemediğim için strese girdim. Re-test sürecine hazırlanırken de ilk yaptığım şey düşünce yapımı değiştirmek oldu. Mülakatı herhangi bir kalıba sokmadan her türlü senaryoya hazırlıyorum kendimi.

Pilotluk motivasyon sorusunun size sorulmamasına şaşırdım açıkçası.Herkese sorulan ilk sorunun bu olduğunu düşünüyordum .Bana hem CRM birebir mülakatımda hem de kurul mülakatımda bu soru sorulmuştu.CRM de açıkçası motivasyonumu daha net ve içimden geldiği şekilde belirtmiştim fakat kurulda havacılığa karşı duygularımı biraz daha dizginleyerek anlatmanın doğru olduğu yanılgısına kapıldım.

Sağlık maili sürecinin nasıl işlediği bence herkes için belirsiz. Kendi düşüncem, hiç sağlık maili almayan adaylar mülakat performansı en zayıf olanlar olabilir. Ön sağlık maili alanlar ise süreci devam eden adaylar arasından, ihtiyaç duyulan mülakatçı/aday sayısına ulaşıldıkça onlar içerisinden daha sıkı bir eleme yapılıp seçiliyor gibi görünüyor. Fakat dediğim gibi bu düşüncemin herhangi bir dayanağı yok.

• Like
Tepkiler: bctx
Pilotluk motivasyon sorusunun size sorulmamasına şaşırdım açıkçası.Herkese sorulan ilk sorunun bu olduğunu düşünüyordum .Bana hem CRM birebir mülakatımda hem de kurul mülakatımda bu soru sorulmuştu.CRM de açıkçası motivasyonumu daha net ve içimden geldiği şekilde belirtmiştim fakat kurulda havacılığa karşı duygularımı biraz daha dizginleyerek anlatmanın doğru olduğu yanılgısına kapıldım.

Sağlık maili sürecinin nasıl işlediği bence herkes için belirsiz. Kendi düşüncem, hiç sağlık maili almayan adaylar mülakat performansı en zayıf olanlar olabilir. Ön sağlık maili alanlar ise süreci devam eden adaylar arasından, ihtiyaç duyulan mülakatçı/aday sayısına ulaşıldıkça onlar içerisinden daha sıkı bir eleme yapılıp seçiliyor gibi görünüyor. Fakat dediğim gibi bu düşüncemin herhangi bir dayanağı yok.
Mülakatınız tahmini ne kadar sürmüştü? Ben CRM re-test olarak geçtiğim için biraz bu konu üzerine düşüp neden retest olduğumu bu süreçte neler yaptığımı sordular. Okuduğum kaynakları sordular ki ben bu soruya okuduğum kaynak yok diye cevap verdim çünkü yoktu.Bence bu cevap
bile yeterli motivasyona sahip olmadığımı düşünmelerine sebep olmuş olabilir. Olumsuz sonuç aldığımdan bu yana 5 kitap bitirdim ve daha okumak istediğim kaynaklar var.

Pilotluk motivasyonu bana kurul aşamasında geldi. İlk başta kariyer olanağı olarak gördüğümü, sürece çalışırken okudpum kaynaklarda gördüğüm pilotluk özelliklerini kendimde olduğunu düşündükçe meslekle kendimi daha çok eşleştirdiğimi söyledim. Bunun üzerine bu özelliklerden soru aldım. Duygusal cevap vermemeye calıstım. Bunun bir iyi ya da kötü etkisi var mı bilmiyorum. 7 ocakta girdik. Bazısına 8 ocakta bazısına 9 ocakta ön sağlık gelmiş. Ben de bir umut bekliyorum ön sağlık mailini

Benim mülakatım yaklaşık 1 saat sürdü.Ortalama mülakatlar daha kısa sürüyor diye biliyorum.Herhangi bir takip ettiğim havacılık kanalı veya çalıştığım kaynak sorulmadı.Genel olarak hep pilotluk motivasyonum ve CRM üzerinden sorular geldi. Önerebileceğiniz kaynakları paylaşabilirseniz sevinirim

Benim mülakatım yaklaşık 1 saat sürdü.Ortalama mülakatlar daha kısa sürüyor diye biliyorum.Herhangi bir takip ettiğim havacılık kanalı veya çalıştığım kaynak sorulmadı.Genel olarak hep pilotluk motivasyonum ve CRM üzerinden sorular geldi. Önerebileceğiniz kaynakları paylaşabilirseniz sevinirim
Melih Başdemirin Tüm Havacılar için Ekip Kaynak Yönetimi kitabı bence CRM konusunda gerçekten çok güzel bir kitap tavsiye ederim. Michael Magnessin Pilot Vizyonu kitabı ( kitap eski basım internette satış yapan sahafçılardan çok uygun fiyata bulabilirsiniz ) bence çok etkili ve güzel bir kitap bunun yanında Menderes Çakıcının Havada Kalan Sorular ve Kalbimdeki Kanatlar kitabı pilotluk mesleğini bir pilottan dinlemek için çok başarılı bir kaynak. Bunlar dışında kendimde eksik gördüğüm CRM bileşenleri için kaynaklar okumayı düşünüyorum.

Siz mülakat performansınıza baktığınızda STAR tekniğine uygun olarak anlattığınızı düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bu konuda bir çalışmanız var mı geliştirmek adına?

Muzaffer Çetingüç Binbir Öykü İle Havacılık ve Uzay Psikolojisi kitabını da öneririm.
Bazı sorularda STAR tekniğine uyduğumu bazılarında uymadığımı düşünüyorum.Olayları detaylı anlatmanın iyi olduğu düşüncesindeydim bu konuda hata yaptığım kanısındayım.Yinede bu görüşüme duruma hakim biri yorum yaparsa daha iyi olur. Bu süreçte günlük hayatımda daha net bir şekilde iletişim kurarak aslında çalışıyorum.Hayatımda uygulayarak bu özelliği geliştirebileceğim kanaatindeyim.

Muzaffer Çetingüç Binbir Öykü İle Havacılık ve Uzay Psikolojisi kitabını da öneririm.
Bazı sorularda STAR tekniğine uyduğumu bazılarında uymadığımı düşünüyorum.Olayları detaylı anlatmanın iyi olduğu düşüncesindeydim bu konuda hata yaptığım kanısındayım.Yinede bu görüşüme duruma hakim biri yorum yaparsa daha iyi olur. Bu süreçte günlük hayatımda daha net bir şekilde iletişim kurarak aslında çalışıyorum.Hayatımda uygulayarak bu özelliği geliştirebileceğim kanaatindeyim.
Peki aynı grupta girdiğiniz kişilerden olumlu olanların hepsi aynı gün mü ön sağlık maili aldı yoksa farklı günlerde mi

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.