Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Muzaffer Çetingüç Binbir Öykü İle Havacılık ve Uzay Psikolojisi kitabını da öneririm.
Bazı sorularda STAR tekniğine uyduğumu bazılarında uymadığımı düşünüyorum.Olayları detaylı anlatmanın iyi olduğu düşüncesindeydim bu konuda hata yaptığım kanısındayım.Yinede bu görüşüme duruma hakim biri yorum yaparsa daha iyi olur. Bu süreçte günlük hayatımda daha net bir şekilde iletişim kurarak aslında çalışıyorum.Hayatımda uygulayarak bu özelliği geliştirebileceğim kanaatindeyim.
Ben neredeyse hiç uygulayamadım STAR tekniğini bende sizin gibi anlattığım olayın gerçek olduğunu kanıtlayabilmek adına çok detaylandırdım ve olayın özünden uzaklaştığımı düşünüyorum. CRM birebir mülakatta çok net yalın detaylandırmayarak anlatmıştım zaten karşımdaki psikolog anlattığım örnekte bilmediği veya anlamadığı bir terim ile karşılaşınca bu ne demek diye sormuştu. Retest mülakatında olabildiğince STAR tekniğine uygun çok yalın olmasa da çok karmaşık detaylardan uzak dengeli bir anlatım sergilemeyi düşünüyorum bunun için anlattığım örnekleri yapay zekaya yazarak ondan STAR tekniğine ve mülakata uygun şekilde yeniden düzenlemesini istiyorum. Benim anlattığım ile düzenlenmiş hali arasında gerçekten çok fark oluyor.

Peki beden dili olarak nasıl bir beden dilindeydiniz? Kurula ilk girdiğimde dikkatimi çeken CRM gibi önümüzde bir masa olmamasıydı sanırım kuruldakiler bizim bacaklarımızdan yüzümüze tüm bedenimizi nasıl kontrol ettiğimizle de ilgileniyorlar bu konuda sizin yorumunuzu merak ediyorum açıkçası

O zaman ben başlatayım @Airbusboeing @flywithbt ve diğer arkadaşlar re-teste neden kaldığınızı düşünüyorsunuz mülakatınız sizce nasıl geçmişti eksik gördüğünüz yerler nelerdi ne gibi sorularla karşılaştınız? Hep birlikte yazalım.
selamlar hocam, ben de mülakattan çıktığımda olumlu sonuçlanacağını düşünüyordum. diğer arkadaş gibi crm’i ilk seferde geçince maalesef kurul için üzerimde bir rahatlık vardı. bunun yanında geçme oranlarının yüksek olduğunun söylenmesi de bunda etkili oldu ama gördüğüm kadarıyla oranların yüksek olduğunu düşünmüyorum.

mülakatım yaklaşık 30 dakika sürdü ve takıldığım bir an olmadı. mülakattan sonra biraz düşününce heyecan yaptığımı ve özellikle crm anı sorularında kendimi istediğim gibi aktaramadığımı fark ettim. Anılara her ne kadar çalışsanız da siz anlatırken araya girip daha detaylı bir soru soruyorlar. Bu detay sorularda karşı tarafı tam olarak ikna edemediğimi düşünüyorum.

Kaptanla tamamen ingilizce konuştuk ve bana full teknik soruldu. hatta verdiğim cevaplar üzerinden daha teknik senaryo tarzı sorular geldi. bu kısımda tüm sorulara doğru cevap verdiğimi düşünüyorum ancak iş tamamen ik tarafında bitiyor gibi.

Beden dilini açıkçası etkili kullandığımı düşünüyorum.Kendi meslek hayatımda da etkili kullandığım için bu konuda herhangi bir zorluk ve özel bir çalışma yapmadım. İlk girdiğim an biraz stresliydim bunu karşı tarafta fark etti fakat mülakat başladıktan sonra heyecanımı geride bıraktım.Asıl problemimin iletişim olduğunu ve bazı anılarımda sanki meslektaşıma olayı anlatıyormuşum gibi komplike kelimeler kullanıp soruda asıl öğrenmek istedikleri olay hariç her detayı verdim. Mükemmel hatasız bir aday modeli çizmeye çalıştığımı şimdi daha net fark edebiliyorum. Benim açımdan insan kaynakları kısmı bu nedenle gergin bir şekilde geçti. Mülakata girdiğiniz değerlendirmecilerinde aslında bir şans olduğunu düşünüyorum.

selamlar hocam, ben de mülakattan çıktığımda olumlu sonuçlanacağını düşünüyordum. diğer arkadaş gibi crm’i ilk seferde geçince maalesef kurul için üzerimde bir rahatlık vardı. bunun yanında geçme oranlarının yüksek olduğunun söylenmesi de bunda etkili oldu ama gördüğüm kadarıyla oranların yüksek olduğunu düşünmüyorum.

mülakatım yaklaşık 30 dakika sürdü ve takıldığım bir an olmadı. mülakattan sonra biraz düşününce heyecan yaptığımı ve özellikle crm anı sorularında kendimi istediğim gibi aktaramadığımı fark ettim. Anılara her ne kadar çalışsanız da siz anlatırken araya girip daha detaylı bir soru soruyorlar. Bu detay sorularda karşı tarafı tam olarak ikna edemediğimi düşünüyorum.

Kaptanla tamamen ingilizce konuştuk ve bana full teknik soruldu. hatta verdiğim cevaplar üzerinden daha teknik senaryo tarzı sorular geldi. bu kısımda tüm sorulara doğru cevap verdiğimi düşünüyorum ancak iş tamamen ik tarafında bitiyor gibi.
Siz acaba ne zaman mülakata girmiştiniz ve nasıl sorular sorulduğunu paylaşabilir misiniz?

Beden dilini açıkçası etkili kullandığımı düşünüyorum.Kendi meslek hayatımda da etkili kullandığım için bu konuda herhangi bir zorluk ve özel bir çalışma yapmadım. İlk girdiğim an biraz stresliydim bunu karşı tarafta fark etti fakat mülakat başladıktan sonra heyecanımı geride bıraktım.Asıl problemimin iletişim olduğunu ve bazı anılarımda sanki meslektaşıma olayı anlatıyormuşum gibi komplike kelimeler kullanıp soruda asıl öğrenmek istedikleri olay hariç her detayı verdim. Mükemmel hatasız bir aday modeli çizmeye çalıştığımı şimdi daha net fark edebiliyorum. Benim açımdan insan kaynakları kısmı bu nedenle gergin bir şekilde geçti. Mülakata girdiğiniz değerlendirmecilerinde aslında bir şans olduğunu düşünüyorum.
Soruda asıl öğrenmek istedikleri hariç her detayı verdim tespiti mükemmel hocam aynısı benim içinde geçerli. Galiba hepimizin ortak noktası bilgi eksikliği teknik vs bu konulardan ziyade kurulu ikna etmek veya onları etkileyebilmek için yaptığımız iletişim hataları belkide sadece istediklerini söylememiz onları tatmin edecekken biz kendimizi tatmin etme yoluna gidiyoruz. Ben sizden farklı olarak CRM mülakatınıda retestte geçtiğim için retest anında çok daha hakim, ne yaptığını bilen bir profil çizildiğini söyleyebilirim en azından benim tecrübem olarak tabi bu eksiklerini doğru analiz edip kapattığınız zaman mümkün olan bişey. Siz hangi tarihte girmiştiniz mülakata?

Beden dili konusunda da ben @indigo11 hocama aslında bir uzman olarak danışmak istiyorum. Ben genel olarak konuşurken ellerini kullanan bir insanım. Mülakat esnasında tam hatırlamasam da yine el hareketlerimi kısıtlamadım ve normal günlük hayatımdaki gibi kullandım. Bunun doğru kullanımını veya dengesini nasıl sağlayabilirim, bunun için önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır? Elimizi ve vücudumuzu sabit konumda tutup anlatırken sadece göz teması kurmak mı daha etkilidir yoksa el hareketleriyle anlattığımız olayı desteklemenin negatif bir etkisi olur mu kuruldakiler için?

22 Aralıkta mülakata girmiştim. Önümde 2.5 aylık bir süre olmasına rağmen bu süreci verimli geçirmek istiyorum. Bu konuda siz tekrar ne zaman mülakata odaklanmaya başladınız?
Retestten geçen adaylarda bu süreci nasıl geçirdiklerini ve mülakatları hakkında bilgi verebilirlerse çok faydalı olur

22 Aralıkta mülakata girmiştim. Önümde 2.5 aylık bir süre olmasına rağmen bu süreci verimli geçirmek istiyorum. Bu konuda siz tekrar ne zaman mülakata odaklanmaya başladınız?
Retestten geçen adaylarda bu süreci nasıl geçirdiklerini ve mülakatları hakkında bilgi verebilirlerse çok faydalı olur
Açıkçası ilk 1 ay süreçle alakalı hiçbir şey yapmadım sosyal hayatıma devam ettim Aralık ayının ortalarına doğru mülakatta yaptığım hataları analiz etmeye başladım ve dediğim gibi mülakatta sorulan hangi kaynakları okudunuz sorusuna verdiğim o cevaptqn dolayı kendime baya kızmıştım kaynaklar okuyarak sürece başladım. Şuan STAR tekniğini oturtmaya çalışıyorum her gün akşam o gün içerisinde spesifik yaşadığım bir olayı veya anı STAR tekniğine uygun bir şekilde kendi kendime anlatmaya çalışıyorum. Şuan ilan açılmadığı için biraz daha ağırdan alıyorum ama ilan açıldığında bir danışmandan destek almayı da düşünüyorum açıkçası bu konuda öneri ve tecrübelere açığım.

Ve evet retest sürecini olumlu veya olumsuz deneyimlemiş kişilerinde görüşlerini alabilirsek çok güzel olur. Sadece retest değil kuruldan olumlu sonuç alan herkesin tavsiyelerine ihtiyacımız var bu konu başlığını Cadette bir yol haritası haline getirelim hepimiz istediğimiz sonuca ulaşalım.

Arkadaşlar merhaba 17 aralıkta girip olumsuz alan oldu mu :/

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.