Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Mülakattan çıktığımda birçok aday gibi olumlu sonuçlanacağını düşünüyordum. Olumsuz sonuç geldikten sonra düşündüğümde güçlü bir motivasyonum olmasına rağmen bu motivasyonu karşı tarafa yeterince iyi aktaramadığımı farkettim. Sorulara cevap verirken fazlasıyla detaya girdim bu da net ve öz bir iletişim kurmamı engelledi. CRM’i ilk seferde geçmenin rahatlığı da beni etkilemiş oldu. Kurulunda biraz daha detaylı ama benzer bir havada geçeceğini düşündüm bu sebeple rahat bir şekilde girdim fakat baskıyı hissettikçe ve sürekli sorular geldikçe bazı noktalarda panikledim ve tatmin edici cevaplar veremedim.
Bende aynı şekilde beklediğim gibi bir ortamla karşılaşmayınca panik yaptım art arda gelen sorularla da daha da baskı altına girdim. STAR tekniğini hiç uygulayamadım çok dolandırdım lafı. Spesifik olarak ne tür CRM sorularına maruz kaldınız hatırladığınız kadarıyla?

Hayatımda risk aldığım, durumsal farkındalık ve proaktif olduğum örnekleri başlıca sordular.Daha sonrasında bunlar içerisinden daha spesifik sorular türetildi.Bir açıdan mülakatın gidişatını kendi cevaplarımın niteliği yönlendirmiş oldu.Size acaba ne tür sorular soruldu?

Alt başlık olarakta girecek adaylara tavsiyem başkalarının hayatından veya mülakatçıyı etkileyeceğinizi düşündüğünüz yaşanmamış örnekler vermemeniz çok önemli.Karşınızdaki mülakatçılar bunu çok rahat bir şekilde anlayabiliyor. Ben kendi hayatımda yakın zamanda yaşadığım örnekler vermeme rağmen sorularla o kadar detaya inildiki o ana gidip gerçekten düşünüp cevap vermek zorunda kaldım.

• Like
Tepkiler: gunes
Hayatımda risk aldığım, durumsal farkındalık ve proaktif olduğum örnekleri başlıca sordular.Daha sonrasında bunlar içerisinden daha spesifik sorular türetildi.Bir açıdan mülakatın gidişatını kendi cevaplarımın niteliği yönlendirmiş oldu.Size acaba ne tür sorular soruldu?

Alt başlık olarakta girecek adaylara tavsiyem başkalarının hayatından veya mülakatçıyı etkileyeceğinizi düşündüğünüz yaşanmamış örnekler vermemeniz çok önemli.Karşınızdaki mülakatçılar bunu çok rahat bir şekilde anlayabiliyor. Ben kendi hayatımda yakın zamanda yaşadığım örnekler vermeme rağmen sorularla o kadar detaya inildiki o ana gidip gerçekten düşünüp cevap vermek zorunda kaldım.
Anlaşmazlık yaşadığım bir an, birini ikna ettiğim bir örnek, stres altında çalışma örneği temel olarak sorulan sorular bunun yanında kendinde iyi bulduğun kötü bulduğun özellikler gibi sorular da soruldu. Teknik hiç soru sorulmadı veya pilotajla alakalı bir soruyla da karşılaşmadım. Size sorulan teknik ve pilotluk mesleğiyle ilgili sorular sorulduysa neydi acaba özellikle kaptan tarafından sorulan çünkü benim mülakatımdaki kaptan pilot yabancı uyrukluydu ve bana hiç türkçe soru sormadı ikda pilotlukla alakalı bir soru sormadı açıkçası o yüzden merak ediyorum herkeste nasıldı?

Arkadaşlar bende haftaya ön sağlığa katılacağım, süreci tamamlar tamamlamaz (başarılı veya başarısız fark etmez şekilde) tüm süreçte yaşadığım tecrübeleri paylaşacağım herkes adına.

Bana da teknikle alakalı bir soru sorulmadı.THY geçmişi, şirket misyonu veya ATPL dersleri hakkında da herhangi bir soru gelmedi. Kaptan pilot Türk olmasına rağmen tüm soruları ingilizce sordu.1 tanesi yine CRM’le alakalıydı ve diğeri de teknik bile sayılamayacak kadar kolay bir kontrol yüzeyinin göreviydi.

Bana da teknikle alakalı bir soru sorulmadı.THY geçmişi, şirket misyonu veya ATPL dersleri hakkında da herhangi bir soru gelmedi. Kaptan pilot Türk olmasına rağmen tüm soruları ingilizce sordu.1 tanesi yine CRM’le alakalıydı ve diğeri de teknik bile sayılamayacak kadar kolay bir kontrol yüzeyinin göreviydi.
tüm soru soruları bildiniz mi

Evet benimde aynı bu şekildeydi sizin giriş tarihiniz ne zamandı acaba? Kurul içeriklerimiz hemen hemen birbirine yakın

Evet benimde aynı bu şekildeydi sizin giriş tarihiniz ne zamandı acaba? Kurul içeriklerimiz hemen hemen birbirine yakın
sorulara cevap verebildiniz mi peki bilmediğiniz oldu mu siz ne zaman girmiştiniz hocam ve sizle beraber giren diğer kişilere sağlık maili gitti mi acaba bilginiz var mı

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.