Pozisyon veya İlan Adı
THY Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
size katılmakla beraber pilot alımının ve kabin alımının paralel seyrettiğine katılmıyorum kabinde sirkülasyonun daha fazla olduğunu düşünüyorum gerek farklı şirketlere geçmek isteyen gerek işi bırakanlar daha fazla olur diye düşünüyorum ayrıca bu yapılan açıklamalarda tamamen borsa yatırımcılarına yönelik olduğunu düşünüyorum şu durumda herşey yoluna girecek gibi biraz zaman gerekiyor sadece
Dediğinizde haklısınz, kabinde sirkülasyon çok daha yüksek. Kabinde şirketten ayrılma durumu kesinlikle daha yaygın.

• Like
Tepkiler: ultraviolence
kabin konusunu bilmiyorum dediğim gibi, ancak cadette de bir adayın kokpitte FO olarak süre alması 2 seneyi buluyor. sirkülasyon ile eğitimin uzunluğu iki tarafın değeri açısından kendi içinde birer büyük avantaj diye düşünüyorum.
yani kabinde sirkülasyon hızlı diye almak zorundasınız, kokpitte de FO olarak oturtmak için bekleme süreniz var. bunlar da adayları değerli yapıyor.

• Like
Tepkiler: Canddyy
Tüpraş ve SOCAR sayesinde temmuz sonuna kadar jet yakıtı için TK özelinde bir problem görünmüyor.
Şirket artan yakıt maliyetleri ile 2x bir jet yakıt maliyetiyle karşı karşıya kaldı. Bu sene 4 milyar dolar gibi bir yakıt maliyeti düşünürken bu tutar neredeyse 10 milyara yakın olarak öngörülüyor böyle giderse.
Buna ek olarak yeni yönetim çok verimlilik odaklı, iş yapmayan gelir getirmeyen frekansları kısıyor kapatıyorlar, böylece bir frekans optimizasyonuna ihtiyaç var.

Bu sene sonuna kadar 530 uçak olan filo neredeyse 570 uçağa ulaşacak dedi YKB.

Şunları netleştirmek lazım :
1- tüm uçuş hatlarının frekans verimliliğinin oturması yaz ortasını bulur
2- yakıt konusundaki belirsizliğin netleşmesi yaz ortasını bulur
3- bilançoya etkisi yaz sonunu bulur
4- uçak teslimatlarının akıbeti yaz sonunu bulur

Mevcut durumda ben gibi yaş konusunda sorun yaşama ihtimali olan adaylar için 2027'ye kalması risk. (kokpitt adına konuşuyorum.)
Yaş konusunda derdi olmayan adaylar bence rahat olmalı.

Bonus: hürmüzdeki gerginlik ve ticaret normale dönmeden ben hiçbir şey beklemem, temmuzdan önce hiçbir şey (bana göre) bir adım bile netleşmeyecek gibi görünüyor.
Merhaba öncelikle bilgi paylaşımınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla süreçteki insanlarla irtibattasınız, 164. Filoya alınanlardan en son kurula girenlerin tarihini biliyor musunuz? Aralık sonu kurula girmiş bir kişinin 164e girdiğini biliyorum, devamında durum ne acaba? Şirket ilan açmadan 165. Filoyu da almaya karar verirse 19 şubat kurula girmiş biri olarak bu gruba dahil olma ihtimalim nedir? Durdurma kararı öncesi, ön sağlık olumlu alan kaç kişi var acaba?

Merhaba öncelikle bilgi paylaşımınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla süreçteki insanlarla irtibattasınız, 164. Filoya alınanlardan en son kurula girenlerin tarihini biliyor musunuz? Aralık sonu kurula girmiş bir kişinin 164e girdiğini biliyorum, devamında durum ne acaba? Şirket ilan açmadan 165. Filoyu da almaya karar verirse 19 şubat kurula girmiş biri olarak bu gruba dahil olma ihtimalim nedir? Durdurma kararı öncesi, ön sağlık olumlu alan kaç kişi var acaba?
164'ten sonra 165 oluşturuldu. yeni alım neticesinde sıradaki filo 166. filo olacak.
şahsen 28 ocakta kurula girdim, şu an benden önce kurula giren herkes mücbir sebebi yoksa filoda. Sıra açısından bir şey diyemem, kurul + sağlık olumlu adet olarak taş çatlasın 60-70 kişidir.

• Like
Tepkiler: Benbilmem
164'ten sonra 165 oluşturuldu. yeni alım neticesinde sıradaki filo 166. filo olacak.
şahsen 28 ocakta kurula girdim, şu an benden önce kurula giren herkes mücbir sebebi yoksa filoda. Sıra açısından bir şey diyemem, kurul + sağlık olumlu adet olarak taş çatlasın 60-70 kişidir.
165 için imza tarihi belli mi peki?

15 mayıs 164. Filonun imza tarihi diye biliyorum karıştırıyor olabilir misiniz? İlan açmadan sağlık olumluları alacaklar mı acaba.. Çalışmayı çok istediğim bir havacılık firmasıyla görüşüyorum ama bu firma için şehir değişikliği yapmam gerekecek. Ben 2-3 aya taşınırım sonra thy çağırır ben de yaptığım masrafla kalırım diye korkuyorum 🤯

15 mayıs 164. Filonun imza tarihi diye biliyorum karıştırıyor olabilir misiniz? İlan açmadan sağlık olumluları alacaklar mı acaba.. Çalışmayı çok istediğim bir havacılık firmasıyla görüşüyorum ama bu firma için şehir değişikliği yapmam gerekecek. Ben 2-3 aya taşınırım sonra thy çağırır ben de yaptığım masrafla kalırım diye korkuyorum 🤯
Lütfen hayatınıza devam edin, ucu acik ve belirsiz bir durum cadet, insallah başarılı olursaniz ve surec açılırsa, değişiklik yaparsınız, masraf dediginiz hayati devam ettirmek üzere cadet olmaması durumunda devam edeceğiniz işinize ve hayatiniza yatirim, sizin yeni yere taşınma durumunuza bagli ise zaten cadetin tekrar açılması, merak etmeyin masrafinizi toplasir bölüşürüz :D iyi günler dilerim.

• Like
Tepkiler: airborn3
İyi bir haber diyebilir miyiz bizler için
diyemeyiz.
164 ve 165 i ikiye böldüler. totalde 30 kişiler. 14 + 16 olarak. sebebini net olarak bilemiyorum. ben olsam şu an belirsiz bir ortamda garanti olan ne varsa değerlendirirdim, şu anda en mantıklısı bu süreç hiç yaşanmamış gibi davranmak. haber gelirse piyango vurmuş gibi sevinmek. bu naçizane stratejim

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.