Pozisyon veya İlan Adı
THY Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şu an birçok firma süreçlerini askıya almış ya da durdurmuş durumda. Operasyon tarafında ise mevcut personelin daha verimli kullanılması yönünde talimatlar gidiyor.

Personel açığı var mı? Var. Fakat mevcut süreç, yeni alımdan çok eldeki personelin daha fazla çalıştırılması şeklinde ilerliyor. Sektör önünü gördüğünde, pandemi sonrası dönemde olduğu gibi agresif alımlar tekrar gündeme gelebilir.
Haziran da bedelli askere gideceğim.Askerdeyken haber gelirse ne yapabilirim.

Arkadaşlar bu konuda genel olarak jeopolitika ve bilhassa yakıt fiyatları tartışılmış fakat bu şirket kısa süre önce yönetim kurulunu değiştirdi. Herşey güllük gülistanlık olduğunda bile yeni yönetime göre belki de yeni personel alımına gerek duyulmayabilir. Çünkü büyümek her zaman iyi anlama gelmez. Bu kapsamda en olumsuzu düşünmek ve buna göre hayat planlarımızı çizmek daha rasyonel olacaktır.

• Like
Tepkiler: aviator99 ve Tar1k
Tüpraş ve SOCAR sayesinde temmuz sonuna kadar jet yakıtı için TK özelinde bir problem görünmüyor.
Şirket artan yakıt maliyetleri ile 2x bir jet yakıt maliyetiyle karşı karşıya kaldı. Bu sene 4 milyar dolar gibi bir yakıt maliyeti düşünürken bu tutar neredeyse 10 milyara yakın olarak öngörülüyor böyle giderse.
Buna ek olarak yeni yönetim çok verimlilik odaklı, iş yapmayan gelir getirmeyen frekansları kısıyor kapatıyorlar, böylece bir frekans optimizasyonuna ihtiyaç var.

Bu sene sonuna kadar 530 uçak olan filo neredeyse 570 uçağa ulaşacak dedi YKB.

Şunları netleştirmek lazım :
1- tüm uçuş hatlarının frekans verimliliğinin oturması yaz ortasını bulur
2- yakıt konusundaki belirsizliğin netleşmesi yaz ortasını bulur
3- bilançoya etkisi yaz sonunu bulur
4- uçak teslimatlarının akıbeti yaz sonunu bulur

Mevcut durumda ben gibi yaş konusunda sorun yaşama ihtimali olan adaylar için 2027'ye kalması risk. (kokpitt adına konuşuyorum.)
Yaş konusunda derdi olmayan adaylar bence rahat olmalı.

Bonus: hürmüzdeki gerginlik ve ticaret normale dönmeden ben hiçbir şey beklemem, temmuzdan önce hiçbir şey (bana göre) bir adım bile netleşmeyecek gibi görünüyor.

• Like
Tepkiler: mercann
Tüpraş ve SOCAR sayesinde temmuz sonuna kadar jet yakıtı için TK özelinde bir problem görünmüyor.
Şirket artan yakıt maliyetleri ile 2x bir jet yakıt maliyetiyle karşı karşıya kaldı. Bu sene 4 milyar dolar gibi bir yakıt maliyeti düşünürken bu tutar neredeyse 10 milyara yakın olarak öngörülüyor böyle giderse.
Buna ek olarak yeni yönetim çok verimlilik odaklı, iş yapmayan gelir getirmeyen frekansları kısıyor kapatıyorlar, böylece bir frekans optimizasyonuna ihtiyaç var.

Bu sene sonuna kadar 530 uçak olan filo neredeyse 570 uçağa ulaşacak dedi YKB.

Şunları netleştirmek lazım :
1- tüm uçuş hatlarının frekans verimliliğinin oturması yaz ortasını bulur
2- yakıt konusundaki belirsizliğin netleşmesi yaz ortasını bulur
3- bilançoya etkisi yaz sonunu bulur
4- uçak teslimatlarının akıbeti yaz sonunu bulur

Mevcut durumda ben gibi yaş konusunda sorun yaşama ihtimali olan adaylar için 2027'ye kalması risk. (kokpitt adına konuşuyorum.)
Yaş konusunda derdi olmayan adaylar bence rahat olmalı.

Bonus: hürmüzdeki gerginlik ve ticaret normale dönmeden ben hiçbir şey beklemem, temmuzdan önce hiçbir şey (bana göre) bir adım bile netleşmeyecek gibi görünüyor.
bu durum kabin memuru alımlarını nasıl etkiler acaba ayrıca abd dünya kupası sebebiyle riskli bir adım atacağını düşünmüyorum en azından bitene kadar fakat bütün dünyayı etkileyen bir durum söz konusu çok ta uzun süreceğini de düşünmem açıkcası

• Like
Tepkiler: TopGunMaverick
bu durum kabin memuru alımlarını nasıl etkiler acaba ayrıca abd dünya kupası sebebiyle riskli bir adım atacağını düşünmüyorum en azından bitene kadar fakat bütün dünyayı etkileyen bir durum söz konusu çok ta uzun süreceğini de düşünmem açıkcası
aslında çok da afaki bir ayrım yok neticede hepimiz aynı gemideyiz :) kabin memuru süreçlerini inanın hiç bilmiyorum, mantıken alım konusunda afaki farklar olmamalı diye fikir yürütüyorum.
paralel olarak duracak veya açılacaktır bence.

Bu arada dediğinize katılıyorum, bu süreç çok uzun sürerse tek derdimiz maalesef havacılık olmayacak gibi. yıllarca peşimizi bırakmayan bir enflasyon ile dünya genelinde cebelleşebiliriz gibi duruyor. aslına bakarsanız çok uzaması hiçbir ülkenin işine gelmiyor.

bugün abd'nin iran ile arasındaki çatışmalarda harcadığı para 50 milyar doların üzerinde. abd'de de küresel çapta iş yapan, seyahat eden, birçok şirket ve zengin var. ayrıca bu savaşın çıkmaza girmesinin de fayda maliyeti açısından hiçbir şekilde artısı yok.

dediğiniz gibi dünya kupası kapıda, önümüz yaz, turizm sezonu kapıda. buna ek olarak körfezde yetmiş milletten insan ve iş adamı yaşıyor / yatırım yapıyor. şirket ve ülkeler daha fazla gerginliği bana kalırsa istemiyor. bu denli sessizliğin, yakın zamanda bunların sona erecek olmasından kaynaklı olduğunu düşünmek istiyorum.

şunu da unutmayalım ki covid dönemi en yakın ilan 2025 yılı denmişti. ve 2023 yılında ilan geldi.
ek olarak covidde sosyal mesafe, bulaş ve seyahat kısıtlamaları neticesinde çok kısıtlı uçuşlar olurken dahi süreç 2 yıl kadar sürdü. yılın bitmesine mayısı da sayarsak daha dolu dolu 8 ay var. havacılık için 3 ay dahi çok üzün süre, üstelik önümüz turizm sezonuyken.

dileyelim ki kısa sürede hürmüz trafiği normale dönsün, şirket de 1-2 ay piyasayı izleyip hedeflerini tekrar revize etsin.

• Like
Tepkiler: Canddyy ve Burak4
size katılmakla beraber pilot alımının ve kabin alımının paralel seyrettiğine katılmıyorum kabinde sirkülasyonun daha fazla olduğunu düşünüyorum gerek farklı şirketlere geçmek isteyen gerek işi bırakanlar daha fazla olur diye düşünüyorum ayrıca bu yapılan açıklamalarda tamamen borsa yatırımcılarına yönelik olduğunu düşünüyorum şu durumda herşey yoluna girecek gibi biraz zaman gerekiyor sadece

• Like
Tepkiler: ultraviolence

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.