bu durum kabin memuru alımlarını nasıl etkiler acaba ayrıca abd dünya kupası sebebiyle riskli bir adım atacağını düşünmüyorum en azından bitene kadar fakat bütün dünyayı etkileyen bir durum söz konusu çok ta uzun süreceğini de düşünmem açıkcası
aslında çok da afaki bir ayrım yok neticede hepimiz aynı gemideyiz

kabin memuru süreçlerini inanın hiç bilmiyorum, mantıken alım konusunda afaki farklar olmamalı diye fikir yürütüyorum.
paralel olarak duracak veya açılacaktır bence.
Bu arada dediğinize katılıyorum, bu süreç çok uzun sürerse tek derdimiz maalesef havacılık olmayacak gibi. yıllarca peşimizi bırakmayan bir enflasyon ile dünya genelinde cebelleşebiliriz gibi duruyor. aslına bakarsanız çok uzaması hiçbir ülkenin işine gelmiyor.
bugün abd'nin iran ile arasındaki çatışmalarda harcadığı para 50 milyar doların üzerinde. abd'de de küresel çapta iş yapan, seyahat eden, birçok şirket ve zengin var. ayrıca bu savaşın çıkmaza girmesinin de fayda maliyeti açısından hiçbir şekilde artısı yok.
dediğiniz gibi dünya kupası kapıda, önümüz yaz, turizm sezonu kapıda. buna ek olarak körfezde yetmiş milletten insan ve iş adamı yaşıyor / yatırım yapıyor. şirket ve ülkeler daha fazla gerginliği bana kalırsa istemiyor. bu denli sessizliğin, yakın zamanda bunların sona erecek olmasından kaynaklı olduğunu düşünmek istiyorum.
şunu da unutmayalım ki covid dönemi en yakın ilan 2025 yılı denmişti. ve 2023 yılında ilan geldi.
ek olarak covidde sosyal mesafe, bulaş ve seyahat kısıtlamaları neticesinde çok kısıtlı uçuşlar olurken dahi süreç 2 yıl kadar sürdü. yılın bitmesine mayısı da sayarsak daha dolu dolu 8 ay var. havacılık için 3 ay dahi çok üzün süre, üstelik önümüz turizm sezonuyken.
dileyelim ki kısa sürede hürmüz trafiği normale dönsün, şirket de 1-2 ay piyasayı izleyip hedeflerini tekrar revize etsin.