Pozisyon veya İlan Adı
THY Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
bana kalırsa alım olmayacak denemsi tamamen büyük alımlar olmaycak şeklinde algılanmalı keza illa istifa eden emekli olan doğum izini olan bilemem ne izni olan olacktır bu yüzden havuzdan alacaklardır diye düşünüyorum yedekler illaki değerlendirilecektir hali hazırda bize bu kadar emek, paraa vce zamn harcandı umarım böylede olur :(

Peki yedekte bekleyenlere ne olacak ? Uçaklar 2 katına çıktı km için illa ihtiyaçları olacaktır

ajetinde uçakları teslim ediliyor ona rağmen eğitim için haber bekleyen son grup hariç sağlığı geçenleri beklemeye aldılar tknında gelecek uçakları mevcut ama genel müdür yardımcısı öyle diyince bilemiyoruz mail atıp yedeklerin durumuyla ilgili bilgi alabilen biri olursa burda paylaşırsa çok seviniriz

bana kalırsa alım olmayacak denemsi tamamen büyük alımlar olmaycak şeklinde algılanmalı keza illa istifa eden emekli olan doğum izini olan bilemem ne izni olan olacktır bu yüzden havuzdan alacaklardır diye düşünüyorum yedekler illaki değerlendirilecektir hali hazırda bize bu kadar emek, paraa vce zamn harcandı umarım böylede olur :(
Belki de ellerindeki kabin memuru sayısı 2 bin tane fazladır ve 1 yıl hiç ihtiyaçları olmayacaktır her şey çok belirsiz

• Like
Tepkiler: aviator99
ajetinde uçakları teslim ediliyor ona rağmen eğitim için haber bekleyen son grup hariç sağlığı geçenleri beklemeye aldılar tknında gelecek uçakları mevcut ama genel müdür yardımcısı öyle diyince bilemiyoruz mail atıp yedeklerin durumuyla ilgili bilgi alabilen biri olursa burda paylaşırsa çok seviniriz
Nisan ayında 8 uçak AJet , 2 uçak TK teslim aldı fakat mevcut personel fazla çalıştırılarak mevcut personelinin yarısı kadar olan ihtiyaç kapanabiliyor. Pandemide bunu gördük pilotlar aylık 100 saat uçuş sınırında uçuruluyordu. Ayrıyeten uçak sayısından çok uçaklar havada ne kadar kalıyor, uçuş frekansları ne durumda bu önemli. Uçak evet geliyor ama gelen uçak da talep az olursa normalden daha az havada kalır. TÜRSAB YK Üyesi Hamit Kuk, turizm rezervasyonlarında %40 iptal olduğunu söyledi.

Nisan ayında 8 uçak AJet , 2 uçak TK teslim aldı fakat mevcut personel fazla çalıştırılarak mevcut personelinin yarısı kadar olan ihtiyaç kapanabiliyor. Pandemide bunu gördük pilotlar aylık 100 saat uçuş sınırında uçuruluyordu. Ayrıyeten uçak sayısından çok uçaklar havada ne kadar kalıyor, uçuş frekansları ne durumda bu önemli. Uçak evet geliyor ama gelen uçak da talep az olursa normalden daha az havada kalır. TÜRSAB YK Üyesi Hamit Kuk, turizm rezervasyonlarında %40 iptal olduğunu söyledi.
Benim tahminim zaten önümüzdeki çeyrekte alım gelmeyeceği yönünde tkda ekipler kokpit ve kabin farketmeksizin çoğunca üst sınırda uçabiliyor kaldı ki kabin için son alımda 4 ilan vardı ve epeyce az alım oldu bir kriz olmadan bile bu kadar ince hesaplanarak yürütülen sürecin şuan işleyeceğini sanmıyorum ama maalesef burda mantıklı yorumlara sadece negatif düșünce gözüyle bakılıyor haftalardır aynı şeyler konuşuluyor anlamlandırma konusunda sorun yaşayan insanlar nasıl kabine çıkacak hayret ediyorum sadece hocam iyi forumlar 🤷🏻‍♀️

EMİRATES TE ORTALAMA BİR KABİNİN NE KADAR ÇALIŞTIĞINIDA BİLİYORUM ARKADŞIMDAN ,THY DE Kİ KM NİN NEKADAR ÇALIŞTIĞINIDA BİLİYORUM AYRICA EMİRATESTE GÖVDE AYRIMI YOK DİREKT BÜYÜK GÖVDEDEN BAŞLANIYOR FAKT TK DA DAR VE GENİŞ GÖVDE AYRI PERSONEL ÇALIŞIYOR HERKES BURADA KENDİ YORUMUNU YAPIYOR ELBETTE Kİ YAPABİLİR FAKAT İŞİN İÇİNDE OLMAYN VEYA HABER OKUYARAK BUNLARDAN KESİN SONUÇLAR ÇIKIRIP SANKİ 30 SENE BU İŞTE KARİYER YAPMIŞ GİBİ YORUMLARDA AÇIKCASI MANTIK DIŞI BULUYORUM AYRICA AÇIKLAMNIN ŞU KISMINI GÖZ ARDI ETMEMEK GEREK

“Yeni personel alımı yapmayacağız ama mevcut kadromuzu korumaya özen göstereceğiz. BU AÇIKLAMA DOĞRULTUSUNDA İLLAKİ AZALAN PERSONEL SAYISI OLACK ÇEŞİTLİ NEDENLERLE YEDEKLERDEN DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM BEN BU ŞEKİLDE YORUMLUYOR VE ÖYLE OLMASINI UMUYORUM

Hanım efendi gerçekten kusura bakmayın ukalalık etmek istemem belkide almıyacaklar evet mümkün evet ama kaos yaratmaya gerek yok thy nin bilançolarına kadar giriceğiz nerdeyse çok yorum yapan biri değilim buralarda fakat ne zaman bişey yazsanız diyorum ki allah allah bir bildiği var heralde o kadar emin ve net ifadeleriniz var o yüzden kusura bakmayın tekrardan mazur görün saygılar ( ben thy den prim günü sebebiyle olumsuz alıp herkesin alımlar bitti dediği bir zamanda sonradan buyrun gelin sizinle bir görüşelim diye davet edilenlerdendim ozaman da herkes ah vah karalar bağlıyordu bir günde değişti herşey mail attılar olumlu oldu dediler olumsuz bir durumdan yedeklere kaldım şimdi siz söyleyin ben umut etmiyim benim gibiler umut etmesinde kim etsin . bunun üstüne yorum yapmıyacğım :)

Bence sektörel bir gelişme sadece THY diyerek olayı sadece kurumlara indirgemek doğru değil. THY, Türkiye'nin en büyüğü onun yaptığı hamleler genel olarak Türkiye'de bulunan diğer sivil havacılık sektörlerine öncülük edecektir. THY, SunExpress'in ortağı olduğu için direkt olarak SunExpress'de aynı yoldan devam edecektir diye düşünüyorum. Pegasus'ta çok farklı olmaz. Güncel olarak SunExpress'in YKB'si zaten eski THY'nin YKB'si olduğu için SunExpress'te aynı düzende devam edeceği fikrindeyim. 2027 yılından önce alım olacağını düşünmek her ne kadar beni üzen bir durum olsa da söylentiler bu yönde görünüyor kıymetli arkadaşlar. Sizlere şahsi tavsiyem bir iş bulup işe girmeniz yönünde olur. Ben staj yaptığım yerden iş teklifi aldım ama Cadet için çalışacağımı belirtip reddettim hem yerime mühendis buldular hem de benim Cadet sürecem yandı. Bu süreci hayatınızın odağı yerine almaktan ziyade sizler için önemli olan bir proje gibi düşünmek daha iyi olabilir. Şimdi tecili bozdurup askerliğe gideceğim. Bu arada tamamıyle her şey kendi fikrimdir yapılan açıklamalar doğrultusunda. Kokpit için konuşuyorum diğer konularda detaylı bilgim yok. Anlamadığım tek nokta 2027 dahil mi yoksa sadece 2026 yılı için mi geçerli?

• Like
Tepkiler: Flyflyfly

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.