Pozisyon veya İlan Adı
THY Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
geçen seneye oranla bu sene anlık istihdam durumu sanki tekrar bir pandemi süreci olmuş gibi

Şu an birçok firma süreçlerini askıya almış ya da durdurmuş durumda. Operasyon tarafında ise mevcut personelin daha verimli kullanılması yönünde talimatlar gidiyor.

Personel açığı var mı? Var. Fakat mevcut süreç, yeni alımdan çok eldeki personelin daha fazla çalıştırılması şeklinde ilerliyor. Sektör önünü gördüğünde, pandemi sonrası dönemde olduğu gibi agresif alımlar tekrar gündeme gelebilir.
2026 kabin yedek adaylar için durum neolucak peki ? hiçbir açıklama bizlere yapılmadı iptal gibisinden

2026 kabin yedek adaylar için durum neolucak peki ? hiçbir açıklama bizlere yapılmadı iptal gibisinden
Ben de A ve B planları konusunda herkese katılıyorum ama bu süreci pandemiyle eşdeğer tutmanın da mantıklı olduğunu düşünmüyorum sonuçta ülkeler arası bir seyahat kısıtlaması vs yok turizm durmadı bir şekilde hareketlenecektir yaz dönemi ki ülkeler de bunu ister kimse ekonominin büyük bir gelir kaynağı olan turizmin durmasını istemez hâlâ şirketler büyümeye devam ediyor yapılacak istihdamların planlar dahilinden çok ihtiyaç yönünde ilerleyebileceği kanısındayım bu da daha anlık süeçleri getirebilir ama tamamen şahsi fikrim

‘alım yapmayacağız daha önceden aldığımız sayıyı koruyacağız’ açıklamanın özeti ve çıkarılması gereken anlam bu gibi

sistemin getirdiği bazı maaliyetler var örneğin her yıl yakıta bi bütçe ayrılıyor şimdi bu maaliyet arttığından optimizasyon yapıp alımlara harcayacaklarını artan giderlere kullanıyorlar en az üçüncü çeyrekte belli olur alım olup olmayacağı bu çeyrekte kâr açıklandı çünkü yakıtlar stokluydu savaşın bitmesi maalesef bozulan piyasaları veya teslimat slotlarını hızlandırmıyor yakıt ve piyasaların oynamasının etkisini önümüzdeki 3 aylık dönemde daha sert hissedeceklerini ve bundan korunmak adına yatırımları gözden geçirdikleri bi gerçek arkadaşlar yani demem o ki yaz sonuna kadar yedek veya değil beklemek zor çünkü her ne kadar limit diye diretsenizde çoğu km her ay en az 80 saat uçuyor program dengesizliğinden kaynaklı o yüzden ik müdürünün yaptığı açıklama ufak bir öngörü sağlıyor bizlere
emeklerimizin karşılığını umarım yıl bitmeden alabiliriz

evet yakıt maliyeti şu maliyeti bu maliyeti bunları anlarım fakat sanki bilet fiyatlarına yansıtılmıyormuş gibi bir algı oluşuyor bazı arkadaşların fikirlerine mantık çercevesinde katılamıyorum tk ne kadar şikayet etse de ne kadar kemer sıkma desede orta doğu havayollarından seken bütün asya yolcuları tk ya kaydırıldı en çok faydalannlardan biri tk idi ayrıca dubai havalimanı bombalandı bir kaç defa ona rağmen adamlar aynı şehirde bulunan diğer havalimanından kalkış yapıp yinede bazı seferleri aksatmadı bu kadar zararın için 1 ay sonra emirates te ilan ve alımlar devam ediyor sanki savaşa biz girmişiz gibi öldük bittik havasındayız gerçekten akıl tutulması

olay tamamen süreci doğru aneliz edebilmek ama şu belirsizlikte bekleyip sürenin dolmasındansa ‘operasyonel olarak gereklilik bulunmadığından süreciniz sonlandırılmıştır bir sonraki alımda geçerlilik tarihleri göz önüne alınarak kaldığınız aşamadan çağrılacaksınız’ deseler en azından bizlerde farklı yollara girebiliriz hepimiz birer maaliyet uzmanına, orta doğu stratejistine dönüştük şirketlerin emiratese bakarak rahat hareket edememesinin bir diğer sebebi bae nin nakit konumda bizden daha iyi olmaları ve kendi petrollerinin, jet yakıtlarının olması olabilir

olay tamamen süreci doğru aneliz edebilmek ama şu belirsizlikte bekleyip sürenin dolmasındansa ‘operasyonel olarak gereklilik bulunmadığından süreciniz sonlandırılmıştır bir sonraki alımda geçerlilik tarihleri göz önüne alınarak kaldığınız aşamadan çağrılacaksınız’ deseler en azından bizlerde farklı yollara girebiliriz hepimiz birer maaliyet uzmanına, orta doğu stratejistine dönüştük şirketlerin emiratese bakarak rahat hareket edememesinin bir diğer sebebi bae nin nakit konumda bizden daha iyi olmaları ve kendi petrollerinin, jet yakıtlarının olması olabilir
Haberi sosyal medyada yeni gördüm optimistic bir açıyla bakıyordum duruma fakat şu an ki durumda açıkça bir alım yapmayı düşünmediklerini söylemişler ben de hayırlısı olsun hepimiz için diyorum sadece…

• Like
Tepkiler: sunny
çok temelden konuşalım ozaman jet yakıtı için gerekli olan ham madde veya petrol her neyse neden fiyat yükseldi sebebi hürmüzün kapalı olması bütün problem buydu değil mi arkadşlar biz güney amerika da veya asyada mıyız iran bizim sınır komşumuz ayrıca bizim gemilerimizde haberlere göre gayet girip çıkıyordu ee tüpraşta bizde ben mi iyisimser düşünüyorum anlamdım burada en az zararsız çıkanlardan biri biz olmalıyız herkesle dosttuz avrupa bu kadar korkmadı doğalgaz ithal ediyor petrol ithal ediyor. ayrıca bae nasıl olsa paramız var biraz daha personel alalım diye hareket etmiyolardır arz talep varki operasyon büyüyor ki bu şekilde hareket ediyolar

• Like
Tepkiler: Tar1k
bu kadar uzun bir süreçten geçip üstüne bu kadar uzun bir bekleyişten sonra bu açıklama gerçekten hayal kırıklığı en azından yedekleri değerlendirmeleri gerekiyordu üzücü

• Like
Tepkiler: Canddyy
Savaşın havacılık sektörüne olan olumsuz etkilerinin elbette herkes gibi biz de farkındayız. Ancak en azından bizler gibi 'yedek' statüsünde bekletilen adaylara; mevcut haberlerin bizleri kapsayıp kapsamadığına dair resmi bir bilgilendirme maili atılmasını beklerim.

Böylece biz de kendimizi avutmak ya da belirsizlikle vakit kaybetmek yerine, önümüzü görebilir ve kendimize yeni bir yol haritası çizebiliriz. Belirsizlik, olumsuz bir cevaptan daha yorucu bence.

Umarım tüm bu söylediklerimiz boşa çıkar ve eğitimlerde denk gelip bu mevcut durumu inş. gülerek anımsarız arkadaşlar.

Hepimiz için hayırlısı olsun bakalım.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.