Merhaba,

Kronik rahatsızlıklar için daha önce de belirtildi herhalde alım olmuyor. Hepatit B için sorun teşkil eder mi? Daha önce Sabiha Gökçen'de 3 küsur sene çalıştım ve iş yeri hekiminin hiç bir şekilde problem olmayacağını belirtmesi üzerine giriş yapmıştım.
Açıkcası bunun kararını şirket hekimi karar vereceği için tam birşey diyemem ama şirkette kronik rahatsızlığı olan bir kaç kişiyle tanışmıştım -deri zührevi, astım vb-. Girdikten sonra mı yoksa girerken de öyleler miydi bilmiyorum.
Peki yolcu hizmetleri olarak sizin maaslarınız kacı buluyor? Ayrıca en merak ettigim sorulardan biri vardiyalarınız cok mu agır gecıyor offlarınız yeterli sayıda oluyor mu tesekkurler @isttgsyhm
Maaşlar için 2 3 kıstas var: ön lisans lisans yüksek lisans ve yds. Ve çift maaş hesaplanması. Bunlardan herhangi birisinden mezun isen alacağın ücret ona göre dengeleniyor. Şirket yhm pozisyonlarında çalışanlara 1.senesini doldurunca çift maaşı tanımlıyor. 3 ay çalışıp 4. Ayın maaş gününde senin hesabına yatırıyor. Normal maaşın 27 ila 30 bin tl arasında bir ücreti hakediyorsun ama çift maaş kavramını hesaplarsan aylık 36bin tl kazanıyor görünüyorsun. Bu iş biraz karışık girersen umarım anlarsın :D

Vardiyalar açıkcası bir gün bir günü tutmaz ama kışın hava muhalefeti, sistemsel problem, iptaller dışında sakin geçer. Yazın malum tatil sezonu olduğu için yoğun ve dolu geçer. Ayrıca çalıştığın birimde buna etkili faktör. Mesela business yolcularls ilgilenen birim genellikle yatıştır ama oranında kendine göre zorluğu oluyordur tam bilgim yok.

Off kısmı şöyle söyleyebilirim; son gececilik dediğim vardiyada çıkışı izinli oluyoruz ve sabahına evde uyuyarak izine başlıyoruz ama bu sana bağlı. Az uyuyup günü kullanırım da diyebilirsin veya yurtdışına çıkarsın iznini öyle değerlendirirsin

• Like
Tepkiler: Nurellamm
merhaba arkadaşlar.

şuan şirkette aktif olarak çalışan birisiyim. buraya konu açmam doğru olmayabilir hatta şirket tarafından kaldırılabilir ama sizler ilerleyen zamanda benim çalışma arkadaşım da olabilirsiniz :)
Bu konu altında sizlerin KURALLAR ve SAYGI çerçevesi içinde, TGS ismini zedeleyecek veya karalayacak soruları sormadan, sadece merak ettiklerinizi cevaplamaya çalışacağım.

teşekkürer
Merhabalar, 6 ay sonunda kadroya alınma ihtimalimiz nedir ortalama kaç kişi alınır kadroya sizce? Ve alınma ihtimalimiz neyin iyi olmasına bağlı ? Teşekkürler

Açıkcası bunun kararını şirket hekimi karar vereceği için tam birşey diyemem ama şirkette kronik rahatsızlığı olan bir kaç kişiyle tanışmıştım -deri zührevi, astım vb-. Girdikten sonra mı yoksa girerken de öyleler miydi bilmiyorum.

Maaşlar için 2 3 kıstas var: ön lisans lisans yüksek lisans ve yds. Ve çift maaş hesaplanması. Bunlardan herhangi birisinden mezun isen alacağın ücret ona göre dengeleniyor. Şirket yhm pozisyonlarında çalışanlara 1.senesini doldurunca çift maaşı tanımlıyor. 3 ay çalışıp 4. Ayın maaş gününde senin hesabına yatırıyor. Normal maaşın 27 ila 30 bin tl arasında bir ücreti hakediyorsun ama çift maaş kavramını hesaplarsan aylık 36bin tl kazanıyor görünüyorsun. Bu iş biraz karışık girersen umarım anlarsın :D

Vardiyalar açıkcası bir gün bir günü tutmaz ama kışın hava muhalefeti, sistemsel problem, iptaller dışında sakin geçer. Yazın malum tatil sezonu olduğu için yoğun ve dolu geçer. Ayrıca çalıştığın birimde buna etkili faktör. Mesela business yolcularls ilgilenen birim genellikle yatıştır ama oranında kendine göre zorluğu oluyordur tam bilgim yok.

Off kısmı şöyle söyleyebilirim; son gececilik dediğim vardiyada çıkışı izinli oluyoruz ve sabahına evde uyuyarak izine başlıyoruz ama bu sana bağlı. Az uyuyup günü kullanırım da diyebilirsin veya yurtdışına çıkarsın iznini öyle değerlendirirsin
İstanbulda 1 gün izin var sanırım ama kurul mülakatında bize 2 gün tatil olacağını, haftayı 8 günden değerlendirdiklerini söylediler. Bu dediğim antalya istasyonu için tabi.

Merhabalar, 6 ay sonunda kadroya alınma ihtimalimiz nedir ortalama kaç kişi alınır kadroya sizce? Ve alınma ihtimalimiz neyin iyi olmasına bağlı ? Teşekkürler

6 ayda yapmanız gereken minimum seviyede hasta olup işe gelmeyd gayret göstermek :D şirket rapor durumlarına çok takılabiliyor ama burda 1 kişinin bile önemi olduğundan dolayı. Tabi özel durum ayrı o tip durumlarda izin sağlıyorlar. Diğer yandan işin işleyişini çalıştıkça görüyorsunuz. Ne kadar az hata yaparsanız yöneticiler sizin hakkınızds yararlı geri dönüş yapıyor üst birimlere

• Like
Tepkiler: Ezgidmrts
merhaba arkadaşlar.

şuan şirkette aktif olarak çalışan birisiyim. buraya konu açmam doğru olmayabilir hatta şirket tarafından kaldırılabilir ama sizler ilerleyen zamanda benim çalışma arkadaşım da olabilirsiniz :)
Bu konu altında sizlerin KURALLAR ve SAYGI çerçevesi içinde, TGS ismini zedeleyecek veya karalayacak soruları sormadan, sadece merak ettiklerinizi cevaplamaya çalışacağım.

teşekkürer
İzmir hakkında bilginiz var mı acaba kaç kişi alınacak bunlardan tahmini kaç kişi dönemsel olur ayrıca bunlar dışında ekstra bildikleriniz varsa da aydınlatırsanız güzel olur

İzmir hakkında bilginiz var mı acaba kaç kişi alınacak bunlardan tahmini kaç kişi dönemsel olur ayrıca bunlar dışında ekstra bildikleriniz varsa da aydınlatırsanız güzel olur

İzmir hakkınds hiç bilgim yok maalesef ama oradaki uçuş operasyonuna göre eleman alırlar. Orası da 2.hub olarak geçiyor ve farklı hava yolları da var

Ek olarak yaptıgınız yabancı havayolalrından supervisorluk vs prim alıyor musunu peki

Supervisorluk iki durumda var: çalıştığın şef seni supervisor ilan edebilir ama sorumlu memur ünvanını hakettiğin anlamına gelmez. Sadece sana verilen görev bölgesindrn sorumlusundur. Sorumlu memur ise şef olmadiği zaman yerine bakan kişidir. Bu kişide direkt apron kartında sorumlu memur yazar. Bu kişinin maaşı diğerlerinden farklıdır ama çok uçurum yok. Prim muhabbeti farklı. Yabancı havayollarına hizmet verdiğimiz firmalsr var ama prim bundan bağımsız. Biz en fazl Türk Hava Yolları'na hizmet veriyoruz. Patron o

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.