Boy kilo, dövme yara izi, İngilizce mülakatı geçtim. Kurul sonucunu bekleyeceğim.
İngilizce mülakat gerçekten konuşma havasında ve söylediklerinize göre gelişiyor. İngilizce mülakatım; nasılsın günün nasıl geçiyor, mülakattan sonra planın var mı ne yapacaksın? Farklı bir şehirde ailemle yaşadığımı ve çalıştığımı ve akşam döneceğimi söyledim. Ne yazık ki ailemle yaşıyorum dediğim için Neden dendi. Ben de o şehirde doğup büyüdüğümü ve okuduğumu, artık farklı bir şehirde yalnız yaşamak istediğimi söyledim. Yalnız yaşadığında ne farklı olacak diye soruldu açıkladım. Ev işleri ile aran nasıl denildi. İyi ve yemek yapmayı çok seviyorum dedim. Yapmayı en sevdiğin yemek nedir ve İşinde en zorlandığın şeyler neler? Şeklinde ilerledi. Gerçekten karşınızdakini anlıyor musunuz ve mantıklı cevaplar verebiliyor musunuz diye bakılıyor. Konuyla ilgili konuşabildiğiniz kadar konuşun. Örnekler verin.
Kurul mülakatım; nasılsın günün nasıl geçiyor sence? Önceki işini çok ilgili anlattın neden bu işe geçmek istiyorsun? Çok sakin görünüyorsun ama seni ne sinirlendirir? Önceki işlerinden örnek verebilir misin seni zorlayan bir duruma? Kabin memuru olursan yaşından dolayı senden genç kişiler senin üstün olabilir bu durum seni nasıl etkiler diye soruldu.
Herkese bol şans diliyorum