Evet aynen tgsden kendi bünyesine alıyor tgs olsun tk olsun bunlar kendi içlerinde döneryhm olarak değilde harekatçı olarak thy ye geçebiliyoruz diye biliyorum doğru mudur. Thy tgs den dönem dönem kendi bünyesine alım yapıyormuş
Evet aynen tgsden kendi bünyesine alıyor tgs olsun tk olsun bunlar kendi içlerinde döneryhm olarak değilde harekatçı olarak thy ye geçebiliyoruz diye biliyorum doğru mudur. Thy tgs den dönem dönem kendi bünyesine alım yapıyormuş
Haklı Bi isyan admin gerçekten ülkenin geldiği hale bak Ahmetin kapısını yumruklayacagim dediği yerde bittim ilk geldiğinde bence çok güzel şovunu yaptı gözleri boyadi herkes başkan başkan dedi ne oldu şimdi ise kaşıkla verip kepçeyle alıyor vallahi gelen gideni aratıyorBir kabin memuru şu şekilde isyan etmiş;
Ah ah keşke biraz da olsa bazı şeyler degisseAh bu tanıdıklar olmasa keşke o zaman herkes hak ettiği yerde olurdu![]()
Evet aynen öyle thy tgsden alıyor ama benim arkadaşım tgsye girdi 2 ay çalıştı sonrasında tkda yhm oldu yani demem şudur ki yolunu bulan girer kimse senin yok 5 dil biliyosun yok 8 sene bu şirkettesin demez tk olsun tgs olsun bu şirketlerde çok adam kayırma olur hak hakka teslim edilmez yani ama sizce bu 2 şirkette bu durum neden yaşanıyor Bi düşünün üniversitedeki hocamız bize şöyle demişti tgsden alım yapar tk ama 3 sene tgsde çalışmış olmak şartı arar sonrasında sinavla alır demisti tabi bu olması gerektiği söylemiş oldu sonra bize iç yüzünü anlattı bunu burda anlatmicam ve sektöre girdiğimde dahada iyi anlamış oldum çok hak yiyorlar hesabını veremezler yazık15 yıllık yolcu hizmetleri memurları var. Thy içeriden personel alımı yapıyor ancak iki yıl deneyim istiyor. İki yıl deneyim ile de geçmek zor çünkü sahanın tozunu yutmuş 7-8 yıllık personeller var. 2 dil değil 5 dil bilen ama arrivalda uçak kapısında fazla kabin bagajı etiketleyen personeller var. Firmada herkes yerinde değerlendirilemiyor maalesef.
Ülke ekonomisinin en kötü olduğu zamanda başkanlığa geldi ve personele çokça ikramiye dağıttı. Öncelerinde böyle şeyler yoktu. Maalesef maaşlar ülke şartlarının elverdiği düzeyde arttırılabiliyor. Yani bazen yapacak bir şey maalesef olmuyor.Haklı Bi isyan admin gerçekten ülkenin geldiği hale bak Ahmetin kapısını yumruklayacagim dediği yerde bittim ilk geldiğinde bence çok güzel şovunu yaptı gözleri boyadi herkes başkan başkan dedi ne oldu şimdi ise kaşıkla verip kepçeyle alıyor vallahi gelen gideni aratıyor
Peki admin idari kısımlara nasıl girilir? T0rpil mi devreye giriyor bu kısımda?Ülke ekonomisinin en kötü olduğu zamanda başkanlığa geldi ve personele çokça ikramiye dağıttı. Öncelerinde böyle şeyler yoktu. Maalesef maaşlar ülke şartlarının elverdiği düzeyde arttırılabiliyor. Yani bazen yapacak bir şey maalesef olmuyor.
Bu arada kabin olsun yolcu hizmetleri olsun bunlar bir vasıf kazandırmıyor. Yani yaptığınız işin dışarıda bir karşılığı yok. Havalimanından çık birine ben 10 yıl kabin memurluğu, yolcu hizmetleri memurluğu yaptım de eee banane der. Bir kafede garson olarak bile işe almazlar.
Yukarıdaki mesajımda yazmıştım. Bu sektörde idari işler dışında geçirdiğiniz süre tamamen çöp oluyor. Size bir vasıf kazandırmıyor. İdari personeller ve yöneticilerin gözünde de sadece uçak içerisinde yiyecek içecek servisi yapan personel veya yolcuya iki tuşa basıp biniş kartı veren personel olarak gözüktüğünüz ve sizden 50 bin tane olduğu için bir değeriniz olmuyor.
tgs den thy ye geçenler idari/operasyonel birime geçiyor geneldePeki admin idari kısımlara nasıl girilir? ****** mi devreye giriyor bu kısımda?
İlan açıyorlar memurluk veya mühendislik bu şekilde girebiliyorsunuz. Farklı yollar da vardır ancak benim bilgim yok. Zaten instagram ve forum sitesinin kuruluş amacı kim nereye nasıl giriyor anlayabilmek. Daha düne kadar kimse sürecini takip edemiyordu başvuruyordun başvurun uzay boşluğuna düşüyordu şimdi en azından insanlar süreçlerini takip ediyorlar.Peki admin idari kısımlara nasıl girilir? T0rpil mi devreye giriyor bu kısımda?
Göreve ilk basladigi zamanlar işte Her yeni gelen ilk başta şovunu yapar admin.havacilik sadece limandan ibaret değildir havacılık alanında bir sürü sirket vardri ve havacılık sadece yhm ve host ve hostestende oluşan Bi kavram değildir bunun kargosuda vardır ordan çık kargoyada girebilirsin misal ve zaten dil olduğu sürece isteyen her yerde işini bulabilir dile çok yatırım yapılıyor ve getiriside iyidirÜlke ekonomisinin en kötü olduğu zamanda başkanlığa geldi ve personele çokça ikramiye dağıttı. Öncelerinde böyle şeyler yoktu. Maalesef maaşlar ülke şartlarının elverdiği düzeyde arttırılabiliyor. Yani bazen yapacak bir şey maalesef olmuyor.
Bu arada kabin olsun yolcu hizmetleri olsun bunlar bir vasıf kazandırmıyor. Yani yaptığınız işin dışarıda bir karşılığı yok. Havalimanından çık birine ben 10 yıl kabin memurluğu, yolcu hizmetleri memurluğu yaptım de eee banane der. Bir kafede garson olarak bile işe almazlar.
Yukarıdaki mesajımda yazmıştım. Bu sektörde idari işler dışında geçirdiğiniz süre tamamen çöp oluyor. Size bir vasıf kazandırmıyor. İdari personeller ve yöneticilerin gözünde de sadece uçak içerisinde yiyecek içecek servisi yapan personel veya yolcuya iki tuşa basıp biniş kartı veren personel olarak gözüktüğünüz ve sizden 50 bin tane olduğu için bir değeriniz olmuyor.
Arkadaşlar kayırma iddiası havaciligin her yerinde vardır siz saniyomusunuz ki şimdi bu alınacak olan yhmlerin bazılarında kayırma iddiası olmadığını en çok torpilin olduğu yerdir o yüzden şu torpilsiz alınacak olanlar 2 ay iş başı egitim varmis ya hani gözlerini 4 acsinlar haklarını yedirmesinlerPeki admin idari kısımlara nasıl girilir? T0rpil mi devreye giriyor bu kısımda?
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.