Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Tabii ki anlatayım hocam, 07.04.2026 open day’a katılım sağladım (fakat ondan önce video assessment için de başvuruda bulunmuştum o süreci tamamladıktan sonra etihad’dan mail aldım open day için) video assessment day hâlâ “in progress”görünüyordu bu süreçte. Open day’de fark ettiğim bazı anektodları paylaşayım.

Prezentabıl görünen, iletişebilen ve talkative olmanıza çok önem veriyorlar talkative kısmı recruiter için değil etrafınızdaki ve grubunuzdaki insanlardan bahsediyorum. İngilizceniz istediği kadar muazzam olsun karakterimizin önüne geçemiyor onlar için, benim ilk recruiterim hepimizi neredeyse 30 saniye tanıdı göz teması kuruyordu sürekli gülümsedim ve konuşurken ellerim hiçbir zaman birbirine bağlı değildi çok stresli olmama rağmen yaklaşımı beni çok rahatlattı.

Bizden yanımızda oturan kişiyle 3 dakika boyunca sohbet etmemizi ve sonrasında recruiter a yanımızdaki arkadaşımızı anlatmamız istendi bu aşama çok önemli çünkü insan ilişkilerini görmeye çalışıyorlar, sonrasında qr code okuttuk ve bir cv çıktı önümüzde sizden hizmet sektöründe çalışmış olmanız bekleniyor, İngilizce seviyeniz kendinizi ifade edebilmeniz ve insanlara ne kadar yardımcı olabileceğiniz ölçüsünde değerlendiriliyor sizden akademik düzey bir İngilizce beklemiyorlar…

Sonrasında evlerimize gittik orada işimiz 1 saat bile sürmedi akşam 19:00 da final interview mesajı için olumlu ya da olumsuz dönüş geleceği söylendi bana 18:59 da olumlu mesajı geldi, sonra sabah 9 du benim grubum yaklaşık 70 kişiydik gruplar 6 kişilikti grup bir grup iki olarak tüm recruiterları gruplara ayırmışlar mailde grubunuz yazıyor pdfin en alt kısmında 3 dosya ekliyorlar recruiter’ım türk bir hanımefendiydi, çok anlayışlı ve sakindi grup çalışmasından önce projeksiyondan bir oyun açtılar biz qr code ile oyuna bağlandık etihad ile alakalı önemli sorular vardı bir fotograf vardı ve uçağın hangi tip uçak olduğu sorulmuştu, etihad’ın anlamı ne diye sorulmuştu etihad’ın ceo su sorulmuştu ve havacılık terimleri sorulmuştu bunlar aslında final interview mailinde en altta dosya halinde sizlere gönderiliyor bir nevî ev ödevi veriyolar :)

Sonrasında grup etkinliği başladı ilk başta kendinizi tanıtmanız isteniyor bir dakikalık süreçte, etkinlikten önce konusu geçen promote ve bazı havacılık terimlerini grup içinde 10 dakika tartışıp fikirlerimizi belirtmemiz istendi bir tane writer seçtik o kağıda söylediğimiz her şeyi not etti ve sonrasında recruiter geldi kendi aranızda konuştuğunuz şeyleri öğrenebilir miyim diye sordu, biz de notlarımızı recruiter ile sırasıyla paylaştık, grup içindeki davranışlarınıza insanları domine etmemeye ve ılımlı biri olmaya özen göstermenizde fayda var ve motive edici olmalısınız…

Sonrasında boy ölçümü oldu listemiz nasılsa sırayla alındık ve boyu kısa olanlara bu belirtiliyor. Ardından tattoo ve piercing kontrolü oluyor dress code olduğu için kızlar siyah ince çorap giymeyin yoksa benim gibi çıkarmak zorunda kalırsınız 😅 Bacaklarınızın görünen yerlerine bakıyorlar kollarınıza boynunuza ve manicure ünüze bakıyorlar… erkekler için de aynı şekilde üniformada belli olacak bir tattoo piercing scar olmamalı kulağınızdaki delik 2 den fazla olmamalı kadın ve erkekler için…

Çok fazla yazdım ve yoruldum umarım yeterli doneler vermişimdir hepinizi kucaklıyorum ve başarılar diliyorum 🫠🫂
bu bahsettiğiniz yanınızdaki arkadaşınızla konuşup anlatmanızı ilk gün mü istediler doğru mu anladım? ben oradayken böyle bir şey yapılmadı anlam veremedim

bu bahsettiğiniz yanınızdaki arkadaşınızla konuşup anlatmanızı ilk gün mü istediler doğru mu anladım? ben oradayken böyle bir şey yapılmadı anlam veremedim
Evet ilk gün open day’de 09:00’da ki gruptaydım sanırım öğlen grubundaydınız bazılarına kendisini anlatmasını istemişler.

Final interview’a kadar kaldım, recruiter akşam 21:00’da olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüş yapılacağını söyledi fakat şu an sabah 09:33 ne zaman bu mail gelecek bilmiyorum şehir dışından geldim babamı da peşimden sürükledim ikimizin de içi içini yedi şu mail ne zaman gelecek, benim gibi bir şey yaşayan var mı😫
Merhaba sizin gibi mail gitmeyen bir aday bugün kontrol etmek için gelmişti, aslında final interview için onay almış ama nedense mail gitmemiş ve listede de ismi yoktu, recruiterlar bu kişiyi de sürece dahil ettiler ve final interview’ini gerçekleştirdi. Siz bir haber alabildiniz mi?

Final interview’a kadar kaldım, recruiter akşam 21:00’da olumlu ya da olumsuz olarak geri dönüş yapılacağını söyledi fakat şu an sabah 09:33 ne zaman bu mail gelecek bilmiyorum şehir dışından geldim babamı da peşimden sürükledim ikimizin de içi içini yedi şu mail ne zaman gelecek, benim gibi bir şey yaşayan var mı😫

Evet ilk gün open day’de 09:00’da ki gruptaydım sanırım öğlen grubundaydınız bazılarına kendisini anlatmasını istemişler.
Merhaba bende saat 10.00 daki gruptaydım bende böyle birşey görmedim

Merhaba sizin gibi mail gitmeyen bir aday bugün kontrol etmek için gelmişti, aslında final interview için onay almış ama nedense mail gitmemiş ve listede de ismi yoktu, recruiterlar bu kişiyi de sürece dahil ettiler ve final interview’ini gerçekleştirdi. Siz bir haber alabildiniz mi?
Ben final interview sonrası bu durumu yaşadım ve mail gonderdim hâlâ cevap alamadım şehir dışından geldiğim için dün Ankara’ya döndüm mail bekliyorum hâlâ anlayacağınız.

Merhaba, olumlu geçen bir aday olarak hangi bölüm mezunusunuz ve kaç dil biliyorsunuz
Arapça Farsça İngilizce ve Türkçe dillerini biliyorum sivil havacılık ve kabin hizmetleri mezunuyum. Bu arada başarılar diliyorum, final interview sonrası olumlu mesaj aldınız sanırım sizin adınıza çok sevindim Allah yolunuzu açık etsin🤲🏻

Arapça Farsça İngilizce ve Türkçe dillerini biliyorum sivil havacılık ve kabin hizmetleri mezunuyum. Bu arada başarılar diliyorum, final interview sonrası olumlu mesaj aldınız sanırım sizin adınıza çok sevindim Allah yolunuzu açık etsin🤲🏻
Ben de Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca ve Arapça biliyorum. Fakat, "olumlu" derken sizi kastetmiştim. Bölümünüz gayet güzel; ben de İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Umarım kabin memuru olup kariyerinize renk katarsınız, başarılar diliyorum 💐

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.