Pozisyon veya İlan Adı
çelebi yer hizmetleri
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Genel yetenek sınavı 40 dk falan, sınav genelde şablon üzerine ilerliyor, mesela bi uçak bileti görseli veriyor ve aynısını aşağıdaki şıklardan bulmanı istiyor, dikkate dayalı bi sınav yani anlayacağınız, biraz da matematik soruları vardı tabii, eğer sınavı geçerseniz ingilizce sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz ve direkt girebiliyorsunuz, genel yeteneği geçemezseniz ing sınava giremiyorsunuz sanırım.
İngilizce nasıldı acaba

İngilizce sınavı havacılık ingilizcesi mi yoksa daha genel miydi acaba? Perşembe günü gireceğim bende ne çalışmamı önerirsiniz?
Genel İngilizceyle yapabileceğiniz bir testti. Diyalog soruları ve paragraf sorularında havacılık ana fikrinde metinler vardı sadece ancak bunu da dediğim gibi genel İngilizceyle yapabilirsiniz. İngilizce seviyeniz tam olarak nedir acaba? Nelerde iyisiniz ya da kötüsünüz? Bunları söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim aslında.

Genel İngilizceyle yapabileceğiniz bir testti. Diyalog soruları ve paragraf sorularında havacılık ana fikrinde metinler vardı sadece ancak bunu da dediğim gibi genel İngilizceyle yapabilirsiniz. İngilizce seviyeniz tam olarak nedir acaba? Nelerde iyisiniz ya da kötüsünüz? Bunları söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim aslında.
İngilizce seviyem çok iyi değil malesef A2-B1 arasında bi yerdeyim temel cümleleri anlayabiliyorum. Havacılık mezunu olduğum için havacılık terimlerine hakimim fakat neredeyse 6 yıldır hiç ingilizce pratik yap

İngilizce seviyem çok iyi değil malesef A2-B1 arasında bi yerdeyim temel cümleleri anlayabiliyorum. Havacılık mezunu olduğum için havacılık terimlerine hakimim fakat neredeyse 6 yıldır hiç ingilizce pratik yap
Yani o zaman şunu söyleyebilirim, kelime soruları çalışabileceğiniz şeyler değil ancak yine de temel phrasal verbslere çalışmanızı önerebilirim. Ayrıca tense ve if yapılı cümleler konularını gözden geçirmenizi öneririm. Diyalog soruları için YDT diyalog örnek soru diye bakabilirsiniz internetten. Kolay sorular oluyor onlar genelde zaten ve şıklar direkt kendini açık ediyor ancak bir göz aşinalığı olması adına iyi olabilir. Cloze test mantığını biliyor musunuz bilmiyorum ama kelime, preposition (edat) ve phrasal verbs karışık oluyor ve bir paragrafta bu soruları boşluk vererek doldurmanızı istiyorlar. Ben lisedeyken hiç sevmezdim ama buradaki zor değildi o kadar. Zaten soru sayısı da fazla olduğundan ve bol bol da vakit olduğundan yapabileceğinizi düşünüyorum. Stres yüzünden İngilizce sınavında stres olmamaya çalışın, o an kafanız almıyorsa geçin direkt en sonunda tekrar bakarsınız. Başarılar şimdiden

Yani o zaman şunu söyleyebilirim, kelime soruları çalışabileceğiniz şeyler değil ancak yine de temel phrasal verbslere çalışmanızı önerebilirim. Ayrıca tense ve if yapılı cümleler konularını gözden geçirmenizi öneririm. Diyalog soruları için YDT diyalog örnek soru diye bakabilirsiniz internetten. Kolay sorular oluyor onlar genelde zaten ve şıklar direkt kendini açık ediyor ancak bir göz aşinalığı olması adına iyi olabilir. Cloze test mantığını biliyor musunuz bilmiyorum ama kelime, preposition (edat) ve phrasal verbs karışık oluyor ve bir paragrafta bu soruları boşluk vererek doldurmanızı istiyorlar. Ben lisedeyken hiç sevmezdim ama buradaki zor değildi o kadar. Zaten soru sayısı da fazla olduğundan ve bol bol da vakit olduğundan yapabileceğinizi düşünüyorum. Stres yüzünden İngilizce sınavında stres olmamaya çalışın, o an kafanız almıyorsa geçin direkt en sonunda tekrar bakarsınız. Başarılar şimdiden
Evet cloze testler en sevmediğim benim de ama söyledikleriniz ilaç gibi geldi gerçekten çok sağolun 🙏🏻😌

Ben de perşembe günü gireceğim ama giren arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla pek zor değilmiş (genel yetenek için konuşuyorum) genel yetenekten sonra ingilizce sınavı açılıyormuş otomatik olarak. Bugün girerseniz ne sorduklarını buraya da yazabilir misiniz özellikle ingilizce için
ingilizce havacılık ing gibi ve paragraflar da var genellikle grammar ağırlıklı

Çelebi - Genel Yetenek Testi
check
1 defa yapıldı
Sınava katılımınız için teşekkür ederiz!

sanırım başarısız oldum süre çok azdı

Eğer otomatik ingilizce sınavı açılmadıysa muhtmeelen barajı geçemediğiniz için sınav ingilizce aşamasına geçmedi.

• Like
Tepkiler: bubuf

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.