Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot (II. Pilot Aday Adayı)
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Yani ben de anlamadım açıkçası. Bu büyük bir şirket. Yolcu kitlesi ve uçuş ağı sadece orta dogudan ibaret degil ki? Pilot ihtiyaci her zaman yok mu? Ben de kabin icin bekliyorum ama anlam veremedim
Mevzu ortadoğu değil ki sadece. Mazot 85 i gördü. Ateşkesde 72 ye indi. Jet yakıtını da etkiliyor durum haliyle biletler tavan. Herşeyin fiyatı etkileniyor. Şuanda %25-30 arası rezervasyon iptali var Türkiye de. 70 milyar dolar kaldırıyor bu ülke senede Turizmden %30 kayıp 20 milyar doların üzerinde. Herkes nasibini alıyor buradan işte.

• Like
Tepkiler: KaptanPilotNaak
Arkadaşlar, tabii ki savaş büyük etken ama, yeni yönetim kurulunun, CADET programları ile alakalı tutumu daha farklı olabilir mi? Bu programın yerine başka şekilde pilot istihdam etmek veya filo olarak büyümeden ziyade, daha verimli ve ekonomik tutum gibi?
Kurul mülakatı için tarih beklerken bu maili almak da emekleri heba ediyor gibi :)

• Like
Tepkiler: Canddyy ve tyrkae
Arkadaşlar, tabii ki savaş büyük etken ama, yeni yönetim kurulunun, CADET programları ile alakalı tutumu daha farklı olabilir mi? Bu programın yerine başka şekilde pilot istihdam etmek veya filo olarak büyümeden ziyade, daha verimli ve ekonomik tutum gibi?
Kurul mülakatı için tarih beklerken bu maili almak da emekleri heba ediyor gibi :)
Emin olduğum tek şey milyonlarca lira altyapı harcaması yapılan cadet programının tamamen iptal edilmeyeceği. En fazla olacak olan şey 2024ten sonra cadet lehine kayan ibrenin, savaş sonrası dönemde tipsiz pilotlar lehine kayması olur.

Pegasus da iptal etti deniyor. Bu arada az önce kurul onay mailim geldi :) ama süreç iptal

• Like
Tepkiler: anemployee
Geçerlilik süresi dökümanından bahsedilmiş ama o dökümanı bulamadım. Dökümanı yada yazılanları paylaşabilir misiniz?

Pegasus da iptal etti deniyor. Bu arada az önce kurul onay mailim geldi :) ama süre

Pandemide yaş sıkıntısından dolayı süreçte olanları mağdur etmemişler diye biliyorum bu konu hakkında emin olmak lazım. Mesela gelecek yılda bu süreçte olup sadece yaştan dolayı tolera edilebilir siye düşünüyorum.
Pandemide böyle bir mağduriyetin giderildiğini nereden biliyorsunuz? Elinizde buna dair herhangi bir kaynak ya da eski bir ilan var mı?

Pandemide yaş sıkıntısından dolayı süreçte olanları mağdur etmemişler diye biliyorum bu konu hakkında emin olmak lazım. Mesela gelecek yılda bu süreçte olup sadece yaştan dolayı tolera edilebilir siye düşünüyorum.

Gerçi ‘süreçte’ diye belirtmişsiniz ama ortada artık bir süreç kalmadı. Zaten yeniden başvuru yapılıp yeni sürece dahil olunması gerekiyor. İnsanların, filo beklerken süreçlerinin iptal olmuş olması gerçekten çok üzücü.

• Like
Tepkiler: Canddyy

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.