Öylemi Genelde okuduğum araştırdığım kadarıyla 1 ay kadar sürebiliyormuş Ama sizin dediğinizde tabi ihtimaller dahilinde O kadar bekletmezler yinede umarım Yorumunuz çok açıklayıcı olmuş teşekkürler aydınlattığınız için
Sonucu 60 günden daha fazla zamanda gelenler var. Ortalama 40 günde gelenler de var. Sabir 🙏
Hadi ya O kadar süren olmuş mu Neyse beklicez artık Hayırlısı

umarim zamli maaslar deger ve isteyen degecek sekilde girer. bu meslege eskiden avukatlik meslegini bile birakip gecenler olurdu tabi thy ye. sartlari gercektn zor arkadaslar ama eski bol kazanclaflr yok ancak piyasaya gore yine yukarda kalir maaslar iyi dusunmek lazim her turlu
Benim hocam Thy için şimdi teklif gelse Doç. bırakıp giderim demişti birkaç ay önce 😂 Tâbi Thy'ye yazınca yazmak istedim 🙏

Havacılık sektörüne sıfır tecrübeyle girecek kişi bence bir anlamda balık tutmayı öğrenecek ki sonralarda tuttuğu balık karnını doyursun. Maaş ne olursa olsun tecrübe sahibi olduktan sonra kimse sana silah zoruyla çalıştığın şirkette kalmanı da söylemez. Beğenmiyorsan, fiyatlar az geliyor veya yan haklardan memnun değilsen başvurursun daha güzel şirkete uygun görülürsen zaten girersin. Eğer ilk başta sunulan şeyler saçma veya yetersiz geliyorsa zaten çekilir başka kulvarlarda kendine bir yer aramaya başlarsın. İşe girmeyi bırak bir haber gelsin diye insanlar her gün maillerini kontrol ediyorken burada yazılan şeyler trajikomik gerçekten. İnsan kendinden ödün vermeli ki emek verdiği şeylerin değeri olsun. Umarım herkes için olumlu sonuçlanır, hakkımızda hayırlısı.

muhtemelen baska islerde de hic bi tecrubeniz bilginiz yok gayet net anlasiliyor bu durumunuz… deneyimsiz biriyseniz 60 k ucreti hayatta hic bir yerde zaten kazanma sansiniz yok… belki o 60 k yi size vermezler bile bu istede… :) kac dil biliyorsunuz ?? yuksek kazanan meslek hosteslik degil… pilot, kaptan vs . olman lazim onun icin. komik yorumlar gercekten.. turkiyenin sartlarindan haberiniz yok 60 k yi begenmiosunz yeni baslayacak olarak….eskiden her meslekteki normal bi calisan birseyler alabiliyordu… sdce hosteslikte degil diger islerde de.. artik ev araba almak her kesim icin zor artk… 60 k yi begenmeyen deneyimsiz birini IK ci olsam direk elerdim… asgari ucret civarlarinda da yapilacak bir meslek degildir hosteslik ne verirlerse okey diyenler de olmasin hostes… umarim vizyon sahibi insanlar secilir…
Eskiden ekonomi daha iyiydi insanlar daha kolay alabiliyordu 60K olup olmamasıyla alakası yok bence. Gayet iyi para

Eskiden ekonomi daha iyiydi insanlar daha kolay alabiliyordu 60K olup olmamasıyla alakası yok bence. Gayet iyi para
hayir, diger mesleklere gore daha kazancliydi hemde alim kolayligi vardi eskiden. avukat veteriner hatta bazi doktorlar bile thy de hostes olmayi tercih ediyorlardi kendi meslekleri yerine bu yuzden daha cok kazandirdigi icin hemde dunyayi gorme sanslarida oluyordu.

hayir, diger mesleklere gore daha kazancliydi hemde alim kolayligi vardi eskiden. avukat veteriner hatta bazi doktorlar bile thy de hostes olmayi tercih ediyorlardi kendi meslekleri yerine bu yuzden daha cok kazandirdigi icin hemde dunyayi gorme sanslarida oluyordu.
ayrica yeni baslayan 60 k yi alamaz ajette, ki bu rakkami bile begenmeyenler var komik bir sekilde… 60 k turkiye sartlarina gore iyi bi rakkamdir

Daha önce sunexpress de kısa süre çalışmış bir arkadaşınız olarak yorum yapayım uçaya başlamadan yaptığınız maaş hesaplamaları çok gerçekçi olmuyor, shgm max uçabileceğiniz süreyi 100 saat olarak belirliyor ki şirket sizi özellikle sezonda max’umda uçuruyor zaten. Ancak duty time ve flight time aynı şey değil. Göreve min.1 saat önceden başlayıp uçuşun bitişinden 30 dk sonraya kadar görevli sayılıyorsunuz bu saatlerde ücrete tabi. Tabi aynı şey ajet için geçerli olur mu bilemem ayrıca uçak içi satışlardan da gelir elde edeceksiniz. Ayrıca nöbet görevleriniz olursa bu saatler de uçuş kadar olmasa da görevli sayıldığınızdan bir gelir getirecek. Dediğim gibi ajet için aynı şartlar geçerli olur mu olursa ücretler ne olur bilemiyorum. Şu an yatı olmadığından yatı ücreti yok yoğun sezonda olursa bu da ayrıca gelir demek. Ayrıca ajet ankara base i hiç kapatmadı sadece tk ankara base de bulunan uçuş personelini ajet uçuşlarından çekti. Amirlerimiz ve daha tecrübeli arkadaşlar kadar olmasam da sorularınız varsa cevap verebilirim :)

• Like
Tepkiler: bsrajet
Daha önce sunexpress de kısa süre çalışmış bir arkadaşınız olarak yorum yapayım uçaya başlamadan yaptığınız maaş hesaplamaları çok gerçekçi olmuyor, shgm max uçabileceğiniz süreyi 100 saat olarak belirliyor ki şirket sizi özellikle sezonda max’umda uçuruyor zaten. Ancak duty time ve flight time aynı şey değil. Göreve min.1 saat önceden başlayıp uçuşun bitişinden 30 dk sonraya kadar görevli sayılıyorsunuz bu saatlerde ücrete tabi. Tabi aynı şey ajet için geçerli olur mu bilemem ayrıca uçak içi satışlardan da gelir elde edeceksiniz. Ayrıca nöbet görevleriniz olursa bu saatler de uçuş kadar olmasa da görevli sayıldığınızdan bir gelir getirecek. Dediğim gibi ajet için aynı şartlar geçerli olur mu olursa ücretler ne olur bilemiyorum. Şu an yatı olmadığından yatı ücreti yok yoğun sezonda olursa bu da ayrıca gelir demek. Ayrıca ajet ankara base i hiç kapatmadı sadece tk ankara base de bulunan uçuş personelini ajet uçuşlarından çekti. Amirlerimiz ve daha tecrübeli arkadaşlar kadar olmasam da sorularınız varsa cevap verebilirim :)
İşin içinden bir yorum geldiği için bir nebze de olsa fikirler değişir belki, şahsen kendi adıma teşekkür ederim. Şu an havacılık sektöründe çalışıyor musunuz ?

60 k çok astronomik bir rakam şahsen ajet için %50 vereceklerini zannetmiyorum. Şu an ki yaptığım heseplamalar ile temel ucret 3 ay sonra 19k ortalama 60 saat uçsan 18-20 arası gelir oradan da 35-40 civarı bir rakam eline geçer. Kira 15-20 arası değişiyor, temel giderler elektrik su dogalgaz ulaşım 5 k desen iatanbul gibi bir yerde 10 k cebinde kalır . Şahsen ben yapılan teklifi kabul etmedim. Keşke THY nin 3 te 2 sini verselerdi bari. Bir mebze olsun koşullar daha iyi olabilirdi.
Aynı şekilde ben de teklifi reddettim :)

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.