AJET Ajet Kabin Memuru Maaşını Algılamak.

• Konbuyu başlatan Soloturca
  • Başlangıç tarihi
S

Soloturca

HavaPersonel.Com
Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde AJet tecrübesiz kabin memuru İstanbul base için teklif geldi. Gönderdikleri teklifi işi bilen birilerine hesaplattım ve kendimce bazı hesaplae yaptım. Şu an 2024 zammı bekleniyor ve %50 gibi bir beklenti var. Bu zamı da hesaplamalarıma ekleyince maksimum 60.000 tl gibi bir ücret çıkıyor aylık. Şimdi benim merak ettiğim şey şu bu parayı zaten 2024 zamlarıyla birlikte birçok memur, beyaz yaka, polis, hemşire vb. meslek grupları alıyor olacak. Bu durumda kabin memurluğunun nasıl bir avantajı oluyor ücret olarak? Ben kabin memurluğunu yüksek ücret kazanıp iyi hayat standartları olan bir meslek grubu olarak biliyordum ve bu yüzden bu süreçlere katıldım. Sadece THY kabin memurlarının maaşları mı yüksek yani? Ya da bizim gözümüzde büyüttüğümüz bu mükemmel standartlar bu muydu? Zaten İstanbul base diyince olay bitiyor yani bekar bile olsanız en az 20k kira ödeyeceksiniz ve İstanbul çok pahalı bir şehir. Bu parayla ancak geçinebilirsiniz birikim zor olur yani. Biriktirseniz de araba-ev hayali falan kuramazsınız. Halbuki benim bildiğim kabin memuru rahatlıkla araba-ev alabilen bir meslek grubu değil miydi? Kabin memurluğu maaşlarıyla ilgili benim ve birçok kişinin bu kafa karışıklığına yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

A

ayten

HavaPersonel.Com
Thy hepsinden fazla veriyor. Sizinle aynı düşünceler icerisindeyim. Ben de lüks bir hayat ve guzel bir birikim diye hayal ederken... malesef şu an neredeyse bütün meslekler bu konuma getirildi... verilen ücretle bir ay gecinebilirsek iyi

M

murty

HavaPersonel.Com
Evet ne yazıkki lüks bi hayatınız olmaz özellikle kiradaysanız Denize yakın yerlerde kiralar en az 25-30 arası Kaldı ki dediğiniz gibi diğer bir çok masraf olacak Doğalgaz elektrik yeme içme eğlenme bunlara zaten bütçe ayırayım derken bir birikim yapıp ev veya araba sahibi olmak çok zor Hele istanbulda Bence adaylar geleceği şehri bırakıp burada yaşamaya başlamadan önce iki kere değil üç kere düşünmeli artık

D

duygu25

HavaPersonel.Com
muhtemelen baska islerde de hic bi tecrubeniz bilginiz yok gayet net anlasiliyor bu durumunuz… deneyimsiz biriyseniz 60 k ucreti hayatta hic bir yerde zaten kazanma sansiniz yok… belki o 60 k yi size vermezler bile bu istede… :) kac dil biliyorsunuz ?? yuksek kazanan meslek hosteslik degil… pilot, kaptan vs . olman lazim onun icin. komik yorumlar gercekten.. turkiyenin sartlarindan haberiniz yok 60 k yi begenmiosunz yeni baslayacak olarak….eskiden her meslekteki normal bi calisan birseyler alabiliyordu… sdce hosteslikte degil diger islerde de.. artik ev araba almak her kesim icin zor artk… 60 k yi begenmeyen deneyimsiz birini IK ci olsam direk elerdim… asgari ucret civarlarinda da yapilacak bir meslek degildir hosteslik ne verirlerse okey diyenler de olmasin hostes… umarim vizyon sahibi insanlar secilir…

A

ayten

HavaPersonel.Com
muhtemelen baska islerde de hic bi tecrubeniz bilginiz yok gayet net anlasiliyor bu durumunuz… deneyimsiz biriyseniz 60 k ucreti hayatta hic bir yerde zaten kazanma sansiniz yok… belki o 60 k yi size vermezler bile bu istede… :) kac dil biliyorsunuz ?? yuksek kazanan meslek hosteslik degil… pilot, kaptan vs . olman lazim onun icin. komik yorumlar gercekten.. turkiyenin sartlarindan haberiniz yok 60 k yi begenmiosunz yeni baslayacak olarak….eskiden her meslekteki normal bi calisan birseyler alabiliyordu… sdce hosteslikte degil diger islerde de.. artik ev araba almak her kesim icin zor artk… 60 k yi begenmeyen deneyimsiz birini IK ci olsam direk elerdim… asgari ucret civarlarinda da yapilacak bir meslek degildir hosteslik ne verirlerse okey diyenler de olmasin hostes… umarim vizyon sahibi insanlar secilir…
Bu yorumunuzu dikkate almıyorum. Öğretmenim kendi adıma ve kaç yıldır aktif çalışıyorum. Yazdım zaten şu an neredeyse tüm meslekler ayni konuma getirildi diye. Her şeyi düşünüp insanların karar vermesi gerekiyor. Arkadaşımız Istanbul 'un ne kadar pahalı bir şehir olduğunu dile getirmeye çalışmış sadece. Ve 8 dil biliyorum. Herkes için hayırlısı neyse o olsun. Komik yorumlar gerçekten kısmına cevabim.

D

duygu25

HavaPersonel.Com
Bu yorumunuzu dikkate almıyorum. Öğretmenim kendi adıma ve kaç yıldır aktif çalışıyorum. Yazdım zaten şu an neredeyse tüm meslekler ayni konuma getirildi diye. Her şeyi düşünüp insanların karar vermesi gerekiyor. Arkadaşımız Istanbul 'un ne kadar pahalı bir şehir olduğunu dile getirmeye çalışmış sadece. Ve 8 dil biliyorum. Herkes için hayırlısı neyse o olsun. Komik yorumlar gerçekten kısmına cevabim.
sadece gulerim buna 😂 sekiz dil bilip umidiniz hosteslikse ironik :) say desem sekiz ulke sayamzsin belki :))… ogretmenler 20-25 max kazanabiliokenn sen ogretmnsin ve 60 k yi bgenmiyorsun he… 😂😂 begenmiyorsan reddet kardesim teklifi, girmek isteyenlerin haklarini isgal etme, ogretmenligine devam et…

A

ayten

HavaPersonel.Com
sadece gulerim buna 😂 sekiz dil bilip umidiniz hosteslikse ironik :) say desem sekiz ulke sayamzsin belki :))… ogretmenler 20-25 max kazanabiliokenn sen ogretmnsin ve 60 k yi bgenmiyorsun he… 😂😂 begenmiyorsan reddet kardesim teklifi, girmek isteyenlerin haklarini isgal etme, ogretmenligine devam et…
Çoluk çocukla isim olmaz. Bilmedigim dilleri de buraya yazacak değilim. Isınıze bakın. Uslubunuza da dikkat edin. Istedigim mesleği de yaparim. Size soracak değilim. Siz gülmeye devam edin. Kurulda yazdılar zaten o dilleri tek tek. Ve Ingilizce mülakatta da tek tek sordu ve yazdı. Okey? Siz önce Türkçe yazmayı öğrenin.

D

duygu25

HavaPersonel.Com
Çoluk çocukla isim olmaz. Bilmedigim dilleri de buraya yazacak değilim. Isınıze bakın. Uslubunuza da dikkat edin. Istedigim mesleği de yaparim. Size soracak değilim. Siz gülmeye devam edin. Kurulda yazdılar zaten o dilleri tek tek. Ve Ingilizce mülakatta da tek tek sordu ve yazdı. Okey? Siz önce Türkçe yazmayı öğrenin.
burdan bilgi alan insanlari yanlis algilatmayin ozaman. piyasayi bilmeden konusmayin… ogretmen maasiyla 60 k yi begenmemek ve kabin memurlugunda hic bir tecrube yokken 60 k kazanma ihtimallini begenmiosunuz…. yeni mezun genc arkadaslar icin bu paralar baska islerde kazanamayacaklari paralar. insanlarin hevesini kirmayin. 8 dilin kazandiramadigini hosteslikten bekleme zaten 😂😂😂 ogretmensen zaten isin cocuklarla genclerle ugrasmak senin 😂😂 60 k iyi rakam arkadaslar hevesinizi kaybetmeyin tecrubesiz bi iste baslangicta anca asgari veya biraz ustunu alirsiniz genel piyasada. THY daha cok kazandirir tabi herkrsin hedefi thy dir, vazgecmeyin hedeflerinizden

A

ayten

HavaPersonel.Com
burdan bilgi alan insanlari yanlis algilatmayin ozaman. piyasayi bilmeden konusmayin… ogretmen maasiyla 60 k yi begenmemek ve kabin memurlugunda hic bir tecrube yokken 60 k kazanma ihtimallini begenmiosunuz…. yeni mezun genc arkadaslar icin bu paralar baska islerde kazanamayacaklari paralar. insanlarin hevesini kirmayin. 8 dilin kazandiramadigini hosteslikten bekleme zaten 😂😂😂 ogretmensen zaten isin cocuklarla genclerle ugrasmak senin 😂😂 60 k iyi rakam arkadaslar hevesinizi kaybetmeyin tecrubesiz bi iste baslangicta anca asgari veya biraz ustunu alirsiniz genel piyasada. THY daha cok kazandirir tabi herkrsin hedefi thy dir, vazgecmeyin hedeflerinizden
Böyle azimli ol her zaman. (Kötü anlama) tartışmayı da çok severim. Evet sıfır iş tecrübesi olan için çok iyi para ama Istanbul için iyi değil. Arkadaş bunu anlatmış anlatmış ama siz ısrar ediyorsunuz anlamamakta

D

duygu25

HavaPersonel.Com
Böyle azimli ol her zaman. (Kötü anlama) tartışmayı da çok severim. Evet sıfır iş tecrübesi olan için çok iyi para ama Istanbul için iyi değil. Arkadaş bunu anlatmış anlatmış ama siz ısrar ediyorsunuz anlamamakta
sen azimli olma ama 😂 ya da ol 9. dili ogren😂 belki 9da yuz bin maasi bulursun hahahs 60k yi begenmeyen “ogretmen”…?😂 baktin olmadii 10, 11, 12 13 dewm edersin. seni 8de durduran neydi acaba ? hahahhh :)) bol sans sana cnm :)

A

ayten

HavaPersonel.Com
sen azimli olma ama 😂 ya da ol 9. dili ogren😂 belki 9da yuz bin maasi bulursun hahahs 60k yi begenmeyen “ogretmen”…?😂 baktin olmadii 10, 11, 12 13 dewm edersin. seni 8de durduran neydi acaba ? hahahhh :)) bol sans sana cnm :)
Aynı uslupsuzlukla devam. Sizin seviyenize inemem. Adres ver de cv atayım. Size şaka geliyor galiba her şey ya da yalan. Siz kendinizi geliştirin ben yeterince kendimi geliştiriyorum zaten. Buyurun siz öğrenin 8 dili önce....

A

ayten

HavaPersonel.Com
Basari takdir edilir. Sizin gibi alaya alınmaz. Sizin mesleğinizi alaya alan yok burada. Size cevap vermeyeceğim. Herkes kalitesini belli ediyor zaten burada kurduğu cümlelerle!!! Bir de yazmışsınız vizyon sahibi insanlar seçilir. Sizde vizyonun 'v' si bile yok 😂😂 dur az da ben güleyim baby

admin

admin

Admin
Moderatör
Arkadaşlar işe başladığınızda her şeyin paradan ibaret olmadığını anlayacaksınız. Maalesef ülke şartları biraz fazla kazanayım hırsı ile insanları bu sektöre sürüklüyor fakat içerisi düşündüğünüz kadar keyifli değil. Her şeyin para olmadığını içeri girince anlıyorsunuz ancak vazgeçemiyorsunuz.

Gecesi gündüzü olmayan bir işe başlayacaksınız. Bazen diyeceksiniz ki bunun yarısını kazanayım ama cumartesi pazarım olsun, gecem gündüzüm olsun, sevdiklerime daha fazla vakit ayırabileyim.

Habacılık sektörü dışarıdan havalı görünüyor. Ancak içerisi havasız. 8-5 çalışmıyorsanız tabi..

A

Athraxin

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar işe başladığınızda her şeyin paradan ibaret olmadığını anlayacaksınız. Maalesef ülke şartları biraz fazla kazanayım hırsı ile insanları bu sektöre sürüklüyor fakat içerisi düşündüğünüz kadar keyifli değil. Her şeyin para olmadığını içeri girince anlıyorsunuz ancak vazgeçemiyorsunuz.

Gecesi gündüzü olmayan bir işe başlayacaksınız. Bazen diyeceksiniz ki bunun yarısını kazanayım ama cumartesi pazarım olsun, gecem gündüzüm olsun, sevdiklerime daha fazla vakit ayırabileyim.

Habacılık sektörü dışarıdan havalı görünüyor. Ancak içerisi havasız. 8-5 çalışmıyorsanız tabi..
Ben bir hostesin vlogunda görmüştüm ayın yarısında evdeyim yarısında uçaktayım diyordu. Bence alınabilecek bir risk eğer böyle bir durum varsa.

M

murty

HavaPersonel.Com
Karılıy

Habacılık sektörü dışarıdan havalı görünüyor. Ancak içerisi havasız. 8-5 çalışmıyorsanız t

Katılıyorum Özellikle havacılığa aşık olmayan Uçakları bırakın havaalanlarını o ortamı bile görünce heyecanlanmayan biri bu işi uzun süre yapamaz İçinizde o sevgi olmalı Yoksa boş yere külfetten başka bişey olmaz

S

Soloturca

HavaPersonel.Com

aynen ben de onu demek istemiştim. 60k bazılarına fazla gelecektir cazip gelecektir evet ama dediğin gibi işe başlayınca anlayacaklar yapılan o yoğun işin bu paraya değmeyeceğine.

D

duygu25

HavaPersonel.Com

kesinlikle, ileride cikacak saglik sorunlari ve maruz kalinan radyasyon cabasi. o yuzden ne verirlerse asgari ucrete bile ragzi gelinip yapilacak meslek degil. diger mesleklere gore bu yuzden daha fazla kazanc sagliyan meslek ancak tabi simdiki kazanclarla yapilabilecekler sinirli. herkese bol sanslar.

M

Massimo4598

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar ben 187 boy ile Ajet mülakatında kilodan elenen biri olarak söylüyorum ben bu havacılık sektöründe olmak için 3 yıldır uğraşıyorum.İmkanınız varsa ve hali hazırda B1 düzeyinde İngilizce biliyorsanız Qatar,Emirates, Etihad gibi Havayollarını tercih edin.Ben askerde izin alıp sırf bunun için 2023 Mayısında Qatar Airways Mülakatına (Ankara'dan İstanbul'a )gittim.21 yaşında kabin memuru olmuş Taylandlı bir kızla görüşme gerçekleştirmiştim.
Her şey gönlünüzce olsun😊

K

kilroy

HavaPersonel.Com
Maaşı beğenmeyen çalışmaz arkadaşlar çok basit. 60k dediğiniz ücreti kim kime veriyor? veya maaşı beğenip kabul edenler vizyonsuz, beğenmeyip isyan edenler vizyonlu mu oluyor? İstanbul için kirada olsanız bile 60k da yeterlidir. Denize yakın biryerde oturmayın bir zahmet. Ne istiyorsunuz anlayamadım? İstanbul dışından gelene zordur İstanbul. Biz alıştığımız için bize çok etki etmiyor belki.
Evet iş çok zor zaten bunu bilerek bu işe aday olmadınız mı? Ben bu işi çok seviyorum 60ın altınıda verseler kabul ederdim. Zor olmayan bir iş yok. Herkese iyi forumlar✌️

Ç

Çağdaş

HavaPersonel.Com
60 k çok astronomik bir rakam şahsen ajet için %50 vereceklerini zannetmiyorum. Şu an ki yaptığım heseplamalar ile temel ucret 3 ay sonra 19k ortalama 60 saat uçsan 18-20 arası gelir oradan da 35-40 civarı bir rakam eline geçer. Kira 15-20 arası değişiyor, temel giderler elektrik su dogalgaz ulaşım 5 k desen iatanbul gibi bir yerde 10 k cebinde kalır . Şahsen ben yapılan teklifi kabul etmedim. Keşke THY nin 3 te 2 sini verselerdi bari. Bir mebze olsun koşullar daha iyi olabilirdi.

Konuyu okuyanlar;