Merhaba, mülakatınız umarım olumlu geçmiştir. Ortam nasıldı ve katılımcı sayısı gibi sizin açınızdan da sakıncası olmayacak yüzeysel bilgiler verir misiniz ?Herkese Merhaba,
Burayı biraz geç keşfettim. Çarşamba akşamı mülakat daveti aldım, yarın sabah mülakata gireceğim. Sanırsam ilk gruptayım, bir değerlendirme sürecinin ilk örneği olacak olmak biraz tedirgin hissettiriyor, herkese başarılar dilerim.
Admincim biz kaldık burada ya kimsenin cevap vereceği yok artık el ele gideriz mülakataMerhaba, mülakatınız umarım olumlu geçmiştir. Ortam nasıldı ve katılımcı sayısı gibi sizin açınızdan da sakıncası olmayacak yüzeysel bilgiler verir misiniz ?
Mülakata katılan bir arkadaş şöyle söyledi dövme kontrolu yapmıyorlar çünkü bunu sizin beyanında olduğunu için ama eğer eğitim aşamasında yada görev zamanı fatkedilirse yaptırım olacağını söylemişler yani dövme kontrolu yok ilk önce kilo boy kontrolü yapıyorlar sonra İngilizce mülakat ve sonra kurul mülakatı yani Türkçe mülakatMerhaba herkese umarım başarılı bir süreçten geçer herkes.31 Ekim için mülakat daveti aldım ben de. Birkaç sorum var. Bu yapılacak mülakatta dövme yara izi kontrolü de yapılacak mı? Çünkü ben dövmemi sildirdiğim için başvururken dövme var mı sorusuna arada kalıp zaten silineceği için hayır olarak seçmiştim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?
Kesinlikle takım elbise giymeni tavsiye ederimMerhaba,
Arkadaşlar mülakata takım elbise zorunlulugu var değil mi ?
Not: İlk kez katılacagım maruz görün sorumu.
Peki sorulan soruları öğrenebildiniz mi ve kilo oranları hakkında da bilgi verdiler miMülakata katılan bir arkadaş şöyle söyledi dövme kontrolu yapmıyorlar çünkü bunu sizin beyanında olduğunu için ama eğer eğitim aşamasında yada görev zamanı fatkedilirse yaptırım olacağını söylemişler yani dövme kontrolu yok ilk önce kilo boy kontrolü yapıyorlar sonra İngilizce mülakat ve sonra kurul mülakatı yani Türkçe mülakat
60 kişi çağırıyorlarmış az katılım varmış 30 kişi gitmiş 4-5 kişi kilo kontrolu den kalmış hatta biri kilo fazlası olduğunu için kilo verip geliyi mi demiş hayır demişler
10 kişi falan da İngilizce mülakattan kalmış onlara çalışıp tekrar başvurun demişler gerisi kurul mülakatına gitmeye hak kazanmış
Soruları öğrenemedim daha ama boy kilo standartı bayanlar için boy - 100= max +2Peki sorulan soruları öğrenebildiniz mi ve kilo oranları hakkında da bilgi verdiler mi
Herkese Merhaba,Merhaba, mülakatınız umarım olumlu geçmiştir. Ortam nasıldı ve katılımcı sayısı gibi sizin açınızdan da sakıncası olmayacak yüzeysel bilgiler verir misiniz ?
Boy skalası belirtildiği gibi 170-180cm arasında mı erkek adaylar için?Herkese Merhaba,
Hali hazırda çalıştığım için ancak şimdi yazabiliyorum. Genel olarak sorulan sorulara yanıt verecek olursam;
Mülakatlar Libadiye'deki (Üsküdar) Turkish Technology'e ait binada gerçekleştiriliyor.
Adresi: THY Teknoloji A.Ş. Küçükçamlıca Mah. Üçpınarlar Cad. No:104/1 Üsküdar 34696 - İSTANBUL / TÜRKİYE
Biz toplamda 14 kişilik bir gruptuk ancak yoklama listesi okunduğunda adı okunan adayların yarısından çok daha azının geldiğini anladım. Katılımcıların yaş skalası çok genişti, çocuğu olan insanlardan tutun öğrencilere kadar geniş bir kitleden söz edebiliriz.
Dövme kontrolü yapılmıyor, başvururken görünür yerlerde dövmemizin olmadığı beyanını kabul ediyorlar lakin mülakat süreçlerinin olumlu tamamlanması ardından fark edilen bir dövme unsuru olursa idari yaptırımların söz konusu olacağı konusunda bilgi verildi.
Dönüşlerin ise 3 yahut 4 hafta sonra yapılacağını ve hızlıca eğitim planlamalarının yapılacağı konusunda bilgi verildi.
İlk olarak beşerli gruplar halinde boy kilo ölçümüne tabi tutulmaktasınız. Erkekler yahut kadınlar fark etmeksizin ilgili boy aralığında olmanız durumunda kilonuz, boyunuz-100 işlemi sonucunda çıkan değerden en fazla 5 yukarı ya da aşağı aralıkta olmalı. (Ör: 180cm boyu olan bir aday 75 ve 85 kg aralığında olmalıdır.) Bu konuda çok katı bir politika yürütülüyor. Bu konuda olumsuz bulunan olan adayların alandan ayrılması isteniyor.
İkinci adımda İngilizce mülakatında küçük bir odaya alınıp birebir sohbet havasında geçen bir mülakattan söz edebilirim. Her mülakatta olduğu gibi kendinizi tanıtmanızla başlayan bir süreç mevcut ve sizin vermiş olduğunuz bilgiler ışığında değişen sorularla birlikte bilgi ve motivasyonunuza yönelik sorular da söz konusu.
İngilizce mülakatı olumlu olan adaylar doğrudan kurul tarafına yönlendiriliyor. Olumsuz olan adaylardan alandan ayrılması isteniyor.
Kurul mülakatında 6 kişinin karşısına geçiyorsunuz, açıkçası biraz gerildim, mülakattan çıktığımda o sorulara daha iyi cevaplar verebileceğimi düşündüm. Sorular yine sizin kariyeriniz ve eğitimleriniz üzerinden ilerlemekte, göz korkutacak teknik sorular sorulmamakla birlikte, sorular yine sizin verdiğiniz cevaplara göre değişiyor. TK yahut AJet konusunda şirkete yönelik çok uç bir bilgi sorulmadı, genel olarak sizin bu mesleğe yönelik motivasyonunuz ve bildikleriniz üzerinden ilerliyor.
Umarım benim için olumlu olmuştur, iyi dileklerinizi rica ediyorum. Tüm kalbiyle isteyen herkes için de aynısını temenni ediyorum.
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.