Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Yani açıkçası hanımefendinin dediği şeye sadece emirateste etihad mülakatında bakılıyor dress code zaten ilk iki mülakatta yok smart casual giyseniz kimse elemez önce test sınav sonrasında ingilizce mülakat var öyle bir inceleme yapmıyorlar ben bir çok mülakata geçtim ve deneyim olarak görüyorum abartmaya gerek yok bu derece özgüvenli olmanız ve motivasyonunuz güleryüzünüz önemli sonda zaten size nasıl giyineceğinizi yazan bir mail gelicek
Çok teşekkür ederim ne demek istediğimi anlamışsınız. Ben de buna katılıyorum özenli ve bakımlı olduktan sonra bu aşamalarda takım giymenin kimseye bir artı katacağını sanmıyorum 🌸

Kimse eşofmanla katılmaktan bahsetmediği için bir problem yok :D Boy kilo ve ingilizcede kimse giydiğiniz takıma göre sizi işe almıyor önemli olan ingilizceniz bundan bahsetmişler adaylar her mülakata ayrı günlerde katılıyor pgs'de her aşama bir günde gerçekleşmediği için zaten şirkette son aşamada dress codeu belirtiyor
Çok teşekkür ederim aynı şeyden bahsediyoruz. Kesinlikle İngilizce ve diğer kriterler uyuduktan sonra en son aşamada takım elbise giymek yeterli olacaktır🌸🌸

Yani üst üste sorular sordu verdiğim cevaplara göre şekillendi akıcı konuşan birinin zorlanacağı bir mülakat değil emirates dahil b2 ing yeterli ama onun dışındaki şeyleride türk şirketler son mülakatta inceliyor emirateste dediğim şeyleri baştan sona inceliyorlar kolay desem değil her çıkan kelime çok stratejik öneme sahip o yüzden iyi hazırlanırsanız bence olur başarılar
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Umarım tüm bu deneyimleriniz size güzel bir sonuç olarak döner, başarılar dilerim🌸🩷

Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Umarım tüm bu deneyimleriniz size güzel bir sonuç olarak döner, başarılar dilerim🌸🩷
İnşallah hepimiz için bu işi isteyen herkes için ben denemeye devam edeceğim bazı süreçlerim askıda bazılarında 6 ayın dolması lazım ben her süreci bir deneyim olarak görüyorum sizlerinde bu süreçten sonra bu kapı açılmazsa başka kapıları denemenizi öneririm bunun yeterlilikle alakası yok bazen şans bile diyebilirim ben mesela yedek adayım başarılı geçtim tüm aşamaları ama yedekteyim bunun başarıdan ziyade bazen şans bazen süreç olabileceğini düşünüp pozitif kalıp bu süreçte önüme çıkan fırsatları değerlendiriyorum ve ben kendimi yeterli görüyorum olmazsa da üstüne katıyorum sizlerede naçizane tavsiyem bu 🫶🏻

• Like
Tepkiler: Melomelomm
Ben aşamalara Silivriden katıldım nerdeyse İstanbulun bir çıkışından diğer çıkışına, bu kadar yolu her aşamada takımla gitmek -hele ki böyle bir havada- çok zor. Belki benimle aynı durumu yaşayan biri olacak ve sizin iğnelemenizden dolayı yalnızca kıyafetine odaklanıcak. THY mantığıyla düşündüyseniz anlıyorum ama Pgs aşamaları neredeyse 1 ay sürüyor ayrı ayrı haftalar ve son aşamaya dek bir code yok. şirket dahi belirtmiyor. Ve lütfen kimsenin şahsına yönelik bu tarz imalarda bulunmayın, fikir alışverişi yaptığımız yerde bireysel düşüncelerinizi profesyonel olmayan bir dille aktarmak da aynı şekil KURUMSAL olmuyor, herkese başarılar.

Arkadaşlar kot pantolon da casual hatta yazılı desenli kıyafetler de hatta keten de öyle. Koyu renk kumaş pantolon veya etek üste sade yazısız bir gömlek ya da body giyebilirsiniz. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin kurumsal hayata hazırım imajını en başından vermeye çalışın. Bu mesleği ne kadar çok istediğinizi birgün bırakıp gitmemeye niyetli olduğunuzu kanıtlamaya çalışın kurul mülakatınızda bu söylediklerim bunu okuyan adaylara ulaşır umarım. Çünkü artık çok fazla talep var çok fazla farklı bölümlerden mezunlar da başvuruyor dolayısıyla daha seçici olacaklardır. Lütfen burnu açık topuklular giymeyin mesela ya da saçınız açık gelmeyin mutlaka topuz yapın. Tırnaklarınıza nail art ya da jel oje yaptırmayın bunlar da yasak hatta koyu renk oje asla sürmeyin açık renk ve kısa olsun tırnaklarınız. Kırmızı bir fular takın kurul mülakatınızda mutlaka bir de çantanız küçük olsun takımınız ile aynı renk ve desensiz olsun.

Arkadaşlar kot pantolon da casual hatta yazılı desenli kıyafetler de hatta keten de öyle. Koyu renk kumaş pantolon veya etek üste sade yazısız bir gömlek ya da body giyebilirsiniz. Kimseyi yanlış yönlendirmeyin kurumsal hayata hazırım imajını en başından vermeye çalışın. Bu mesleği ne kadar çok istediğinizi birgün bırakıp gitmemeye niyetli olduğunuzu kanıtlamaya çalışın kurul mülakatınızda bu söylediklerim bunu okuyan adaylara ulaşır umarım. Çünkü artık çok fazla talep var çok fazla farklı bölümlerden mezunlar da başvuruyor dolayısıyla daha seçici olacaklardır. Lütfen burnu açık topuklular giymeyin mesela ya da saçınız açık gelmeyin mutlaka topuz yapın. Tırnaklarınıza nail art ya da jel oje yaptırmayın bunlar da yasak hatta koyu renk oje asla sürmeyin açık renk ve kısa olsun tırnaklarınız. Kırmızı bir fular takın kurul mülakatınızda mutlaka bir de çantanız küçük olsun takımınız ile aynı renk ve desensiz olsun.
Tabiki bunlarda çok önemli aşırı katılıyorum ama beyefendinin bahsettiği kombin ilk test mülakatı için uygun biz direkt ik ya sormuştuk son gün hariç kıyafetin eleme kriterleri arasında olmadığını söyledi tabiki eşofman şort uymaz ama bahsettiği polo yaka tişort casual pant uygun

Ben aşamalara Silivriden katıldım nerdeyse İstanbulun bir çıkışından diğer çıkışına, bu kadar yolu her aşamada takımla gitmek -hele ki böyle bir havada- çok zor. Belki benimle aynı durumu yaşayan biri olacak ve sizin iğnelemenizden dolayı yalnızca kıyafetine odaklanıcak. THY mantığıyla düşündüyseniz anlıyorum ama Pgs aşamaları neredeyse 1 ay sürüyor ayrı ayrı haftalar ve son aşamaya dek bir code yok. şirket dahi belirtmiyor. Ve lütfen kimsenin şahsına yönelik bu tarz imalarda bulunmayın, fikir alışverişi yaptığımız yerde bireysel düşüncelerinizi profesyonel olmayan bir dille aktarmak da aynı şekil KURUMSAL olmuyor, herkese başarılar.
benzinlikte bile üstünüzü değiştirebilirsiniz. Mesleğe başladığınız gün çok sıcak ya da uzak deyip o üniformalarla nasıl baş edeceksiniz acaba ve fikir paylaşılan bir yerde kurumsal olmak zorunda değilim

İnşallah hepimiz için bu işi isteyen herkes için ben denemeye devam edeceğim bazı süreçlerim askıda bazılarında 6 ayın dolması lazım ben her süreci bir deneyim olarak görüyorum sizlerinde bu süreçten sonra bu kapı açılmazsa başka kapıları denemenizi öneririm bunun yeterlilikle alakası yok bazen şans bile diyebilirim ben mesela yedek adayım başarılı geçtim tüm aşamaları ama yedekteyim bunun başarıdan ziyade bazen şans bazen süreç olabileceğini düşünüp pozitif kalıp bu süreçte önüme çıkan fırsatları değerlendiriyorum ve ben kendimi yeterli görüyorum olmazsa da üstüne katıyorum sizlerede naçizane tavsiyem bu 🫶🏻
Bakış açınıza hayran kaldım şu an🥹 kesinlikle hepsi sizin için çok güzel bir deneyim olarak hayatınızda yer edinecek. Pes etmediğinizde eminim ki istediğiniz şey size mutlaka gelecek buna inanıyorum. Umarım şansınız başarınızla birlikte size istediğiniz mesleği bir an önce getirir🙏🏻🥰 ben de sizin gibi bu mesleği çok istiyorum. Çok daha iyi imkanı olan iş teklifleri aldım ancak havacılık için hepsini reddettim. Bu işi sizin gibi ben de gönülden istiyorum. Ve burada aktif olacağım umarım sizin de olumlu haberinizi bir an önce alırız 🙏🏻💕

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.